Baron Heyl Estate Riesling

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Saksa
Valmistaja: Freiherr Heyl zu Herrnsheim
Alue: Rheinhessen
Rypäle: Riesling (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 12.84 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Puolikuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Vader (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä, siiderimäinen.

Maisteltu WMC:n Kiina-illassa 25.4.2009.

Jezza (rek.)

03/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Saksalaiset luomuviinit ovat aiemmin olleet takuuvarmaa kamaa hieman kevyempään illallispöytään. Makeudestakin yleensä löytyy valinnanvaraa, mutta eritoten germaanien puolimakeat valkoviinit ovat yleisesti ottaen hintansa väärtejä. Makeampia viinejä tulee ruokapöydässä harvemmin tarvinneeksi, mutta on hyvä pitää Baron Heylin kaltaisia viinejä aina korvan takana.

Baron Heylin Riesling on erinomainen esimerkki saksaisesta makeahkojen viinien osaamisesta. Vuosikertojen edetessä viini on kehittynyt puolikuivasta puolimakeaan, mutta laatu on ollut vuodesta toiseen hyvällä tasolla.

Baronin tuoksu on täynnä eksoottista hedelmää aina persikasta sitrukseen. Maku ei myöskään jätä mitään arvailujen varaan: hedelmäisyys on esillä sopivan dominoivana ja happoisuus on taattua Rieslingiä. Taustalla vaikuttaa hento petrolisuus, joka osaltaan korostaa viiniin hedelmäisyyttä. Jälkimaku jää pyörimään suussa tarpeellisen tovin, muodostaen viinille sopivan pyöreän lopetuksen. Baron Heylissä kohtaavat tyylikkyys ja saksalaisen valkoviinivalmistuksen perinteisyys. Myös hinta ja laatu löytävät tässä tuotteessa toisensa.

4 pistettä tälle tyylikkäälle, puolimakealle hedelmäpommille.

jtm (rek.)

05/2009

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Omena ja päärynäsiideri lähinnä tuli itsellekin mieleen. Ihan kuin olisi pienet hiilihapotkin tuntuneet. Varsinaisia happoja on viinissä rieslingiksi aika vähän ja se yhdistettynä alhaiseen alkoholiin 10% saa viinin tuntumaan pliisulta ja makealta. Sopi kuitenkin ihan hyvin yhteen miedon pastan kanssa. Uskoisin että viini oli joskus parempi, mutta maineen ja hinnan kohotessa laatu valitettavasti laskee.

JN.

10/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Puolimakea suutuntuma ehdottomasti. Aivan päälimmäisenä on siiderimäinen omenaisuus/päärinäisyys ja vähäinen alkoholipitoisuus 11% vielä vahvistaa pehmeyttä. Rieslingin hapokkuus tuntuu poskissa vasta purskuttelun avulla.

Tasapainoisuus antaa tälle siiderille kuitenkin viinimäistä arvokkuutta ja ryhtiä, eikä makumaailmakaan ole ihan köyhä.

Vaikea antaa huonoja pisteitä, mutta vähän tämä on kumminkin pliisu. 3,5p

Håkan (rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä kullankeltainen paroni tarjoaa runsaasti tyypillistä hyvää Riesinghedelmää, mm kukkia, sitrusta, aprikoosia mutta liian mahtipontinen makeus ja sinänsä hyvä hapokkuus painivat eri sarjassa joten viimemainitulla ei ole mitään mahdollisuutta pärjätä sokerin ra’alle voimalle. Saksalaiselta aatelismieheltä odottaisin kyllä hiukan enemmän tyylikkyyttä. Pitkähkö jälkimaku ei täysin pysty lepyttämään minua.

Oli ehkä nuorempana tasapainoisempi. Toisaalta todella pitkä ilmaaminen (hapettuminen) antaa vähän lisävoimia sokerin taltuttamiselle. Ylittää minusta kuitenkin selvästi puolimakean rajan.

Toimi minulla parhaiten kun lautasella oli suolainen lintukeitto. Jussin mainitsema salaatti olisi todennäköisesti myös minun makuuni.


12-13 / 20 sekä vajaat 4 hl-tähteä.

JTM (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuosikerrasta en mene takuuseen, mutta tämä oli aivan erinomainen rapuviininä. Rieslingiksi hedelmäinen eikä liian hapokas. Jussin kanssa samoilla linjoilla. Larochen Petit Chablis oli vetinen ja mauton tämän jälkeen.

Ellosen Jussi (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kerran nuoruusvuosieni aikoina kutsuin kaverini viettämään vappua kanssani. Hän saapui kello 17 kuin käkikello ja humalassa kuin käki. En tohtinut olla utelematta pohjien määrää ja sain vastauksena 'viisi pulloa valkoviiniä.'
Kieleni takaosalla yritin hakea makumuistista Libiksen, Porvoon Lankun ja Magiksen aromeja, jolloin suuhuni nousi oksennuksen maku. Eihän kukaan voi juoda viittä pulloa valkkaria pohjiksi !
Vapaaherra Heyl zu Herrnsheim on eri mieltä. Viini on varsin helposti lähestyttävä, kosiskelevan hunajameloninen - mutta ei lainkaan imelä. Aivan verraton kumppani salaatille, jossa on rucolaa, tammenlehväsalaattia, tomaattia, kurkkua, pestokastiketta, oliiviöljyä ja prosciuttoa. Viini ei hyydy myöskään digestiivin kaavussa, aromikkaan herkullinen makeahko pyöreys kietoo alleen salaatin voimakkaat vivahteet ja todellakin; tätä menisi useampikin lasi.
Tai jopa pullo.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin