Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Ranska
Valmistaja: Willy Gisselbrecht
Alue: Alsace
Rypäle: Gewürztraminer (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.29 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Vuoden Viinit kilpailu 2011: 3. sija
  Euroopan valkoviinit, hinta yli 9 euroa
  (Vuosikerta: 2009)
  Maahantuojan (Pernod-Ricard Oy) tiedot:
  Väri kullankeltainen. Avoin, makean mausteinen tuoksu on kukkien ja eksoottisten hedelmien sävyttämä. Maku on keskitäyteläinen, puolikuiva, kukkaisa ja sulavan hedelmäinen. Aromeiltaan se seuraa tuoksua.

  Runsaudesta huolimatta sopiva hapokkuus ja sitruunaisuus antaa viinille ryhtiä ja tekee kokonaisuudesta herkullisen. Sen runsas, puolimakea maku kantaa voimakkaammatkin ruoat, joten viiniä suositellaan myös mausteisille ruoille, kuten thai-ruoat ja voimakkaat juustot. Se on myös erinomainen kumppani hanhenmaksalle ja esimerkiksi sipulipiiraalle.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

tommi462 (rek.)

03/2013

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mehevän hedelmäinen ja lähes hunajaisen makea viini. Ei kuitenkaan liian makea, ja oikeassa tarjoilulämpötilassaan erittäin miellyttävä
kokemus.

Huoneenlämpöisenä nautittu ensimmäinen pullo lähenteli kyllä kipurajaani makeudessaan ja jäin kaipaamaan lisähapokkuutta. Lähinnä siis kokkaamamme kana-aterian kanssa. Sellaisenaan nautittuna makeus ei ollut mikään ongelma.

Ei kuitenkaan ehkä kesän raikkaiden "piknik-valkkareiden" kerhoon, mutta muuten erinomainen.

crestfall (rek.)

01/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini valikoitui hieman aasialaishenkisen, mangolla maustetun kanan seuraksi. Tuoksu on Traminerille ominaisen kukkea ja avoin, mutta viinin kohtuullisenpuoleinen jäännössokeri nousee tuoksuun asti mehevällä aprikoosihilloisuudellaan ja hunajaisuudellaan. Väri on haalean kullankeltainen.

Maku on voimakas ja suuntäyttävä, runsaan aromikas ja suutuntumaltaan melko paksun täyteläinen, sokerisuuden tuoman paksun viskositeettinsä myötä jopa kevyen öljyinen. Gewürztiksi viini on myös yllättävänkin hapokas, joka tuo siihen miellyttävää karheutta ja särmää. Lisäksi maun hunajaisuuden vuoksi viini on yllättävän samanoloinen aromeiltaan kuin esimerkiksi saksalaiset, melko makeat Auslesen-viinit ja vastaavan makeat jälkiruokaviinit, vaikkei viini makeudeltaan yllä lähellekään samoja tasoja.

Gisselbrechtin jälkimaku on melko pitkä ja se on edelleen siinäkin makean hunajainen, mutta esiin nousee enemmän myös pistävää pippurisuutta sekä aiemmin jo esillä ollutta hapokkuutta.

Yleisesti tämä kevyen makeahko viini oli varsinainen nappihankinta hieman makeamman ja maustetun mutta kuitenkin melko kevyen kanan ryydittäjänä. Viini on Alsacen viineistä matalampaa keskihintaluokkaa, mutta laatu ja aromimaailma oli siinä hintaan nähden vallan kohdallaan. Viini ei kuitenkaan vaikuta rakenteeltaan kovinkaan pitkäikäiseltä ja se lieneekin parhaimmillaan nuorena, jolloin sen aromikkuus ja hedelmäisyys on runsaimmillaan. Kelpo ostos miedoille juustoille ja Aasian makeille, tulisille tai mausteisille ruoille.

Vader (rek.)

12/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hedelmäinen, makea.

Maisteltu Tour de France -viinikoulussa 29.5.2010.

EE (rek.)

04/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri vaalean keltainen, hieman jopa vihertävä (vieressä vertailuna vuotta vanhempi myös Alsacelainen Pinot Gris). Viskositeetiltaan kevyehkö normaali.

Tuoksu erittäin miellyttävä, ihanan makea ja hedelmäinen. Omaan nenään tuoksui persikka ja banaani, myös pientä kukkaisuutta.

Maku myös hedelmäinen ja pehmeä, hentoa appelsiinisuutta. Jälkimaku erittäin hedelmäinen ja pitkä.

Makeille ruoille aivan loistava ja tasapainoinen valinta, omaan suuhun appelsiiniankka oli todella hyvää viinin kanssa. Saattaisi mennä suolaisemmankin ruoan kanssa, mutta miedot maut se kyllä jyrää. Sellaisenaan nautittavaksi ehkä vähän turhan makea ja happoinen.

lator (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
82 pistettä.

kimiko1 (rek.)

07/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieman makea. Selkeä, kutsuva.

Wineserver (rek.)

10/2009

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makean mausteinen, kukkainen, hedelmäinen, litsin aromi, Maku on puolikuiva, keskitäyteläinen, hieman öljymäinen, hedelmäinen ja makea. Miellyttävä jälkimaku. Sopii hyvin aasialaisten ja mausteisten ruokien kanssa, sekä voimakkaiden juustojen ja hanhenmaksan.
Pisteet: 89

hka (rek.)

09/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki synteettinen, kuiva, tuoksu kumimainen. Viinin väri vaalean oljenkeltainen, ei voimakas. Tuoksu vieno herukkainen, nokkosta, hieman kukkaisuutta. Maku hienostuneen mineraalinen. Gewurztraminer-rypäleen tunnusomainen ominaismaku hallitsi myöhempiä lasillisia.

Ruokana uunibroilerinkoivet riisipedillä toimi viinllle hyvin. Ihan kelvollinen kombinaatio. Myös Alpdamer-tahkojuusto sopi viinille ongelmitta.

Viini ansaitsee kyllä selvästi paremman arvosanan kuin edellisen arvostelijan antama. Kun viini ei mitenkään osoittautunut huonoksi, niin arvosanaa lähdetään kyllä miettimään kolmosesta ylöspäin.

Mitään hurraa-elämyksiä viini ei synnyttänyt, joten tuo 3 eli ok lienee oikea arvosana nyt.

liz (rek.)

06/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin alkon myyjän suosituksesta pyydettyäni hyvää Gewuä. Kuvauksessa luvataan hapokkuutta jne... ei löytynyt sitä ja vein ensimmäisen suullisen jälken takaisin Alkoon luullen että latteus johtui ylikäymisestä tms. Uusi pullo oli kuitenkin täsmälleen samanlainen... Okei, on totta ettei tämä maksa paljon, mutta en kyllä maksaisi näin latteasta gewustä 8 euroa enempää. Kukkaisuutta vähän joo, mutta se olikin tämän ainoa anti. Yksipuolinen ja lattea.

Hombre (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yllättävä tuoksu jossa istutaan päärynä kädessä kesäisellä niityllä.

Todella yllättävä on makukin. Ensimmäinen Gewurt...ni. Ensimmäisenä mieleen tulee saunavihta, eikä edes negatiivisessa mielessä. Muuten viini tarjoaa hennon ja elegantin hapon ja hieman voin rakennetta. Lohen kanssa liian makea mutta pojat, kyllä tämä rypäle mieleen jäi!

Tätä marjaa täytyy tutkailla tarkemmin.

t3 r4 m3 hh1 s1 h2

Ellosen Jussi (ei rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kesäkuisen aamun varhainen ritariperho, joka kulkee kukinnosta toiseen keräten tuntosarviinsa makeiden hedelmien ominaistuoksun.
Illanistujaisten takuuvarma aperitiivi, joka saa synkimmällekin mörökölille veden kielelle.
Karhea ydin, joka kestää kylmäsavustetun lohen ja tilligraavatun siian.
Mutta. Hurmaava casanovamme menettää konseptinsa tavatessaan maksapateen, serranosalaatin tai rosollin.
Se, missä linimentti eksoottisessa makeudessaan hakkaa kernerit, cruzeaut ja anselmannit - sen se menettää raskaan sarjan otteluissa Pohjanmaan poikia vastaan.
Jokatapauksessa erittäin mielenkiintoinen ja persoonallinen tapaus.

JN (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uusi vuosikerta ja jälleen vakuuttava laatuviini.

Tuoksu on kauniin kukkainen ja suorastaan houkuttelee kumartumaan syvemmälle lasiin. Päärynä ja banaani hieman pehmentävät voimakkaan aromista bukeeta.

Maku on hunajaisen pehmeä ja vähähappoinen, todella helposti lähestyttävä vaikka samalla tyylikäs ja haastava. Joko aistini ovat kehittyneet valkoviinien suhteen tai viini on parantunut, mutta joka tapauksessa hellyn antamaan täydet pisteet.

Suuri viini kohtuullisessa hintaluokassa.

-Ubban-

07/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Paras valkoviini, jota olen maistamaan päässyt. Makea, jopa limumainen. Mainio seurustelujuoma, ja kelvannee jopa ihmisille, jotka tavallisesti eivät valkoviinistä pidä.

Santeri (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makeus ja kukkeus on mikä kuvaa tätä viiniä.
Ihmettelen että näitä Gewurztraminer viini suositellaan tulisille aasialaisille ruuille. Kunnon aasialais pöperöiden kanssa viini jää aina oudoksi, olut ja vesi on aina parempi vaihtoehto.
Mutta viinistä taas, aperatiiviksi tämä on omiaan, ihan ok.

jhm (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri on aika vaalea mutta tuoksu ja erityisesti maku ovat sitten omassa luokassaan.
Kuiva,(keski)täyteläinen maku jossa aikamoinen paletti erilaisia hedelmiä ja kesäniityn kukkaisia aromeja.Banaania ja ananasta joitakin hedelmiä mainitakseni.Pysyy yllättävän hyvin kasassa,hieno tasapaino.
Tämä menee hyvin vähän mausteisempien aterioiden kanssa,esim.aasialainen.Meni tänä iltana erittäin hyvin myös nepalilaisen mausteisen tandooribroilerin kanssa.

Ras (rek.)

05/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Banaania. Myös hedelmäisyyttä kuin Uusi-seelantilaisissa ikään. Sopii myös yksinään juotavaksi (ilman ruokaa), sillä terävyyttä hapokkuudessa tai sitruksisuudessa ei ole irvistelyyn asti.

Tähän kiintyy helposti.
GG maistuu kesältä.

MV Porista

12/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini löytyi Suomen Kuvalehdessä olleen viiniarvioinnin perusteella, taisi viinimestari olla Janne jotain. Ensin kokeilimme vanhasta tottumuksesta saman viinitarhan Rieslingiä joka oli jollain lailla mitäänsanomaton. Tämä gt sen sijaan kolahti kunnolla. Aivan mahdottoman nautinnollinen kesällä mökillä sillien ja uusien perunoiden kanssa. Syksymmällä kotosalla tonnikalasalaatin ja patongin aivan loistava kaveri. Ainoa surullinen piirre on se, että on pikkuinen pullo, 0,75l. Piti mitata oikein mittavälineillä pullon vetoisuus koska tuntui, että se loppuu aina aivan ennen aikojaan. Ei aivan tavallista! Parhaimmillaan ruokaviininä, kuten viini yleensäkin.

JN (rek.)

10/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Harvoin tulee ostettua valkoviinejä ja nyt kun siihen sorruin niin teki mieli testata gewurztramineria, joka on noussut jonkinlaiseksi muotirypäleeksi.

Viini on makeahko, omaan suuhuni sopivalla tavalla, tasapainoisen pehmeä ja silti mausteikas. Happoja on vähän, samoin sitrusmaisuutta. Mieleen tulevat lähinnä eksoottiset hedelmät, erityisesti banaani.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin