Zenato Recioto della Valpolicella Classico

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Zenato
Alue: Valpolicella
Koko: 0 l
Hinta: 34.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti
(
Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin väri on todella syvän punainen, lähes verinen. Sen tuoksu on hyvin hillitty ja vaisu, tuoksuen etäisesti kirsikkahillolta.

Viinin maku on todella makea, kuten recioto-viiniltä voikin odottaa, mutta se on myös valtavan runsas, muhkea, persikkamarmeladinen ja ihastuttavan pehmeä. Viinissä tuntuu hapot, mutta viini saattaa silti olla vähän liian täyteläinen ja valtava, jotta sen kohtalaiset hapot pärjäisivät ja kantaisivat viinin läpi. Kaikesta runsaudesta ja makeudestaan huolimatta viini on yllättävän kepeä lajityyppinsä edustaja.

Sen sijaan jälkimaussa korostuu viinin upea tasapaino, jossa lyövät kättä niin hedelmäisyys, hapot, makeus ja tanniinit valloittavana yhdistelmänä. Zenaton recioto on kuin aikuisten karkkia, johon tulee valtava himo heti ensimmäisestä lasillisesta. Se on kuin portviiniä, mutta ei aivan yhtä valtavaa ja raskasta, ja tämä maistuu luumujen ja taateleiden sijaan enemmän kirsikalta ja persikoilta.

Viinin hinta on kuitenkin ehkä turhan paljon jälkiruokaviinistä - Monopolikaupasta tarttuu paljon edullisemmalla hinnalla laadukkaita Tokaj'n ja Sauternes'n alueen valloittavia viinejä, eikä mielestäni pelkästään viinin punainen väri oikeuta yli kolmen kympin hintalappua.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin