Il Pietrello

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Fusseto
Alue: Toscana
Rypäle: Cabernet Sauvignon (30 %), Merlot (20 %), Sangiovese (20 %), Syrah (15 %), Alicante (10 %), Petit Verdot (5 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.01 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 5
Suosituksia: 3
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

JTE

12/2013

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Päivitän hieman tuota edellistä arviotani:

Nyt auki vuoden toinen Il Pietrello 2007 ja monin paikoin voin allekirjoittaa kesäiset mietteeni viinistä. Tämä yksilö on kuitenkin selvästi löysempi ja hetken lasissa viihdyttyään viini ei enää oikein jaksa kantaa itseään tyylikkääseen loppuun. Tuntuma on lähempänä hedelmäistä pommia, jollaiset ainakin meikäläiselle ovat suuri turn-off.

Joka tapauksessa tutustumisen arvoinen italiaano hintaluokassaan.

tiitu (rek.)

08/2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä oli loistava! Nautittu erilaisten juustojen seurassa ja sellaisenaankin. Ei kaivannut sen kummempaa ilmaamista, mikä on kyllä plussaa sekin. Hintansa väärti jos haluaa tummaa, paksua ja pehmeän hivelevää nektaria.

JTE

07/2013

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieno yllätys Alkon valikoimasta! Viinistä Viiniin kirjoittaa: "Nuorekas, tummasävytteinen, reilun luumuinen tuoksu... Myös maku on tuoksua seurailevasti varsin nuorekas."

Jälleen kerran täytyy vain ihmetellä, mitä viiniä Berglund ja kumppanit ovat oikein maistelleet. Ei tuo nyt -07 vuosikertaa kuvaa ainakaan.

2007 oli mahtava vuosikerta Toskanassa. Tämä on jo kehittynyt viini, jonka tuoksusta puuttuu Maremmalle ominainen lietteisen maaperän aromi. CS tuo mustaherukan piirteitä muuten tyypilliseen Sangiovesen luonteeseen ja Syrah antaa mausteisen klangin monipuoliseen aromimaailmaan.

Viini on keskitäyteläinen, sen tanninit ovat jo hyvin integroituneet ja pyöristyneet. Tämä ei omaa sellaista terävää hapokkuutta ja marjaisuutta kuin hintaluokan muut italiaanot yleensä. Siitä huolimatta viinillä on ranka, joka kantaa hienosti.

Aavistuksen yksioikoinen jälkimaku paljastaa, ettei kyseessä ole laadukkaampi super-toskanalainen ja uskoisin, että vuosikerta alkaa olla lähellä huippuaan (jälleen täysin eri mieltä Viinistä Viiniin kanssa). Hinta-laatu-suhde verrattuna Alkon muihin kympin italialaisiin on erinomainen! Vaikea sanoa, kuinka suuri vaikutus mahtavalla vuosikerralla on.

gm

03/2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tasapainoinen ja voimakas viini, jossa paljon ominaisuuksia, jotka sopivat suomalaisille. Sopii myös ilman ruokaa.

tommi462 (rek.)

03/2013

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieno, lämpimän tasapainoinen sekoitus monesta eri lajikkeesta. Jykevä viini, jonka mausta löytyy luumua ja mausteita, sekä juuri sopivasti tammea.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin