Valdifalco Morellino di Scansano

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Loacker
Alue: Toscana
Rypäle: Sangiovese (87 %), Cabernet Sauvignon, Syrah
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.65 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Legless Scotsman (rek.)

09/2013

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täyteläinen, tamminen, puinen. Ihan OK viini. Pisteet: 80/100.

Ripa Rullalauta (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Uusi luomuviini Alkossa, piti heti kokeilla :)

Tumma, mustaherukkaisvärinen juoma kaipaa selvästi suht' aromikasta ruokaa kyytipojaksi, tomaattikastike-pasta ei ihan riittänyt tälle viinille jossa melko täyteläistä makua siivittää hienoinen katkeruus ja happamuus, ei kuitenkaan liikaa (sopinee siis grilliviiniksi mainiosti).

Liikaa analysoimatta: ihan hyvä perusviini, muttei mitenkään kauhean mieleenpainuva - vähän kuin jokin hyvä ja halpa täyteläinen chilepunkku (siis tasoltaan, ei ehkä maultaan). Suurimmaksi miinukseksi muodostuu siis hinta. Luomusta plussaa ja varmaan lisähintaa myös, mutta 3-5 e ottaisin kyllä hinnasta pois niin olisi oikea hintaluokka tälle...

Aave (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
DOC Morellino di Scansanosta Toscanan Maremmasta. Alkon sivujen mukaan viinissä on 87% sangioveseä ja loput cabernet sauvignonia ja syrah'ta.

Voimakassävyisessä ja villieläinmäisessä tuoksussa on kuivalihaa ja mausteita sekä kirsikkaa, punaisia marjoja ja luumua. Myös kaakaojauhetta, yrttejä, nahkaa ja tallia. Hedelmältään se tarjoaa hapokkaita punaisia marjoja ja kirsikkaa. Myös persikankiveä ja nahkaa sekä karhean maitomaisessa jälkimaussa mokkaisuuteen kääntyvää runsasta tammea.

Ensin viini vaikutti lähes epämiellyttävältä mutta tuntien päästä oli auennut kohtalaisen mukavaksi. Maroilles ja Saint Albray -juustojen kanssa viini tosin käyttäytyi mukavasti jo aiemminkin. Voisin maistaa ihan mieluusti kypsempänäkin.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin