Il Bruciato

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Marchesi Antinori
Alue: Toscana
Koko: 1.5 l
Hinta: 46.1 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Marraskuun Uudet tuotteet-vihkosessa tuli kausituotteena myyntiin Antinorin 1,5 litran pullo Il Bruciatoa vuosikertaa 2006.

Samaa viiniä oli syksyllä 2007 myynnissä Viking Linen tax-freessä. Siellä pullokoko oli tosin 75 cl ja vuosikerta 2005. Myös alkoholipitoisuus poikkesi vuoden 2006 14 prosentista ollen 13,5 %. No viiniä tuli tietysti ostetuksi mukaan pullollinen hintaan 14,50 €.

Uudet tuotteet-lisälehti kuvailee viiniä sanoilla täyteläinen, notkea, tumman marjainen, kirsikkainen, hennon lakritsinen, mausteisen tamminen, rodukas. Ruokasuositukset ovat: nauta, juustot, lammas ja riistalinnut.

Viking Linen tax-free-hinnastossa viinistä tyydytään mainintoihin: hedelmäinen, pitkä jälkimaku, hyvin tasapainoinen, keskitäyteläinen, voidaan varastoida. Ruokasuositus: nauta, riista.

Pullon korkki oli tosi lujaa laatua. Voimat olivat loppua kesken korkkiruuvia kierrettäessä. No lopulta pullo aukesi. Korkki oli kuiva ja hyväntuoksuinen, mutta niin kuin kerroin tiukan kivikova.

Viinin annettiin ilmastua runsaan tunnin ajan ennen nauttimista. Väri voimakkaan violetin sävyttämä. Tuoksu hurmaava: nahkaa, tallia, tammea ja marjaisuutta. Hyvä harmonia. Vaimo löysi tuoksusta myös lakritsia.

Maku seurasi tuoksua. Hyvä jälkimaku. Kumppanina viinille Juustoportin Viinitarhurin juusto ja Castello White. Tuo voimakkaampiarominen Viinitarhurin juusto sopi oivallisesti viinille, muttei Castello Whitekaan ollut huono valinta.

Muutaman lasillisen ja tuokion jälkeen viinin perusmaku tasoittui miellyttäväksi ja viinin parhaat puolet tulivat korostetusti esille.

Mainio viini ihan vaan juustojenkin kera nautittuna. Hinta huomioon ottaen pisteet nousevat kyllä kohti täyttä viitosta.

Tämä viini kannattaa panna muistiin. Suosittelen.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin