Banfi Chianti Classico Riserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Banfi
Alue: Toscana
Koko: 0.75 l
Hinta: 19.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
 • Banfi Chianti Classico Riserva D.O.C.G.

  Italia - Punaviini
  Alkon valikoima, Ravintolavalikoima, Best Selection valikoima

  Rypäle: Sangiovese  Tämä viinin tulee italialaisesta viinitalosta nimeltä Castello Banfi, joka sijaitsee Toscanassa. Castello Banfi on ehdottomasti yksi Italian johtavia ja arvostetuimpia viinitaloja.
  Castello Banfi on valittu Vinitaly -tapahtumassa parhaaksi Italialaiseksi viinitaloksi - jo yli toistakymmentä kertaa!

  Viini on valmistettu pääosin Sangiovese -rypäleesta jotka on kasvatettu Toscanan alueella Italiassa.

  Viiniä on varastoitu 24 kuukautta tammitynnyreissä ja sen jälkeen 6 kuukautta pulloissa.

  Erittäin tyylikäs syvänpunainen viini, jonka tuoksusta löytyy mausteista kirsikkaa, vaniljaa, lakritsia ja suklaata. Viinissä maistuu kirsikka ja kypsät tasapainoiset tanniinit. Hapokkuus on hyvä.

  Tämä tasapainoinen viini sopii mainiosti heti juotavaksi, mutta se kestää myös varastointia.

  Ruokasuositukset:

  Chianti Classico Riserva on oiva kumppani pata-, pasta- ja riistaruoille sekä erilaisille juustoille.

  Alkon tuotenumero: 924047 (tilausvalikoimassa)


  Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (23.11.2013)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

10/2015

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nyt oli vuorossa tämä marraskuussa 2013 Alkon tilausvalikoimasta ostamani punaviini. Se maksoi silloin €19,98. Nyt viinillä on hintaa jo €20,90. Pullo kellarista ajoissa ilmastumaan ja temperoitumaan (kellarin lämpötila osoittaa nyt +12,4 astetta). Banfi on iso tuottaja Italiassa. Siksiköhän Classico Riservaakaan ei ole satsattu laatukorkkia, vaan tyydytty halvimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon, jolla on mittaa vain tuo minimi eli 40mm.

Vaimo kokkasi sunnuntain kunniaksi karistan paistia uunissa, lohkoperunoiden ja keitetyn kukkakaalin kera. Ensi siemaisu viinistä oli hienoinen pettymys: ei mitään makuaisteja värisyttävää. Pikemminkin kevyt harmiton tuntuma, jossa ei ollut mitään erityisesti merkille pantavaa. Oliko tämä nyt sitten sitä silkkistä pehmeyttä ilman ikeniä kutittavia tanniineja. Aterian edetessä viini petrasi selvästi. Erittäin murea karitsan paisti sai hyvää vetoapua viinistä ja kombinaatio tarjosi sittenkin ihan kiitettäviä makunautintoja.

Italian-wine-info.com varoittaa nauttimasta Chianti Classicoa paljon vanhempana kuin viisi vuotta: “Chianti wines cannot age very long, most of them you should drink within 3 years when the wine is still young. Chianti Classico can be kept for a bit longer, but not much longer than 5 years”. Tämä saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Nyt liikuttiin jo kuudessa vuodessa ja oli korkea aika nauttia tämä pois.

Viimeisen lasillisen kanssa kokeilin Glimmingen Port Salut-juustoa, joka toimi oivallisesti viinin kumppanina. Tämä juusto kannattaa muutenkin pitää mielessä, kun etsitään sopivia juustoja viinille. Ei ole koskaan pettänyt, eikä ole hinnalla pilattu.

Viinien hinnat näyttävät yleisesti seurattuna olevan aika reippaasti nousussa. Niin meillä Alkossa, kuin lentokenttien tax-freessäkin. Alle 20 euron hinnalla viinille voi aivan mainiosti antaa nyt hinta/laatusuhteeksi arvosanan hyvä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin