Rocca delle Macìe Chianti Classico Riserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Rocca delle Macìe
Alue: Toscana
Koko: 0.75 l
Hinta: 22.1 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
 • Rocca delle Macie / Chianti Classico
  Riserva DOCG

  Rypäleet: Sangiovese, Cabernet, Merlot.
  Kypsynyt kaksi vuotta ranskalaisissa
  tammitynnyreissä.

  Maku: Täyteläinen, runsas, hienostunut,
  lämmin, vivahteikas mm. kypsiä marjoja,
  mineraaleja, mausteita ja hieman vaniljaa,pitkä jälkimaku.

  Ruokasuositus: Riista, lammas,grillatut
  lihat, riimihärkä, paahtopaisti, lihapadat, juustot.

  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (23.11.2013)
 • Sikäli kuin tuo takaetiketin italia taipuu osaamattoman suomalaisen käännöksenä, näyttäisi tuottaja lupaavan viinille vähintäin 10-15 vuotta säilyvyyttä, kun viini varastoidaan kunnollisissa olosuhteissa (In tali condizioni il vino mantiene inaltere le proprie caratteristiche per almeno 10-15 anni).
  hka (17.05.2015)

  Lisää kommentti

  Uusi kommentti


  Kommentoija:


Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

05/2015

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämän viinin ostin marraskuussa 2013 onnistuneen Toscanan matkan jälkeen. Pullo vuosikertaa 2007 maksoi Alkon tilausvalikoimassa €22,10. Viini on pysynyt edelleen tilausvalikoimassa. Nyt sillä on hintaa €22,90. Maahantuoja Just Brands Oy tarjoaa edelleen vuosikertaa 2007 edellä mainittuun hintaan. Kun Viinistä viiniin kirjoittajat antavat suositeltavaksi nautinta-ajankohdaksi Chiantille vain kolmesta kahdeksaan vuotta, älkää tämä vuosikerta olla kohta jo hieman yli-ikäistä.

Just Brandsin sivut ovat tuotetietojen osalta tosi niukat, eivätkä kerro viinistä mitään lisää. Linkki valmistajankaan sivuille ei anna lisävalaistusta asiaan, sillä kyseistä viiniä ei siellä mainita lainkaan. Jää hieman ihmettelemään, että miksi. Onko viinin nimi muuttunut, vai mikä on syynä sen puuttumiseen.

No, joka tapauksessa viini kellarista temperoitumaan ja ilmastumaan vaimon kokatessa meille helatorstain ateriaa: uunikaritsaa ja -vihanneksia. Jos arvioi viiniä vain korkin perusteella, viini ei ehkä yllä ihan parhaaseen luokkaan. Pituutta korkilla oli vain 45 mm. Mutta annetaan viinin kertoa lisää:

Viinin väri reilu rubiininpunainen. Imee valon voimakkaasti itseensä. Reunoilla aavistuksen verran jo alkavia ruskean vivahteita. Tuoksu muhevan maanläheinen, hienostunut ja miellyttävä. Tammisuus ei puske liian voimakkaasti esille, vaan seurailee taustalta viinin makupalettia. Pehmeät tanniinit ryydittävät pitkään suussa viipyvään nautinnolliseen jälkimakuun. Kaikin puolin onnistunut valinta. Komppasi nautittua ateriaa ihan kiitettävästi. Maistui myös Glimmenge Port Salut-juuston kera.

Kun tätä viiniä vertaa tuossa hieman aikaisemmin nauttimaani Leonardo Chianti Riserva-viiniin, niin erot eivät ole kovin suuret. Mutta yli tuplahinnalla saa tosi hieman enemmän laatua. Antaako se riittävästi katetta maksetulle lisähinnalle? Ei täysin, mutta pientä ekstraa on kylläkin tarjolla. Kun kyseessä on sentään kunnollinen laatuviini, ei sille kehtaa nelosta huonompaa arvosanaa antaa. Niin, ja ei tuo alle 23 euroa ole niin paha hinta, ettei tätä voisi ostaa toistekin. Sen näyttää sitten aikanaan aika, kun olen ensin nauttinut kellaristani kaikki syksyn 2013 toscanalaisostokset!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin