Prunotto Barolo

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja:
Alue: Piemonte
Koko: 0.75 l
Hinta: 24.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensimmäistä kertaa törmää pulloon, jossa on sekä etuetiketti, että takaetiketti, mutta minimaalisen vähän info-tekstiä. Takaetiketissä on sentään mainittu pullottajan nimi, kaupunki ja maa (DA Prunotto, Alba, Italia). Nämä siis viinin nimen pakollisten tietojen (väkevyys, tilavuus ja sulfiitit) lisäksi.

Viini on odottanut kellarissani käyttöönottoa syyskuusta 2008 saakka. Hintaa tälle viinille oli Viking Linen tax-freessä €24,90.

Korkki hyvänlaatuinen, komeasti kuvioitu ja pitkä (50 mm). Kutistunut pystyssä varastoinnin aikana puolelta matkaa korkeudestaan.

Viinin annettiin ilmastu kolme ja puoli tuntia. Viinin väri reunoiltaan poltetun tiilen punainen. Tuoksu aika vieno: tallia, satulaa ja mausteisuutta. Maku kireähkö. Jonkin verran pituutta, mutta ei niin paljon kuin olettaisi. Suutuntuma korkeintaan kohtalainen.

Viinille tarjottiin juustoja ja patonkia. Viinitarhuri ja Castello marquis sopivat mainiosti. Viivyttely toi esille hieman viinin pehmeämpää puolta. Ehkä tuohon ilmastumiseen olisi pitänyt varta vieläkin enemmän aikaa.

Tämä ensimmäinen tuttavuus baroloihin ei tuonut esille mitään hurraa huutoja. Odotukset olivat korkeammalla kuin lopputulos. Hinta laatu-suhteeksi jää nyt ok eli kolmonen.

jk. Puoli pullollista jäi seuraavan päivän aterialle (Pollo al limone). Vakuviinillä yön yli jääkaapissa ja sitten aamulla pöydälle lämpeämään. Nyt viinin luonne oli aivan toinen: pehmeän miellyttävä tammisuus yhdessä hienostuneen mausteisuuden kanssa hallitsi. Tätä olisi nauttinut enemmänkin, mutta kun tuo vaimo vaatii itselleen oman osuutensa. Arvosanakin petraa ihan kummasti eilisestä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin