Tre Rose Rosso di Montepulciano

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Tenimenti Angelini
Alue: Toscana
Rypäle: Prugnolo Gentile (85 %), Canaiolo (5 %), Syrah (5 %), Gamay (5 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Degarthe (rek.)

06/2016

Vuosikerta: 2014

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kevyt, paahteinen sopivasti mausteinen. Mukava juoda sopivan tanniinen. Pastan kaveriksi tai lipitteluun.

****
4/5

Legless Scotsman (rek.)

07/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kevyt, hapan, sokerinen. Ei iskenyt minun makuhermoihini. Pisteet: 63/100.

-TB- (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Paahteinen ja sekä kirpeän että makean marjaisa tuoksu, makukin seuraa marjaisuuden osalta, lisäksi hieman tanniinisuutta.

Suosittelisin arkisten, italialaistyyppisten ruokien kuten pastan ja pizzan kanssa.

Barolo (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen tuoksu, metsämarjaa, kirsikkaa, hyvin lupaavaa. Maku hyvä, kirsikkaa, pitkähkö jälkimaku. Erinomainen broilerin kanssa. Viinin maku parani selvästi kun antoi sen ilmastua tunnin verran ennen nauttimista. Viini ei ole mitenkään tuhti, tanniineja on, mutta hedelmäisyyttä ei ole riittävästi pitempään varastointiin. Hyvä viini juuri nyt.

Ellosen Jussi (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään puolukkalimonadimasen läpikuultava. Tuoksussa lupavaa kosiskelua marjakorista, jonka täti-Monika on pyrstö keikkuen kantanut metsän siimeksestä. Itse makupaletti antaa tuollaisen neljä oikein lotossa tunnelman; jotkut palat loksahtavat tyylikkästi kohdalleen, mutta paljon jää kaipaamaan lisää aina jälkimausta alkaen.
Ensimmäisenä päivänä ateriana oli prosciutto-pastavuokaa, jonka seurassa viini pelasi hyvän chiantin lailla. Seuraavana päivänä rosepippuri-yrttimarinoidut lampaan sisäfileet jäivät turhaan määkimään räväkämmän paimenkoiran perään.

JN (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nuori viini, joka aluksi tuntui vähän tympeältä, mutta kun pistin korkin takaisin ja pullon jääkaappiin - ja maistoin seuraava päivänä uudestaan niin viini oli avautunut ja parantunut huomattavasti.

Minusta tässä oli tanniineja juuri sopivasti ja täyteläisyyttäkin riittävästi. Yhtään ei harmittanut että tuli kokeiltua, varsinkin kun niin monet Alkon alle 10 euron italialaiset ovat viime vuosina olleet pettymyksiä. Tämä menee positiivisten poikkeusten joukkoon, vaikka ei yllä "Nero"n tai Allora primitivon tasolle.

jtm (rek.)

06/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ihan jees italiaano, mutta aika kallis laatuun nähden. Pasqua bardolino olisi ajanut saman asian. Kuiva hapokas punaisten marjojen ryydittämä viini. Sopi hyvin tasapainottamaan rasvaista pizzana, mutta ei käy herkutteluun. Halvemmalla hinnalla olisi toisinaan ihan kelvollinen valinta. Tanniinit jäivät vielä karhentamaan kurkkua.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin