Nero Copertino Riserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Femar Vini
Alue: Apulia
Rypäle: Negroamaro (70 %), Malvasia Nera di Brindisi (10 %), Montepulciano (10 %), Sangiovese (10 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 8.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Jukaa

12/2013

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Suorsa ehdotti kinkkuviiniksi ja antoi muistaakseni about 87p. Kinkun kanssa juotiin
tänään mutta hävisi selvästi Llai:lle. Halvan oloinen ja jälkisokeri tuntuu maun korjailulta. Muistan että joskus lienee ollut parempi mutta nuoruus kullannee muistot

crestfall (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Syvänpunainen, jo muutaman vuoden kypsynyt viini kohtuulliseen hintaan.

Tuoksu on etenkin tovin avauduttuaan erittäin muheva, ja kypsän makea, tumma marja tulee ensimmäisenä mieleen työntäessä nenää lasiin.

Suutuntuma on pehmeä ja runsas, eikä vähiten viinin pienehkön sokerimäärän kanssa. Viinin makeus voi toimia pienenä vedenjakajana - aivan rutikuiviin punaviineihin tottuneelle viini saattaa maistua himpun liian makean oloisena, mutta yleisesti viinin pieni sokerimäärä toimii tasoittamassa reunoja ja tuomassa runsaampaa suutuntumaa ilman että viiniä voi pitää mitenkään makeana.

Makumaailma on notkea ja hillitty, eli viini on täyteläiseksi viiniksi suht toimiva ratkaisu esimerkiksi miedomman makuisille italialaistyyppisille ruoille - maku leviää suuhun runsaana, muttei kuitenkaan dominoi jättäen alleen kevyempiäkään ruokia.
Viinin ainoa kompastuskivi on sen suhteellisen yksipuolinen makumaailma - se on herkullisen pehmeä ja tumman marjainen, muttei juuri muuta. Kolme tähteä tippuisi suoraan, mutta on kuitenkin otettava huomioon, että tässä hintaluokassa yhtä hyvät vastaavat viinit ovat harvassa (lukuunottamatta Chilen viinejä, jotka taas ovat keskimäärin vain yllätyksettömiä ja häiritsevän miellyttämisenhaluisen makuisia), joten siitä tippuu yksi tähti lisää kasvattaen saldon neljään.

Saman viinitalon Salice Salentino kiilaa puolen euron etumatkallaan hinnassa sinne loistavaan viiteen tähteen ollen tämän kanssa hyvin samantyyppinen negroamaro-viini. Copertinon etu on sen maun hieman suurempi runsaus, mutta muuten suuria eroja viinien välillä ei ole. Molemmat Neron mustaetikettiset ovat hintaluokassaan mukavan helppoja, pyöreitä ja ystävällisiä punaviinejä niin kevyemmille ruoille kuin seurusteluun. Ns. luottotuotteita.

urpi (rek.)

06/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri on hyvin tumma, kuten tuoksikin. Tuoksu on lisäksi marjainen ja hieman pistävän alkoholinen.

Maku on myös täyteläinen, jopa paksuhko lievän makeuden takia ja mausteinen. Ei erityisen moniulotteinen ja jälkimauksi jää lievä karvaus.

Ei kuitenkaan lainkaan hassumpi viini hintaisekseen. Toimii varmasti Alkon suositusten mukaan tukevien grilli- ja pataruokien kanssa.

JN (rek.)

01/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkon toinen "Nero", rypäleenä negroamaro.

Tuoksu on tumma ja rautainen - ei metallinen vaan tyylikkäästi verinen ja ruosteen patinoima.

Kuten Salice Salentino Nero:ssa, myös tämän maku on paksu ja pehmeä. Ei kumminkaan raikkaan marjainen vaan marjapuuroinen tai nahkainen. Vähän tanniineja.

Hyvä viini, jonka ilmeisenä heikkoutena on vain lyhyys ja yksiulotteisuus, jotka ovat pieni ongelma tässä hintaluokassa. Ei erityisen roteva ja täyteläinen viini, mutta pyöreällä tavalla muhkea. Tuskin toimii pihvin seuralaisena, varmaan enemmänkin pizza-viini.

toinen amatööri

12/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Merkillistä. Ei ollenkaan täyteläistä. Useat keskitäyteläiset ovat täyteläisempiä, kuin tämä. Huomasi mm. siitä, että alkoi karvastella alas mennessään. Ohut tuntuma. Kuitenkin voimakasta. Molemmat pöydän ääressä istujat samaa mieltä. Ehkä seurana väärä ravinto. Kokeillaan myös oikean lihan kera. Tässä arvostelussa kannattanee ottaa huomioon suhteellisen vähäinen viinintuntemuksemme.

Minä

12/2005

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella hyvä viini hintaluokassaan. Makea ja maukas!

jhm (rek.)

08/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on melko runsas ja hedelmäinen.Maku on yllättävän makea ja marjaisa.Tanniinit aika pehmeät.Kokonaisuutena aika hyvä tasapaino.Hintaansa nähden ihan ok valinta jos pitää hieman makeammista punaviineistä.Sopii parhaiten pizzojen ja pastan kanssa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin