Banfi Centine

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Banfi
Alue: Toscana
Rypäle: Sangiovese (60 %), Cabernet Sauvignon (20 %), Merlot (20 %)
Koko: 0.375 l
Hinta: 6.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

10/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kappas, näköjään joku toinenkin on juuri nauttinut viiniä pizzan kyytipoikana!

Väriltään viini on tummanpunainen ja melko läpinäkyvä. Tuoksussa on perinteisen Toscanalaista kirsikkaa, kypsiä punaisia marjoja, hentoa palaneen tammista mausteisuutta ja kevyttä paahteisuutta.

Keskimaussa Sangiovesen kirsikkaisuus tulee tasapainoisesti esiin niin makeankypsänä kirsikkana kuin tiukan hapokkaana hapankirsikkana. Seassa on myös kypsän mehukasta herukkaisuutta, tuoretta luumua ja miellyttävästi taustalla pysyttelevää, vaniljaista ja mausteista tammea. Keskitäyteläistä suutuntumaa pitävät hyvät hapot ja kohtuulliset tanniinit hyvin balanssissa. Viini on pyöreähkö ja särmikkäämpiin Toscanan Chianteihin (ja muihin Sangioveseihin) verrattuna hieman pehmeänpuoleinen ja helppo.

Jälkimaku ei ole erityisen voimakas mutta jatkuu pitkään kevyen hapankirsikkaisena, kevyesti maamaisena ja hennosti bitterisen mausteisena.

JTE

10/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa kypsää hedelmää ja paahteisuutta. Suutuntuma on heti alkuun yllättävän ohut ja mitäänsanomaton. Happoja löytyy, tanniinit ovat pehmeät ja maltilliset. Jälkimaku on kohtuullinen, joskin yksioikoinen. Meni pizzan ohella ihan ok.

Jos olisin maksanut 0,75l pullosta 13,96, niin viini saisi vain kaksi tähteä. Pienestä pullosta voi mielestäni pienen preemion maksaakin, joten siksi kolme.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin