Thüngersheim Kerner

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Saksa
Valmistaja: Winzergen. Thüngersheim
Alue: Franken
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.78 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Håkan (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensikosketus Kerner-rypäleseen.
Uteliaana kaadan oljenkeltaista viiniä lasiini ja kohta tunnen hunajamelonin ja ruusukvittenin aromeja, ehkä myös hieman aprikoosia. Tuoksu ei ole mitenkään poikkeuksellisen raikas joten pikantti hiilihappomainen ja yrttinen happokkuus yllättää makunystyriäni.

Raikkaus häviää kuitenkin lasista nopeammin kuin hiilihapot kivennäisvedestä ja kohta viini tuntuu tylsältä. Uusi lasillinen ja uusi yritys - sama toistuu. Seuraavana päivänä pikantisuutta ei enää pullosta löydy vaikka olin käsitellyt tyhjiöpumppua suurella vimmalla.
Vaikuttakin siltä että tämän olisi pitänyt juoda jo viime vuonna – vaan ei silloin Alkon hyllyltä vielä löytynyt.

Toimi jääkaappikylmänä kuitenkin aika hyvin juureksilla höystetyn valkoisen lihan kanssa. Molemmissa kun on vähän makeutta – sekä viinissä että juureksissa.

Pisteet: 11/ 20 ja kolme hl-tähteä. Neljäskin olisi irronnut mutta kun se hyytyi jo takasuoralla.

Santeri (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Suurin odotuksin tartuin litteään pulloon, mutta nyt täytyy sanoa, että viiniwebin arvostelupalvelu (johon suuresti luotan) osui hieman mönkään.

Tässä viinissä yhdistyvät juuri ne ominaisuudet joita valkoviinissä olen tottunut inhoamaan . Ensinnäkin tämän viinin yleisvaikutelma on "siiderinen": siis makeahko ja reipas, mutta ei kaipaamallani tavalla runsas ja hapokas.

Vältän puolikuivia valkoviinejä juuri siitä syystä, että ne eivät edes vahingossa ole chablismaisen raikkaita eivätkä makean jälkiruokaviinin täyteläisiä. Tämä viini ei missään nimessä ole juomakelvoton, mutta en vapaaehtoisesti ostaisi uudestaan (puhtaasti mielipidekysymys, mutta vankka sellainen).

Aave (rek.)

08/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Saksalaisittain designattu bocksbeutel eli pukinkukkaro -pullo kertoo tuotteen tulevan Frankenin laatuviinialueelta. Ikävä kyllä harvinaisempi näky täällä Suomen Alkoissa. Viini sataprosenttisesti kerner-rypäleestä

Väri voimakkaan keltainen. Tuoksussa pippurisuutta, kuituisia yrtinvarsia sekä kypsää hedelmäisyyttä. Puolikuiva maku on miellyttävän tasapainoinen ja tarjoaa mehevää hedelmää: aprikoosia ja hunajamelonia. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Puolipitkässä jälkimaussa yrttisyyttä sekä sitruunankuorta ja greippiä. Katkeroaineiden määrä jopa yllätti.

Tässä edullisessa viinissä osaset loksahtavat miellyttävästi kohdalleen. Helppo muttei kosiskeleva ote sekä leppoisa ulkomuoto, jonka taustaa auf Deutsch:

http://de.wikipedia.org/wiki/Bocksbeutel

Ellosen Jussi (rek.)

06/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kun lääkärini suositteli minulle kevätvarpujen puhjetessa salaattisempaa kevättä, näimme molemmat silmissämme vehreät niityt ja Vichyn lähteet. Pieleen meni. Vanha näätä ei päässyt ominaishajustaan eroon, joten edessä oli odysseia Rieslingin maahan. Jostain sieltä Rieslingin ja Trollingerin välimaastosta tarttui vapisevaan kätöseen Kernerin uutukainen lahnapullo. Vaikka pullonpalautuspisteet eivät noteeraa tätä litteää lahnaa, itämaiset salaatit ja kesärullat sen kernaasti tekevät. Aromaattinen, syvän hedelmäinen maku kelluu balanssissa hapokkuuden kera jättäen veden kielenkärkeen. Ahnas räpylä kallistaisi lientä rivakammin sallatin kyytipojaksi. Mutta ei. Tohtorimme sanoi niin, että puolikas pullo riittä viin.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin