Jeruzalem Ormož Rhein Riesling

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Slovenia
Valmistaja: Jeruzalem Ormoz
Rypäle: Rhein Riesling (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.51 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Rypäleelle tyypillinen kukkainen aromi. Tuoksussa hedelmäisyyttä, erityisesti persikkaa ja aprikoosia. Maku kuivahko, hunajainen ja raikas. Kokonaisuutena tasapainoinen ja ryhdikäs valkoviini.

    Tiedot viinin tuottajan kotisivuilta:
    http://www.jeruzalem-ormoz.si/

    Taustatiedot viinille on kirjoittanut: Viini-Web (25.11.2008)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

NoClass (rek.)

04/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tulipa poikettua tutuilta poluilta välillä vähemmän tunnetun viinimaan tuotteeseen, ja varsin kannattava oli tämä syrjähyppy. Ei nimittäin käy Slovenialaista haukkuminen, ei. Jeruzalem on erittäin onnistunut valkoviini, ihan saksalaisten veroinen.

Jo itse hajusta löytyy aamukasteista metsää, jota dominoi raikas omenapuiden tuoksu. Maku ei yllätä, vaan vihreiden omenien hallinnoima raikas ja pirteä suutuntuma vahvistaa käsityksen siitä, ettei kyseessä ole mikään harrastelijoiden sokerilla kyllästetty tuote vaan ehta viini, jonka valmistukseen on käytetty aikaa ja harkintaa. Hinta alle 10 €!
Uskallan suositella!

Aave (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vaaleankeltaisen viinin tuoksussa on apilaista hunajaa, omenaa sekä aavistus ruohomaista vihreyttä. Puolikuiva, pirteähappoinen ja keskitäyteläinen - raikkaan pyöreällä suutuntumalla. Aromeiltaan maku antaa sitrusta, omenaa ja hedelmää persikka-aprikoosi-linjalta. Hunajainen jälkimaku. Kokonaisuutena suoraviivaisen raikas ja miellyttävä eikä hinta annakaan odottaa mitään suurinta finessiä.. Hyvä.

jkv

09/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mainio viini Sloveniasta. Tervetullut uutuus puolikuivien valikoimaan. Lähestulkoon poikkeuksellisen miellyttävä alle 10 euron riesling.

jtm (rek.)

07/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Loppuillasta, ehkä jo hieman arvostelukyvyn tuollapuolen, tuli korkattua myös tämä uutuus. Maku oli mukavan persikkainen ja hapot rapsakat. Suosittelen kokeilemaan!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin