Don Camillo Sangiovese

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Farnese
Alue: Abruzzit
Rypäle: Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.7 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
 • Maahantuojan (Heinojuomat) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Väri: tummanpunainen. Tuoksu: hedelmäinen, hieman mausteinen – kirsikkaa, lakritsia ja vaniljaa. Maku: täyteläinen, pehmeä, notkea, kirsikkainen ja hieman tamminen.

  Rypälelajikkeet:
  Sangiovese (85 %), Cabernet Sauvignon (15 %)

  Viinitilan tietoja - Farnese Vini:
  Rypäleet ovat kasvaneet Abruzzien maakunnassa, Torino di Sangron alueella sijaitsevilla viinitarhoilla. Viiniä on varastoitu 3-4 kuukautta tammitynnyreissä, joista noin puolet oli uusia amerikkalaisia tynnyreitä. Farnese Vini on perustettu vuonna 1992. Yritys myy vuosittain yli 4 miljoonaa pulloa 34 eri maahan. Viininvalmistuksesta vastaa pääenologi Filippo Baccalaro. Muutamassa vuodessa yrityksestä on kasvanut Abruzzon alueen merkittävin vientiyritys, ja kaikista alueen viinitiloista se on voittanut eniten viinimaailman palkintoja. Farnesen nimi kunnioittaa Itävallan prinsessa Margheritaa, joka avioitui Farnesen Prinssin kanssa 1500-luvulla. Prinssi panosti viininviljelyyn, ja alueen viinejä nautittiin Euroopan hovien juhla-aterioilla. Näistä ajoista lähtien Farnesen nimi on ollut laatuviinien synonyymi.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

-TB- (rek.)

06/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksi on makean hedelmäinen ja hillomainen, aavistuksen vaniljainenkin.

Maku jatkuu samantyyppisenä, ryhdittämässä myös pieni hapokkuus. Maku ei ole pitkä, mutta ihan hyvä viini sellaisenaan juotavaksi. Tuhdimpaa ruokaa tämä tuskin kestäisi.

Kokonaisuus ihan ok, kiitokset viinin valitsijalle!

mm

03/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
hyvin "tumma" kirsikan ja myös muiden tummien marjojen kypsä tuoksu, tämän luokan viiniksi yllättävänkin tuhti ja moni-ilmeinen! Hyvinkin hintansa väärtti!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin