Cava Vallformosa Brut Vintage

Tyyppi: Kuohuviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Masía Vallformosa
Rypäle: Macabeo (35 %), Xarel.lo (30 %), Parellada (35 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Erittäin kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Maahantuojan (Heinojuomat) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Väri: vaaleankeltainen, vihertävin vivahtein. Hienot kuplat ja kaunis vaahto. Tuoksu: puhdas ja voimakas - vihreää omenaa ja päärynää. Kypsyessään saa mantelin aromeja. Maku: täysin kuiva, voimakas, runsas, aromikas, täyteläinen ja pirteähappoinen. Jälkimaku on hyvin pitkä.

  Vallformosa Brut Vintage on valmistettu perinteisen samppanjamenetelmän mukaisesti. Viini käy läpi kaksi käymisvaihetta, joista ensimmäinen tapahtuu terästankeissa 16 - 18 *C lämpötilassa. Toinen käyminen tapahtuu pullossa. Pullokypsytys kestää 30 kuukautta.

  Rypälelajikkeet:
  Macabeo (40 %), Xarel.lo (30 %), Parellada (30 %)

  Viinitilan tietoja - Masia Vallformosa:
  Masia Vallformosa tuottaa viinejä Espanjasta, Penedèsin alueelta. Yhtiön on perustanut vuonna 1865 yksi aikansa arvostetuimmista viininviljelijöistä, José Doménech Soler. Hän toimi uranuurtajana amerikkalaisten köynnösten uudelleen istuttajana Phylloxera-viinikirvan tuhojen jälkeen. Kolmannen sukupolven aikana viinitila laajeni nykyiseen mittaansa 41 hehtaarista yhteensä 307 hehtaariin viljelymaata. Tänä päivänä yhtiötä johdetaan jo viidennessä sukupolvessa, ja tilaa johtaa Oriol Doménech Vidal.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Estonian

05/2013

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nautiskelen melkein pelkästään Cava kuohareita seurustelujuomana, tämä oli minulle uusi tuttavuus ja minusta tämä oli pirteä ja raikas kokemus. Aluksi vaikutti jopa happamalta, mutta kun sitten antoi mahdollisuuden, niin ensikokemus muodostuikin vain raikkaaksi. Taatusti ostan tätä jatkossakin. Suomen monopolijärjestelmän hinnoissa tämä sijoittuu edulliseksi.

maistelija11 (rek.)

04/2013

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kuivan kirpeä kuohuviini. Maussa puuta, hedelmää, kuusen neulasia. Ei mikään erityisen hyvä.

Puuma

08/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todellinen pettymys. Lyhyt ja ytimetön maku ilman vivahteita tai pirteyttä. Onneksi ei säästetty mihinkään erikoisempaan tilaisuuteen. Ei edes 6 €:n arvoinen.

aslak2 (rek.)

01/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Selvästi ylihintainen. Oikeastaan ensimmäinen suuri pettymysespanjalaisissa kuohuviineissä. Metallinen sivumaku, lyhyt ja mitäänsanomaton. Max 6 euroa.

sv

01/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mainio aperetiivi, raikastaa suun kuin suun takuuvarmasti! Tukee ja elävöittää myös erinomaisesti nuoren brie-juuston makua. Kirpeä ja raikas suutuntuma, pieni purtava keventää sopivasti muuten erittäin kuivaa olemusta.

pjt

05/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
kuiva tosiaan, ja päämauiltaan mielestäni raikas. Eli ainakin minun makuuni erittäin sopiva. Eikä hintakaan paha - monissa edullisemmissa on usein tunkkaisempia makuja.

Aperitiiviksi tai sellaisenaan.

JMA (rek.)

05/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin kuiva. Sinnikkäät kuplat ja maussa ainakin karviaista ja mantelia. Kokonaisuudessaan erittäin miellyttävä maljajuoma, jonka raikkautta terassiseurue kiitteli.

JN (rek.)

04/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella kuiva ja mukavan kirpeä. 11 hengen pruuvissa tämä vähän jakoi mielipiteitä. Kaikki eivät tykänneet tämän karvaudesta, mutta itse rakastuin katajanmarjaiseen (ginimäiseen) kuivuuteen. Tästä voi löytää ainakin karviaista, karvasmantelia ja vadelmaa.

TK (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Raikas, kirpeä, tasapainoinen kuohuviini. Maussa reilusti kirpeänhapokasta omenaa, olisiko Granny Smithiä? Hyvä aperitiiviksi tai aterian jälkeen.

au (rek.)

06/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ylihintainen. Epämielyttävä liimainen/pilaantunut sivumaku - varmasti tehty heikkolaatuisimmasta jämärypäleistä... 6 euron kategoriassa tämä olisi OK.

http://viinikellari.blogspot.com/

jhm (rek.)

11/2005

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä tuli nauttittua aperitiivina ennen kuin mentiin kreikkalaiseen ravintolaan.
Maku on kuiva,ryhdikäs,tasapainoinen ja hedelmäinen.
Oikein miellyttävä aperiitivi samppanjan korvikkeeksi.Hintaluokassaan hyvä valinta.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys





 
 

Viinin pikavalitsin