Zenato Valpolicella Superiore

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Zenato
Alue: Veneto
Rypäle: Corvina (80 %), Rondinella (10 %), Croatina, Oseleta
Koko: 0.75 l
Hinta: 12.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 16
Suosituksia: 3
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 2
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Perttu (rek.)

10/2014

Vuosikerta: 2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Punaviinien perussarjalainen, jota ostan toisinaan jos tarvitsen edullisen viinin. Viini joka ei häikäise, mutta silti siinä on kaikki tarvittava. Eli väriä, happoa, marjaa, hedelmää ja ripaus mausteisuutta & tanniinia.

JTE

11/2013

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En ole suuri valpolicellojen ystävä. Jotenkin niiden maku on liian lattea ja mitäänsanomaton siihen nähden, mitä viiniltä odotan. Enkä todellakaan vertaa niitä nyt mihinkään uuden maailman hillopommeihin.

Lahjaksi saatu Zenato avattiin arki-iltana bolognesen kaveriksi vailla suuria odotuksia ja myönnettäköön, että viini hoiti tonttinsa melko mallikelpoisesti. Tuoksu on peri-italialainen kirsikkaisine ja yrttisine aromeineen. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja napsakan hapokas. Jopa yllättävää monipuolisuutta löytyy tuosta kirsikasta. Ei tässä pitkää jälkimakua löydy, mutta viini kulkee mainiosti tomaattikastikkeen kaverina.

Alkon valikoimasta hyvä valinta tällä hinnalla. Muualta tulisi irrota alle kympillä, ansaitakseen neljä tähteä hinta-laadustaan

lator (rek.)

01/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskisyvä sinertävä väri. Tuoksussa mustikkaa, vaniljaa, valkopippuria ja puolukkaa. Keskitäyteläisessä maussa kohdataan tummia marjoja ja vaniljaa joista siirrytään mausteiseen keskimakuun. Keskipitkä jälkimaku palauttaa mukaan vaniljan ja lisäksi aavistuksen kitkerää puolukkaa. Helposti juotava ja toimii myös ruokapöydässä esimerkiksi riistan kumppanina. Tasapainoisempi esitys kuin arvokkaampi Ripassa Superiore.

86 pistettä.

heikki (rek.)

01/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
pettymys odotuksiin nähden. ympäripyöreä, viinistä ei saa otetta.

Clavu

03/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aiemmin perusvarma luottopakki, joka toimi tarvittaessa säädyllisesti joka tilanteessa. Nyt 2007 vuosikerta veti kyllä maton täydellisesti alta. Viini on vajonnut syvälle bulkkituotteiden joukkoon mitäänsanomattoman lattealla esityksellä.

miriam

01/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ymmärrän, miksi tämä on monen turvallisuushakuisen suosikkiviini vuodesta toiseen. Mutta ei uppoa, liian tasapaksu ja tylsä, ei mitään särmää. Ei tämä huono ole, mutta ei erityisen hyväkään. Ei voi oikein haukkua, muttei kehuakaan. Plaah. Odotuksiin ja hintaan nähden annan 2.

noobie

11/2009

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä jossain kaukoidässä valmistettu perheluokan sedan on väriltään loskanharmaa. Mitään muuta erikoista ei voi mainita kuin täydellinen takapotkun puute. Siitä miinustetaan yksi pointsi. Toinen miinus tulee juuri tuosta mitäänsanomattomuudesta. Etiketissä oleva "superiore" on kyllä aika vahvaa liiottelua. "Mediocre" olisi lähenpänä totuutta. Siitä toinen miinus.

Ei tämä mitään pahaa kuitenkaan ole. Suuret linjat ovat ihan balanssissa. Helppoa juoda. Eli oikein hyvä pöytäviini/talon viini.

Aave (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sinipunaiseen taittuva rubiini. Marjaisassa tuoksussa on mansikkaa, karpaloa ja kirsikkaa sekä lakritsia ja yrttisyyttä. Keskitäyteläinen, notkea ja melko hapokas maku antaa tuoksusta tuttua kypsää marjaisuutta sekä tuoretta tummaa luumua ja lakritsia. Keskipitkään jälkeen kääntyessään viini käy yrttisen vihersävytteiseksi, karpaloiseksi ja melko karvaaksi. Pientä jäännössokerisuutta.

Hieman tavallista tuhdimpi valpolicella, jonka moninaisen haastavat makuelementit kesyyntyivät mukavasti ruuan (savulammasta ja kermaperunoita) tasapainoittaessa. Nouseva hinta alkaa vain pikku hiljan muodostua ongelmaksi. 2,5/5.

SL (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei mieltä räjäyttävä, helppo, hieman puolukkainen. Ripassaan verrattuna lattea. Väri lupaava, tuoksussa kirsikkaa, mutta maku ei vaan iske tajuntaan. Silti hyvä viini, ei vain vastannut odotuksia täysin.

JL

11/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ihan hyvä, hedelmäinen.

Rolf

09/2007

Vuosikerta: 70

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä on ollut jonkilainen kestosuosikki Alkon italialaisten punaviinien tässä hintaluokassa. Tyylipuhdas, melko tyypillinen italialainen punaviini jossa on marjaa, tammea, hapokkuutta ja on samalla tasapainoinen. Voisi maksaa myös 8,x€.

JN (rek.)

04/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Piti testata tämä vuoden viinin pikkuveli. Sekunda-version tuoksu lupailee paljon, muistuttaa hyvin paljon ehtaa Ripassaa.

Maku sen sijaan on karvaampi, lyhyempi, yksinkertaisempi - silti keskivertoa parempi.

Viini täyttää valpolicellan perusvaatimukset, se on marjaisa, raikas, kirsikkainen, iloinen lasissa. Hyvä vuosikerta.

Hinnan vuoksi annan 4 tähteä, Ripassan rinnalla vain 3.

Fredrk

09/2005

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jos Signore Berlusconi valitti suomalaisesta keittotaidosta, niin kyllä se kritiikki voidaan ainakin hieman kuitata tällä kehnolla rypälesekoituksella. Vietin viime viikkona lomaa Veronassa ja Sirmionessa, siis samalla viinialueella josta tämä tulee, ja kyllä ero oli valtava tähän yksilöön verrattuna. Jo hintahaarukassa 3-5 euroa löytyi miellyttäviä ja kevyitä Bardolino ja Valpolicella serkkuja ja sukulaisia. Tämä tummanpunainen, tunkkainen, hieman imelä Zenato ei sovi seurustelujuomaksi, ja hyvän pastan se pilaa taatusti. Ciao

Hanne

02/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kerrankin viini, jota jaksaa maiskutella enemmänkin kuin yhden suullisen. Syvä, tumma tuoksu, melkein salmiakkisuutta ja maussa tummia marjoja, kirsikkaa. Maukas, viipyilevä jälkimaku.

Ellosen Jussi (rek.)

11/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ikä on alkanut painaa joko viiniä tai maistelijaa. Aiempi suosikkini on muuttunut kielellä huljuteltaessa aavistuksen verran latteammaksi. Kun suljen silmäni, näen edelleen tyylikkään tynnyrin marjaisine aarteineen. Mutta missä on tuo kiehtova kirsikka, joka oli upotettu tynnyriin ?

Tempranillo

08/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tyylipuhdas oman lajinsa edustaja - marjainen tuoksu ja kirsikkainen maku. Tämä viini on kuin peilikuva voimakkaan tammisille ja vaniljaisille viineille. Viinin intensiteetti ja maukas jälkimaku tekevät siitä oivan lipittelyviinin; Zenato ei kaipaa edes suolakeksejä seurakseen.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin