Nino Negri Mazèr Inferno

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Nino Negri
Alue: Muut
Rypäle: Nebbiolo (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 18.14 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin väriltään on hyvin vaaleahko, kuulas rubiini. Sen tuoksussa on jonkin verran Nebbiolon kukkeutta, mutta on myös puolukkaa, maatalon aromeja sekä muhevan makeata tammisuutta.

Maku yllättää: se on vain 5 vuotta vanhaksi Nebbioloksi todella pehmeä. Happoja ja tanniineja on hyvin suhteessa korkeintaan keskitäyteläiseen suutuntumaan, mutta ne eivät millään tavalla ota pääroolia, vaan tukevat hyvin taustalla. Aromeiltaan Mazèr on sopivan tasapainoinen ja melko hillitty, tarjoillen hillitysti makeahkoa kirsikkaa sekä tammisuutta, joka aluksi tuntuu tasapainoisen suklaisena vivahteena, mutta ottaa yhä runsaampaa alaa viinin auetessa lasissa. Erityisesti ilman ruokaa suklainen tammisuus ryhtyy leviämään niin puisevan kuivan kuin vaniljaisen makean tammen suuntaan, mutta kuitenkin melko hillitysti – mistään Riojan tai Bordeaux'n viinistä emme vielä puhu.

Jälkimaku on kevyen pippurinen, puisevan tamminen ja supistava. Tammisuus ja tanniinisuus tuntuvat katkeroisena makuna kielen takaosissa melko pitkään samalla kun vaniljainen aromikkuus jää leijailemaan nielun ja nenän takaosiin.

Kokonaisuutena Mazèr oli vallan erinomainen kumppani ankalle, hillitty aromimaailma tuki hyvin linnun kevyttä makua samalla kun portviinikastike sai nostettua erinomaisesti esille viinin makeata kirsikkaisuutta. Ikävä kyllä sellaisenaan viinin tammisuus hallitsi melko paljon sen aromimaailmaa eikä viini päässyt kunnolla avautumaan ilman ulkopuolista apua. Oikean ruoan kanssa viini on erittäin tasapainoinen ja miellyttävä esitys, mutta muussa tapauksessa Nebbiolon herkemmät vivahteet jäävät kokonaan tuhdinpuoleisen tammikäsittelyn jalkoihin ja kokonaisuus jättää melko yksipuoleisen kuvan.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin