Auxerrois Grand Premier Cru Ahn Göllebour

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Luxemburg
Valmistaja: Bernard-Massard
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.49 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Maahantuojan (Skycellar) tiedot:
    Viini on väriltään vaaleanviherkeltainen. Tuoksussa on greippiä, omenaa ja banaania sekä mineraalisuutta. Maku on kuiva, aprikoosinen, rusinainen, harmoninen ja tasapainoinen. Raikas, pitkä jälkimaku.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Tepú

12/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensimmäinen kontacti Auxerrois rypäleistä valmitettuun viiniin, ja olen tyytyväinen kokemuskeeni. Iloisen pirteä, kuohuviiniä muistutava nautinto, joka vohittaa monet kilpailijansa.

Väri ei lupaa ihmeitä mutta nenä alkaa aistia pirteää kevään hehkua - omenaa,greippiä, kukkia. Maku alkoi muuttua viinin saadessa lisää lämpöä ja happea, raikkaasta ja pirteästä tuli pehmeä hedelmäinen pitkä jälkimaku. Mieleeni tuli jouluiset jälkiruuat, aprikoosi, luumu, rusina. Vaalea suklaa toimi hienosti moninkertaistamalla makuja.

Olen positiivisesti yllättynyt, ja suosittelen tätä viiniä jälkiruokien kanssa nautitavaksi tai syrjäyttämään kuohuviinit tarjoilupöydistä. Erinomaista!

Aave (rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mielenkiintoinen maistelukokemus luxemburgilaisen seurassa; raikkaassa tuoksussa ensin päärynää ja omenaa, jotka ajan kanssa tekivät tilaa pehmeän täyteläiselle eksoottiselle hedelmälle: ananasta, litsiä ja banaania. Kasvavan hedelmäisyyden lisäksi tuoksussa löytyi myös hentoa yrttisyyttä sekä mineraalisuutta, joka auettuaan toi mieleen kroonisen hikisen polyesteripaidan UFFin rekiltä.

Keskitäyteläinen maku oli aluksi mausteisen mineraalinen ja varsin bitterinen tarjoten greippiä kuorineen mutta kääntyi tunnissa mantelisen pyöreäksi sekä makea-aromisen - myös sokeri alkoi maistua läpi - hedelmäpainotteiseksi tuoden mieleen sulavan sorbetin.

Laittelin lopulta seuraksi valkosipulista mozzarella-salaattia ja auxerrois nakutti laulaen. Loppu hyvin muttei kaikki hyvin: pakka oli levällään ja vaikka viini kaikenlaista kivaa tarjoilikin, muistutti kyyti pelkääjän paikalla hieman side silmillä menoa. Hmm, arvostelusta kasvoi road movie ja täytyy sanoa, että vanishing point maistuu vieläkin kitalaen perukoilla. Näihin kuviin - näihin tunnelmiin..

mouse (rek.)

02/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistelin tätä kolmena peräkkäisenä iltana lasillisen kerrallaan. Jostain syystä aluksi viini ei tehnyt suurta vaikutusta vaan tuntui melko ohuelta, ehkä olin pitänyt viiniä liian kylmässä tms. Kuitenkin jo seuraavana päivänä aromeita tuntui tulleen enemmän esiin. Hedelmäisyyttä ja hapokkuutta alkoi silloin löytyä ihan eri tavalla ja sillä perusteella annan viinille arvosanan 4+.

jhm (rek.)

12/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosikertakin ilmeisesti vaihtunut loppuvuodesta.

Väri on yllättävän vaaleankeltainen,mutta tuoksu ja maku sitten omassa luokassa.
Tuoksu on aika täyteläinen ja rehevän hedelmäinen.Mieleen tulee ananas ja banaani.
Maku on samoilla linjoilla,kuiva,runsaan hedelmäinen,hyvät hapot pitävät paketin mukavasti koossa.Jälkimakuakin löytyy.
Ihan mielenkiintoinen tuttavuus jolta puuttuu 5 pisteen viinin finessiä kuitenkin.

Lotta

11/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Minä aloittelija opin paljon noista aiemmista arvosteluista, jotka luin vasta äsken. Heikolla viinisanastollani olisin kuvaillut näin: maku hedelmäinen ja täyteläinen; jälkimaku pyöreä, mielestäni karvasmantelinen. Pidin tästä valkoviinistä oikein paljon.

Ralf (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Eipä tuohon Penan arvioon kovin paljoa ole lisättävää. Erinomaisen miellyttävää rupatteluviiniä. Taisi löytyä ensi kesän varpaidenlioutusviini, niin elävästi tuli mieleen aurinkoinen kesäpäivä saaristossa. Ehkäpä näin osittain siitä syystä, että juodessa pyörii myllyssä Myrskyluodon Maija.

Ruokasuosituksia ei heti tule mieleeni, runsas hedelmäisyys tekee asian kinkkiseksi.

Pena (rek.)

09/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin väri on melko pliisu mutta niinhän monen muunkin hyvän moselilaisen on. Tuoksu oli yllättävän voimakas mutta miellyttävä. Toi mieleen keväisen Euroopan kun täältä talvisesta Suomesta siihen aikaan sinne pääsee ilmoja haistelemaan. Maku on kuiva ja hedelmäinen. Siinä on hyvät hapot ja kompleksisuutta, jota viini varmaan saa autolysoituvista hiivasolujen raadoista. Sitä nimittäin säilytetään sakkojen päällä makuja imemässä.
Happoja siinä on ihan normaali määrä eli 5.5 g/l ja sokeriakin löytyy 9g/l. Jostain syystä koin viinin todella raikkaaksi ja maukkaaksi valkoviiniksi

Muistaakseni vuosikerta oli 2004 mutten ole varma

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin