Fiulot Barbera d'Asti

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Prunotto
Alue: Piemonte
Rypäle: Barbera
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.15 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Legless Scotsman (rek.)

11/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskitäyteläinen, marjaisa, oliiveja, sherryä ja syksyisiä tuoksuja. Tarkemmat pisteet: 82/100.

You 2

12/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hei,
Etsi ruokaresepti: kalkkuna + kastike, jossa muistaakseni kermaa ja karpaloita - Fiulot toimii aivan uskomattoman hienosti. Minusta sopiikin vain tiettyjen ruokien kanssa. Tuo Roquefort-case täytyy testata! Palaan kastikereseptiin kun löydän sen.

NoClass (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään syvän purppuranpunainen. Aluksi maussa tuntui ohuet marjamaiset aromit ja aavistuksen karvas jälkimaku. Ei luvannut hyvää, mutta niinkuin monelle viinille pitää antaa mahdollisuus, myös nuori Fiulot vaatii sitä. Dekantteria ei kuitenkaan tarvita, puoli tuntia pullon suu auki sitä hieman välillä huljutellen teki tehtävänsä. Maku tasapainottui olennaisesti: tammea, kirsikkaa ja luumua, jälkimaussa hieman myös nahkaa.

Ei kuitenkaan toimi huippuna ihan omillaan - nuori viini kaipaisi ehkä muutaman vuoden kypsyttelyä, mutta annas olla: Roquefortin kanssa syntyi makunystyröitä hivelevä kokonaisuus. Soppeli viini siis juustonapostelun kyytipojaksi.

Hombre (rek.)

05/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on marjainen ja voimakas.

Liemen liukuessa kielelle alkaa juhlat. On marjaa, makua ja happoa. Valitettavasti juhlat loppuvat yhtä nopeasti kuin alkoivatkin. Melko matala kokonaisuus. Muistuttaa Espanjalaisia Crianzoja.

Vieno tanniini on riittävän pehmeää mutta ei tällä pihvin kanssa tekisi yhtään mitään.

Roima hapetus tasapainotti viiniä mukavasti. Ylihintainen jokatapauksessa.

Tomppa (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu oli kypsän marjainen ja makeahkon tuntuinen.
Maku olikin sitten kirpeä ja melko mitäänsanomaton. Tylsähkö viini, josta en saanut muuta irti kuin hapokkuutta. Runko enemmänkin keskitäyteläinen kuin täyteläinen..

Tuntui olevan pois balanssista kun kerran tuoksu ja maku olivat kaukana toisistaan. Tuli laitettua puolet toscanalaiseen lihapataan ja loput nautittua ruuan kanssa.
Ruuan kanssa menetteli, en joisi tuota ilman ateriaa.. Ehkä vaalea leipä, kuten ciabatta tai patonki ja brie voisi tasapainottaa viinin happamuuden.

Ellosen Jussi (rek.)

11/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pelkkä nuuhkaisu pikarin suuntaan antaa raamit viinille; nuorehko, marjaisa ja neutraali. Makunystyröissä tuntuu havinaa, että nyt liikutaan vadelmapuskan ja italialaisen klassisen viininteon välimastossa. Pumppaamme Barberaa buffet-pöydällä. Kermainen lohi ei toimi, yrtit ja pippurit ovat liikaa teinikaunottarellemme. Burgundin kanssa lopetamme jopa esileikin kesken - kun ei, niin ei !
Seurusteluviininä, lipittelyliemenä tämä kyllä sekstailee kuin vanha tekijä. Ei muuta kuin Boney M:ää dvd:lle ja taas olemme siellä, missä palmut huojuu ja rytmi keikuttelee lantioita.

jhm (rek.)

09/2005

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on keskitäyteläinen,melko tiivis,kirsikkainen,tamminen ja hedelmäinen.
Maku on täyteläinen ja tasapainoinen.Tiiviin hedelmäinen,kirsikka selvästi esille ylitse muiden.Tanniineja on myös mukavasti.Hillitty kokonaisuus,joskin ei kovin persoonallinen tuttavuus.Erilaisten liharuokien kanssa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin