5 Stelle Sfursat

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Nino Negri
Alue: Valtellina
Koko: 0.75 l
Hinta: 65 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

01/2016

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lyhyesti: paras tähän mennessä koskaan nauttimani punaviini. Samalla myös hinnakkain. Mutta eihän laadusta koskaan maksa liikaa. Eikä myöskään synny mitään käsitystä siitä, mikä on todelle hyvää, jos ostaa vain alle kymmenen euron viinejä Alkosta.

Tämän viinin ostin viime vuoden syyskuussa Stresasta Italiassa. Paikka oli viinikauppa La Cambusa (siitä juttua myös hieman keskusteluosiossa, linkissä http://www.viiniweb.net/keskustelu.php?select_subject=1&select_thread=2797&page=1).

Hieman arvelutti, kun hain pullon kellarista ja avasin korkin. Korkki lähti pullon suulta epätavallisen helposti. Se oli kutistunut kauttaaltaan ja viinin värjäämä aina lähes yläosaan saakka. Olisiko viini saanut sittenkin ilmaa ja päässyt hapettumaan. Toisaalta viini ei ollut vuotanut yhtään vaaka-asennossa varastoimisen aikana.

No onneksi pelot olivat aiheettomia. Viiden tunnin ilmastoimisen jälkeen viini antoi lasiin kaadettaessa voimakkaan ruskehtavia punaisen sävyjä ja hienostunut tuoksu täytti koko huoneen. Ensimmäinen lasillinen todisti: tässä on nyt tarjolla parasta, mitä punaviini voi tarjota: samettista pehmeyttä, hienostunutta makujen harmoniaa ja todella hyvä suutuntuma ja pitkä jälkimaku.

Juhlimme vaimon syntymäpäivää ja olin paistanut meille komeat sisäfileepihvit. Viini komppasi ateriaa aivan kiitettävästi. Tähän ei tarvittu mitään lisää. Korkea alkoholipitoisuus 15% ei lyönyt yhtään läpi. Viini oli täysin nautinnollista ihan sellaisenaan. Kokeilimme sitä kyllä myös sekä camembertin, että emmentalin kanssa, mutta ei viini nyt niitä kaivannut.

Arvosanaksi on ihan pakko antaa täydet viisi pistettä. Samalla tekisi mieleni kehottaa noita kympin viinin ostajia joskus kokeilemaan hieman hinnakkaampia viinejä. Voisi vaikka pikku hiljaa oppia sen, että satsaamalla hieman enemmän ostoon voi saada itselleen sellaisia viininautintoja, jotka muuten jäisivät täysin kokematta.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin