Corte Giara Ripasso Valpolicella

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Corte Giara
Alue: Veneto
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 4
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
 • Corte Giara by Allegrini  Corte Giara är ett samarbetsprojekt som leds av Franco Allegrini.

  Tillsammans med två stora kooperativ samt en privat producent i Veronaområdet producerar Allegrini en vinserie mednamnet Corte Giara.

  Franco Allegrini tog initiativet till projektet, som startade 1993, för att man ville kunna erbjuda en bred publik bra viner från Verona-området till konkurrenskraftiga priser.

  Alltså ett komplement till de högklassiga Allegrinivinerna i ett annat prissegment – utan att fördenskull göra avkall på kvaliteten. Allegrinis samarbetspartners förfogar översammanlagt ca 3 000 ha vingårdar i Soave, Bardolino och Valpolicella, där man för Corte Giara-vinerna kan välja ut det bästa druvmaterialet.

  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (18.11.2013)
 • Näyttää löytyvän valikoimista naapurin puolelta tilausvalikoimasta (Systembolaget), mutta hinta on aika kova SEK 119,00.

  Vuosikerta nyt 2011 (18.11.2013). Agentti: The WineAgency Sweden AB
  Weicco (18.11.2013)

  Lisää kommentti

  Uusi kommentti


  Kommentoija:


Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

04/2013

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jos tätä viiniä myytäisiin Alkossa hintaa € 8,80 / pullo, ostaisin koko hyllyn tyhjäksi. Viking Linen Tax Freessä huhtikuussa 2010 hinta oli juuri tuo.

Vaimo oli valmistanut kastikkeen ja itse vastasin pastan keitosta. Tuloksena oli Bucatini Al Basilico, jota viinin oli määrä kompata nyt. Kombinaatio oli enemmän kuin onnistunut. On äärimmäisen hienoa, että vaatimatonkin pastakastikeresepti saa aikaan lopputuloksen, jota ei voi olla ihastelematta. Sopiva viini kruunaa lopputuloksen sitten kiitettävästi.

Vuosikerta 2008 ei tuottanut tässä suhteessa minkäänlaista pettymystä. Täydet pisteet ovat vähintä, mitä nyt voi antaa. Miksei tällaisia viinejä ole tarjolla Alkossa? Toivottavasti vielä joskus kohdataan.

hka (rek.)

01/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki välttävän hyvä, hieman murtunut ja lyhyehkö (45 mm). Viinin annettiin ilmastua reilut kolme tuntia ja risat. Viinin väri tiilenpunainen, siis hieman ruskehtavaan vivahtava. Tuoksu miellyttävän hedelmäinen ja mausteinen. Mukana ripaus satulaa.

Maku poikkeaa täysin tuoksusta. Sitä voisi nimittää samettisen pehmeäksi ”makeaksi nahaksi”. Jättää tasapainoisen ja miellyttävän suutuntuman. Ei kovin pitkää jälkimakua.

Viinin kumppanina nyt spagetti bolognaise. Yhdistelmä oli jälleen erittäin onnistunut. Jopa vaimo kehui viinin samettisuutta. Onkohan niin, että nämä ripassot vaativat jonkin asteista kypsytystä (tässä tapauksessa pitkälle kolmatta vuotta), jotta viini pääsee itsensä kanssa hyvään balansiin.

Hinta/laatusuhde yltää nytkin parhaaseen mahdolliseen arvosanaan. Varastossa on vielä pullo vuosikertaa 2008. Saa nähdä, täyttääkö sekin vuoden päästä saman nyt nautitun viinin laatutason. Viking Lineltä tätä ei enää saa.

Henkka

11/2008

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ripasso-menetelmällä valmistettuja viinejä ei löydy vallaan huokealla. Alkossa niiden hintahaarukka on kympistä pariin kymppiin. Tämä Viking Linelta löytyvä on halvin mutta ei missään tapauksessa huono. Itse juon ripassoja mieluiten sellaisenaan niiden antaman nautinnollisuuden vuoksi.

hka (rek.)

09/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Joskus ruuan ja viinin onnistunut yhdistelmä nostaa vaatimattomankin viinin luokkaa ylemmäs.

Vaimon kanssa Viking Linen herkutteluristeilyllä valitsimme lämpimäksi ruuaksi lampaan sisäpaistia rosmariinilla maustetun bearnaiskastikkeen ja paahdetun valkosipuliliemen kera. Corte Giara osui nappiin ruuan kanssa: täyteläisen pehmeä, mausteinen ja hedelmäinen. Kruunasi aterian täydellisesti.

Mukaanottohinta 9,90 euroa ja anniskeluhinta 23,00 euroa antaa nyt hinta/laatusuhteen ihan parhaasta päästä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin