Yalumba Y Series Barossa Riesling

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Australia
Valmistaja: Yalumba
Rypäle: Riesling (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.88 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Maahantuojan (Heinojuomat) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Väri: vaalean oljenkeltainen vihrein vivahtein. Tuoksu: limeä ja sitruunankuorta, hieman kukkaisia aromeja. Maku: kuiva, eloisa, raikas ja tyylikäs. Runsaasti sitrushedelmien aromeja ja jälkimaussa aavistus trooppisia hedelmiä.

  Rypälelajikkeet:
  Riesling
  Viinitilan tietoja - Yalumba Winery:
  Viinin etiketissä oleva villi oliivipuu kuvastaa Hill Smith -perheen elämän filosofiaa: hyvän viinin kanssa tulisi aina tarjoilla hyvää ruokaa – nämä ovat pieniä elämän iloja. Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa "kaikki maa ympärillämme". Yalumba Y-sarjan viinit kuvastavat Yalumban, Australian vanhimman yksityisen viinitalon pitkää ja vaiherikasta, yli150-vuotista historiaa.

  Lehdistö:
  Viinilehden valinta: ”Vuoden valkoviini 2005”
  Wine Spectator: 87/100 pistettä
  Decanter:
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

01/2017

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämän viinin ostin elokuussa 2013 sillä perusteella, että Viinistä viiniin oli antanut sille täydet viisi tähteä ja maininnan ”löytö”. Viini maksoi tuolloin €9,88. Nyt sen hinta on tuo tavanomainen €9,99. Myynnissä on jo vuosikerta 2015.

Vaimo paistoi meille blinejä lisukkeineen ja valitsin tämän viinin kyytipojaksi. Kumppanuus toimikin aivan hyvin. Mitään erityistä emme viiniltä odottaneet, mutta kun Alko neuvoi valitsemaan blineille valkoviinin, joka on ”pirteä ja hedelmäinen”, sai tämä viini nyt kelvata.

Viini oli Rieslingiksi aika neutraali ja matalahappoinen. Makujen kirjokin oli aika vaatimaton eikä jälkimaussa ollut juurikaan pituutta. Toimi kuitenkin hyvin ruokaviininä ja ansaitsee kyllä ihan ok arvosanan. Runsaat neljä vuotta varastointia taitaa kuitenkin olla tämäntyyppiselle viinille jo hieman liikaa.

Viinistä viiniin kuittaa loppukaneetissaan: ”Erinomaisen monikäyttöinen valkoviini kaiken tyylisten kevyempien ruokien seuraan – samoin meditointia harrastaville viininystäville”. Tuohon meditointiin on ehkä pakko ottaa kantaa ja vastata: tuskin toimii.

Tiana

03/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä/erittäin hyvä. Pirskahteleva. Käy hyvin salaatin, äyriäisten ja kalaruuan kanssa jossa on rasvainen kastike. Käy myös hunajaisen kanan kanssa.

Neriana

11/2009

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin tata työkaverin suosittelemana. Epailin suuresti, etten pitaisi tasta viinista, mutta nama epailykset on vedettava takaisin. Ehdottomasti. Tassa viinissa oli sita kaikkea mita kuivalta valkoviinilta haen; raikkautta, sopivaa hapokkuutta, ja maistuvaa jalkimakua. Viini ei ollut vakeva tai kitkera, sopii niin ruoan kanssa kuin seurusteluun. Ensikertalaiselle, ehka liian voimakas. Hyva viini, tulen varmasti ostamaan toistekkin, silti taydellisen viinin etsinta jatkuu...

taivaankannenmiehet

12/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini antaa hedelmäisellä tuoksullaan odottaa enemmän. Maisteltaessa viini on kuitenkin alussa aromiltaan melko tylppä sekä kuivan tamminen. Hinta ei vastaa sitä, mitä voisi samanarvoiselta viiniltä tavanomaisesti odottaa.

Teemutee (rek.)

09/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vein tätä rapukesteille Petit Chabliksen ohella ja Aussi vei voiton väen mielipiteissä 10-0. Voin sanoa löytäneeni suosikki-rieslingin, jonka asemaa ei ihan hevillä tässä hintaluokassa uhkaa mikään!

Maku on omaa perusmieltymyksiäni mukaeleva: hedelmäisyyttä, paksuutta, täyteläisyyttä, vivahteikkuutta. Rapujen kaverina mainio, myöhemmin ahvenen kera ehkä vielä parempi, sellaisenaan riittävän moniulotteinen pelkkään maisteluunkin. Petroolisia rieslingejä enempi omaan makuuni sopiva kokonaisuus, joka on IMHO Santa Digna Sauvignon Blancin kanssa hinta-laadultaan huipputasoa.

tyttö

07/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sopii aivan loistavasti pastan ja tuoreen peston kanssa, ja ihan minkä tahansa kanssa missä on valkosipulia!
Meikäläisen favorit valkkari.

viininmaistaja

03/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oikein hyvä viini, kiitettävä. Kyllä on suu hiekkapaperista, jos tarjoaa kakkosta tälle viinille.

Hombre (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tjaa-a. Otin syrjähypyn toimivasta liitosta Saksan Rheingaun rieslinglingeistä, ja kyllähän se kaduttaa jälkikäteen.

Aussi-neidon parfyymi, ei ollut makea, lähinnä rikkimäisen kopsakka. Liekö parfyymiä ikinä käyttänytkään?

Hapan oli lopulta olemukseltaan, kuiva huumoriltaan ja jotenkin maalaismaisen ronski muutenkin vaikka valloitti trooppisen hedelmäisellä hymyllään.

Ensiauringolla keräsin kamppeeni ja painoin oven hiljaa kiinni.

Ras (rek.)

05/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ellosen linjoilla.
Helposti unohdettava tapaus, ei oikein mitään särmää.

Useita parempiakin on tarjolla.

passeli

04/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kuiva,hapokas,"pirteä" hyvä viini,sopi äyriäisille,suosittelen.

Ellosen Jussi (rek.)

03/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jos olisin opettajana tarkkailuluokassa, tämä olisi erityisoppilaani. Särmikäs. suora, vaikea ja kiivasluonteinen peräpulpetin troublemaker, jonka takataskusta löytyy koulun pelätyin kumiritsa.
Viinien ystävänä kammoksun kuitenkin tälläistä oikuttelevaa ja finninaamaista hörökorvaa.
Valmistin täsmäaterian, eli vadillisen vietnamilaisia kesärullia (makeata possufilettä, paahdettuja maapähkinöitä, korianteria, nuudelia, chilikastiketta, vihanneksia jne...)
Räkänokkainen jolppiviini tutustui hetken aikaa pöydän makukirjoon, mutta sylki muonat lopulta rinnuksilleen. Ei ollut tarpeeksi hapokasta, kirpeätä, tanniinista, sitruksista - puisevuudesta nyt puhumattakaan.
Aussiviineille tiedoksi; 'We'll meet again. I don't know where and I don't know when. But I know it will be far away then...'

Santeri (rek.)

02/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini on kyllä raikas ja tyylikäs, mutta se on hieman liian yksiulotteinen makuuni. Viime aikoina on tullut juotua saman hintaisia sauvignon blanceja ja niissä on reippaasti enemmän eksoottisia makuja.

Ei säväyttänyt. Vertailuviinissä Rawson's retreat rieslingissä oli enemmän luonnetta.

R-M

01/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ehdottomasti parasta koskaan maistamaani valkkaria! Nautittiin tätä kuha walewskan kera, sopivat todella hyvin yhteen. Tätä on pakko tilata lisää ja useampi pullo varastoon...:-)

Tapsa (rek.)

12/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tyylikäs kokonaisuus. Kukkainen maku lisättynä perus Rieslingillä tekee tästä valkkarista hyvän juoman. Kierrekorkki sopii mainiosti nuoreen viiniin.

jhm (rek.)

11/2005

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tässä se kaikista jaloin rypäle uudesta maailmasta joka ei kuitenkaan aina ole niin helppo.Tuoksu on aika täyteläinen,löytyy sitrusta ja hieman trooppisia hedelmiä,vähän mineraalisuutta.Maku on täyteläinen,melkein pureskeltavan "paksu",kuiva,
miellyttävän hapokas ja hedelmäinen.Tämä nautittiin siiderissä kypsytetyn kuhan kanssa (katalonialainen resepti).Sointuivat kiitettävästi yhteen.Rieslingin ystäville hyvä sijoitus.

Bird

09/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Riesling on suosikkirypäleeni, ja vaikka saksalaiset rieslingviinit ovatkin ehkä parhaita, on tässä aussirieslingissäkin laatua. Hieman erilaiset vivahteet, kenties enemmän sitruksen makua. Ruokaviiniksi sopiva valkkari.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin