Regolo

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Sartori
Alue: Veneto
Rypäle: Corvina Veronese
Koko: 0.75 l
Hinta: 13.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 9
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Vuoden Viinit kilpailu 2008: 3. sija
    Italian rypäleiden punaviinit, hinta alle 15 €
    (Vuosikerta: 2003)
    Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Jygge (rek.)

02/2016

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistui täyteläiseltä aluksi paljaaltaan. Juustojen ja vaalean leivän ynnä hapankorpun kanssa mainiota.Hyvä keskihintainen viini

hka (rek.)

05/2015

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinistä viiniin antaa vuosikerralle 2009 täydet viisi tähteä ja maininnan ”löytö”. Elokuussa 2013 viini maksoi Alkossa €14,03. Nyt sillä on hintaa €14,98. Myynnissä oleva vuosikerta 2010 kerää sekin vielä neljä tähteä ja maininnan ”edullinen ostos”.

Istuimme lauantai-iltaa vaimon sukulaisten kera. Iltapalaksi nautimme ensin pastaa, spaghetti con aglio, olio, prezzemolo e limone ja jatkoimme sitten juustojen ja patongin kera. Olin valinnut viinit ruuan mukaan: pastalle La Ciboisen, josta oli aikaisempia hyviä kokemuksia nimenomaan yrttisten pastojen kyydittäjänä ja juustoille Regolon.

Regolo oli uusi tuttavuus. Pitkähkö korkki (47 mm) lähti pullonsuusta helposti irti. Hyväntuoksuinen korkki oli lyttääntynyt hieman yläosastaan (siksi tuo pituus noin epämääräinen). Ei kovin laadukas (useampia murtumia kyljessä).

Viinin väri tumma punainen. Imi valon voimakkaasti itseensä. Tuoksussa päällimmäisenä pehmeää mausteisuutta. Maku kaikin puolin miellyttävän tasapainoinen. Jätti hyvän, lievästi makean suutuntuman. Jälkimaku ei ollut pitkä, mutta kokonaisuus toimi kiitettävästi.

Kelpo viini kohtuulliseen hintaan antaa arvosanaksi nyt hyvän nelosen. Viinistä viinin lisämainintaan ”Luonteikas viini” on helppo yhtyä.

huikka (rek.)

11/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En ymmärrä miksi tätä on kehuttu ja on jopa vuoden viini-kisan ehdokas. Ihan tavallista perushuttua. Ei minun suunmukasta.

Ellosen Jussi (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Veronalainen viinitarhuri on omistanut viinin isoisälleen Regololle ja maku puolestaan kumartaa Regolon vanhan ulkohuussin taakse kompostin liepeille, jossa käynyt kyssäkaali peittää hautuneen herneenverson. Marjaisa tuoksu saa kyllä alussa etulyöntiaseman, mutta maun myötä muheva multaisuus kampittaa hapankirsikasta haaveksivan.
Onneksemme siirryimme päivällispöytään kasvis-couscousin ja Pikkusiskolla hunnutetun yrtti-broilerfileen seuraan. Viini nousi kompostin variksenpelätistä haciendan hidalgoksi ja aterian aikana leipälävet hiljenivät keskittyen hartaasti olennaiseen.
Hyvän viinin ja ruoan liittoon.

ttr

12/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkon myyjä suositteli jouluviiniksi, mutta oli pakko kokeilla yksi pullo ennen joulua.

Viini itsessään oli miellyttävän pehmeä, täyteläisyyttä tyypilliseen Italialaiseen tapaan aavistuksen kevyehkösti. Viini sopi aivan upeasti salviaporsas-rullien kanssa ja uskoisin myöskin jouluviininä toimivan moitteetta.

Kaiken kaikkiaan viini miellytti omia makuhermoja hyvin paljon.

TA200

03/2009

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Lämmin, pehmeä, miellyttävä. Kannattaa ostaa toistekki lisää..... Monikäyttöinen viini, joka menee jopa savulohen ja rotevan tuoreen mätivoileivän kanssa sekä tiramisulle ja suklaalle. Nam+

Täyteläinen, pehmeä; testaa itte.

NoClass (rek.)

10/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Taas yksi syy lisää miksi punaviineissä Italia rulettaa. Tämä vuosikerta on varsin onnistunut. Täyteläisen marjaisa ja tasapainoinen kokonaisuus. Väriltään tummanpunainen, maussa herukkaa ja kirsikkaa. Hapokkuus ei kuitenkaan ole sitä luokkaa että tätä kannattaisi kypsyttää pidempään. Toimi pippuripihvin kanssa kuin tykki!

Aave (rek.)

06/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makuimpressio jokin aika sitten nautitusta viinistä:
Tuoksu makean marjaisa ja maku kevyehkö ja hennon mausteinen - ei missään nimessä täyteläinen, kuten Alko ilmoittaa. Tanniineista ei havaintoa. Hapokas viini tuntuu pidempään kuin varsinaisesti maistuu.

Hyvä muttei säväyttävä, kuten ylläkin tuomitaan. Tällaisenaan auttamatta kallis.

jhm (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä lienee yksi aniharvoista 100% Corvina-lajikkeesta valmistetuista viineistä joita Alkossa on myynnissä.
Regolo ei kuitenkaan yllä läheskään samalle tasolle kuin La Poja,joka tosin on myös 5 kertaa kalliimpi.

Väriltään melko tumma,tiilenpunainen.
Ilmastoinnin myötä viini hieman latistui,alussa mukavan vinöösi tuoksu miltei hävisi,jättäen kevyen metallimaisen vivahteen.Makua voisi kuvailla kepeän hedelmäiseksi ja notkeaksi.Alussa oli myös pientä mausteisuutta.Jälkimaku lyhyenpuoleinen.

Melkoisen tavanomainen ja yllätyksetön viini jossa ei sinänsä ole mitään vikaa,mutta ei mitään kehumistakaan.
Tuomio: 2+

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin