Vietti Perbacco Nebbiolo

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Vietti
Alue: Piemonte
Koko: 0.75 l
Hinta: 23.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Perttu (rek.)

09/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Herkullinen ruokaviini ja hintaansakin nähden ihan hyvä valinta kun ei näitä nebbioloja pahemmin Alkossa ole valittavana. Varsin hapokas ja marjainen ainakin tällä hetkellä mutta sopii makuuni. Mielenkiintoinen tuoksu jossa mukana mm. mentholia ja pippuria. Näistä Baroloja ja Barbarescoja edullisemmista nebbioloista löytyy kyllä hintaansa nähden kivoja viinejä, tykkäsin paljon myös Sandronen Nebbiolo d'Alba Valmaggioresta ja Produttori del Barbarescon edullisesta perus-nebbiolosta.

JN (rek.)

05/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ehtaa nebbioloa, mutta nuoren hapokas ja vaatii parin tunnin dekantoimista, tai mielellään 3-4 vuoden kellarointia.

Väri on ruosteisen punainen, hyvä merkki juotavuudesta. Tuoksussa myös ruosteisia nauloja, minttua ja neilikkaa - tosin aluksi viiniä leimaa valkopippuri ja tukkoisuus. Kestää hetken ennen kuin herkullisemmat aromit pääsevät pintaan.

Kun "Vietti" alkaa avautua, siitä löytää jo hieman pilkottuja omensiivuja, appelsiininkuorta sekä koivuvihtalla huitomisen häivähdyksen, sellaisen tyylikkään lehtimetsän mesi-meiningin. Tunti pari myöhemmin uskaltautuu esille myös tumma suklaa ja tuoksahdus piimää.

Raaka, mutta juomakelpoinen. Parempi varmaan olisi etsiä netistä 2000-2003 vuosikertoja, jos tahtoo saada oikean nebbiolon fiiliksestä kiinni. Sitten jos puhutaan barolo-barbarescosta niin 10 vuotta tuskin riittää. On tämä silti hieno lajinsa edustaja tämäkin.

89 pistettä, mutta vaatii aikansa ennen kuin avautuu. Alkon hinta on tavallista korkeampi, mutta hinta-laatu suht ok.

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
90 pistettä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin