Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Ruffino
Alue: Toscana
Koko: 0.75 l
Hinta: 20.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 4
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
 • Upean punaisen ja aromikkaan viinin tyylikkäässä tuosussa voi tuntea orvokin ja iikriksen sävyjä. Runsaan viinin lämpimästä ja runsaan hedelmäisestä mausta voi erottaa aavistuksen vadelmaa ja anista. Hyvä ja ryhdikäs happorakenne kantaa makua pitkälle. Monet pitävät Riserva Ducalea yhtenä maailman hienoimmista Chianti Classico -viineistä.

  Nauti tämä upea Chianti Classico 18-20 asteisena paahdettujen, tummien liharuokien kanssa. Riserva Ducale Chianti Classico on myös upea riistaviini!

  Riserva Ducale Chianti Classicon rypäleet ovat kasvaneet Ruffinon omilla viinitiloilla Chianti Classico -alueen sydämessä. Viinitarhat sijaitsevat aurinkoisilla vuorenrinteillä 250 - 400 metrin korkeudessa merenpinnasta. Tähän viinin on valittu vain parhaita ja täysin kypsiä rypäleitä ja se on käynyt terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa. Viiniä on vanhennettu noin kahden vuoden ajan 6 000 - 9 000 litran tammitynnyreissä

  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (23.11.2013)
 • Lator!

  Olisit voinut avata tuota vuosikertaa 1964 hieman tarkemmin. Mistä moisen löysit ja milloin sen ostit, entä hinta? Vuonna 1964 elettiin vielä viinakortin ja vanhan monopolin aikoja Suomessa.

  Consorzio Vino Chianti Classico (http://www.chianticlassico.com/en/vino/le-vendemmie/) löytää tietoja eri vuosikerroista vasta vuodesta 1995 alkaen. http://www.italian-wine-info.com/chianti/vintagetable listaa arvioita vuodesta 1986 lähtien. Näyttää hieman siltä, kuin sitä aikaisempien vuosikertojen tietoja ei olisi kerätty muistiin.

  Olenko täysin väärässä, jos sanon että 47 vuotta varastointipotentiaalia Chianti Classico Riservalle on kyllä harvinainen poikkeus. Tuo yllä mainittu linkki italian-wine-info-sivustolle kun varoittaa: ” Chianti wines cannot age very long, most of them you should drink within 3 years when the wine is still young. Chianti Classico can be kept for a bit longer, but not much longer than 5 years.” Vai onko ko. kirjoitus pelkkää puppua?
  hka (14.12.2015)

  Lisää kommentti

  Uusi kommentti


  Kommentoija:


Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

lator (rek.)

12/2015

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jep, vuosikerta 1964 oli tosiaan tuolloin kyseessä. Perinteikkäät Chianti Classicot ikääntyvät paljon mainettaan kauemmin.

hka (rek.)

11/2015

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä viini maksoi marraskuussa 2013 Alkon tilausvalikoimassa €20,50. Nyt sen hinta on €21,90. Saman tuotteen puolikaspullo on myynnissä Alkon vakiovalikoimassa hintaan €9,79, joten koko pulloa ei kannata hankkia, kun kaksi puolikasta maksaa himpun verran vähemmän. Molemmat pullot ovat samaa vuosikertaa 2011, mutta niiden ruokasymbolit poikkeavat toisistaan. Koko pullolle suositellaan maksaa, riistalintuja, nautaa ja maustettuja lihaisia makkaroita. Puolikkaalla suositukset ovat: nauta, riistalinnut, miedot juustot ja nautiskelujuoma. Hieman yllättävää on tuo nautiskelujuomasymbolin liittäminen tämän hintaiseen viiniin.

Nyt viini sai palvella ihan sellaisenaan lauantai-illan nautiskelua. Itse asiassa tarkoitus oli kylläkin jättää viini sunnuntain aterialle entrecote-pihvien kanssa nautittavaksi, mutta koska tietystä syystä koko pullollinen jäi minun yksin nautittavakseni, päätin keventää hieman ”taakkaa” parilla lasillisella jo lauantain puolella.

Hieman yllättävää oli, kun avasin pullon, huomata, että korkki ei juurikaan ollut saanut väriä viinistä. Korkin alapinta oli vain hailakan punainen. Korkin olisi voinut luulla olleen peräisin rosee- tai valkoviinistä. Pituutta korkilla oli vain kohtuulliset 45 mm. Tuo pituus kertonee siitä, että viini ei ole tarkoitettu pidempään varastossa kypsytykseen.

Viini sai rauhassa temperoitua ja hengittää useamman tunnin. Lopputulos oli varsin nautinnollinen: miellyttävän tuoksun ryydittämää pehmeää makujen harmoniaa.

Kun näitä Chianti Classicoja on nyt juonut jo useamman kerran, voi tyydytyksellä todeta, että ne kaikki ovat palvelleet ihan mallikkaasti. Mitään huippuelämyksiä ne eivät ole synnyttäneet, mutta luotettavan hyvää tasaista laatua on aina ollut luvassa.

En malta tässä yhteydessä olla ihmettelemättä tuota latorin heinäkuussa 2011 vuosikerrasta 1964 antamaa arvostelua: täydet viisi tähteä ja 91 pistettä. Onko kyseisellä viinillä todella noin mahtavasti kypsytyspotentiaalia vai onko vuosikertamerkinnässä jokin virhe? Olisi mukava saada kommentti asiaan.

maistelija11 (rek.)

10/2014

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tasapainoiset makea, miellyttävästi hapan. Aavistus lakritsia yhdistettynä kirsikkaan. Miellyttävä.

lator (rek.)

07/2011

Vuosikerta: 1964

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
91 pistettä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin