Campolongo di Torbe

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Masi
Alue: Veneto
Koko: 0.75 l
Hinta: 66.2 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

06/2011

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin väri on todella tumman syvä, ruskeaan taittuva syvänpunainen. Suurin yllätys tulee tuoksusta - se on tawnyportmaisen viikunainen ja todella muhkea. Tuoksun viikunat ja taatelit tulevat niin hyvin esiin, että voisi luulla pitävänsä kädessään tawnyport-lasia - ellei viini olisi niin syvän punainen.

Viinin mausta ensivaikutelma on pehmeä, arvokkaasti ikääntynyt, voimallinen ja todella leveä. Yleismaku on kuiva, vaikka kielen kärjessä pyöriessään viinissä tuntuukin selvä, pieni makeus.

Viinin tanniinit ovat silkkisen pehmeät mutta kuitenkin selvät ja voimalliset, hapot ovat todella napokkaat, paljastaen että viini sopii nautiskelun lisäksi myös oivaksi ruokaviiniksi. Maussa on kuivattua kirsikkaa, tiettyä maamaisuutta, yleistä runsautta sekä amaroneista tuttua rusinaisuutta, joista mikään ei kuitenkaan hallitse makua liiaksi, vaan kaikki maut kietoutuvat tasapainoiseksi kokonaisuudeksi.

Pitkässä jälkimaussa viinin rusinaisuus kehittyy selvästi punaista portviiniä mukailevaksi, miellyttävän voimakkaaksi taatelisuudeksi. Makuelämys on valtava ja vaikuttava, ja houkuttelee ottamaan uutta suullista heti kun viinin pitkä jälkimaku on suusta haipunut.

Viinin vanhalla hinnalla (66,20e) tämän vuosikerran viini on yhä loisto-ostos suurien amarone-viinen ystävälle, mutta viini lienee jo poistunut tilausvalikoimasta. Nuoremmat vuosikerrat tuskin pahastuvat ikäännyttämisestä - viinin viehätyksestä merkittävä osa perustuu sen ikääntyneen nahkaiseen vanhuuden patinaan - viinissä kuitenkin rahkeita tuntuu riittävän pitkäänkin vanhenemiseen.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin