Emilia Amarone della Valpolicella

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Cantina Valpantena
Alue: Veneto
Rypäle: Corvina Veronese (70 %), Rondinella (25 %), Cabernet Sauvignon (5 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 22.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
 • Täyteläinen, tanniininen, makean marjainen, kypsän kirsikkainen, mausteinen, lämmin

  PUNAVIINIT
  Italia, Veneto

  RYPÄLEET: Corvina Veronese, Rondinella, Cabernet Sauvignon.

  TUOTTAJA: Cantina Valpantena,
  DOCG Amarone della Valpolicella

  Valmistus:
  Rypäleitä kuivattiin 4 kuukauden ajan sadonkorjuun jälkeen, kunnes niiden painosta oli haihtunut noin 40 %. Rypäleitä uutettiin eli maseroitiin 20 päivän ajan.

  Kypsytys:
  18 kuukautta tammitynnyreissä.

  Kestävyys :
  Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 10 vuotta vuosikerrasta.

  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (04.06.2015)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

10/2015

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Emilia on halvin Alkon hinnastossa myynnissä oleva Amarone. Huhtikuussa 2012 se maksoi €22,90. Nyt sillä on hintaa €24,90. Aikaisempi vuosikerta 2008 sai ruokasuosituksiksi: juustot, riista, nauta ja lammas. Nyt myynnissä olevalle vuosikerralle 2010 suositus on puolestaan: nauta, lammas, pataruoka ja voimakkaat juustot. Myös nimi on muuttunut. Aikaisempi nimi Emilia Amarone della Valpolicella on korvautunut uudella: Amarone della Valpolicella di Emilia. Amarone-sana hallitsee etikettiä ja antaa ymmärtää, että kysymyksessä on täysipainoinen Amarone.

Halpisominaisuus näkyy kuitenkin, kun pullon korkkaa auki. Korkki on vain ”keskipitkä” (45 mm) eikä reilun pitkä, kuten kalliimmissa viineissä. Pituudella on merkitystä silloin, kun viini joutuu olemaan varastoinnin aikana pystyasennossa. Nytkin korkki oli päässyt reilusti kutistumaan yläosastaan (halkaisija vain 18 mm, kun alaosan halkaisija oli vielä 23 mm). Onneksi alaosa oli pitänyt juoman vielä täysin nautintakelpoisena.

Kun juusto mainitaan ruokasuosituksessa ensimmäisenä, sai viini nyt kompata lauantain saunaillan iltapalaa ihan sellaisenaan Juustoportin Brandy-pähkinäjuuston kumppanina. Viini ei ollut ihan niin voimakas, kuin mitä olin odottanut. Täyteläisyys liikkui jossain täyteläisen ja keskitäyteläisen välillä, eikä tanniinisuus ollut liian hallitsevasti esillä. Tammisuuskaan ei häirinnyt, vaikka oli selkeästi havaittavissa. Jätti miellyttävän suutuntuman, vaikkakin pituutta jälkimaussa olisi saanut olla enemmän. Verrattain korkea alkoholipitoisuus 14,5 % ei puskenut läpi. Ihan kohtuullisen hyvä viini, joka palveli nyt nauttijaansa ongelmitta. Olisi käynyt vallan mainiosti kumppaniksi myös hyvälle pihville. Tätä voisi kyllä ostaa toistekin, jos vaan tuo hinta pysyisi paremmin kurissa.

Jukaa

06/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Halpa amarone. aavistuksen kitkerät tanniinit, olis pitänyt dekantoida. Portviinimäinen. Sopis juustoille.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin