Pietra del Diavolo Vino Nobile di Montepulciano

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Il Faggeto
Alue: Toscana
Rypäle: Prugnolo Gentile (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 17.83 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Perttu (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Miellyttävä yllätys. Tasapainoinen kokonaisuus. Tuoksussa tosiaan hieman maanläheisiä ja jopa tallimaisia piirteitäkin. Maku hapankirsikkainen, aavistuksen tamminen. Ei kuitenkaan liiaksi puinen. Maistui itselleni myös ilman ruokaa, ehkä suhteellisen miellyttävästä ja pehmeästä tuntumasta johtuen. Hapokkuus ja tanniinit eivät ole mitenkään päällekäyvät. Ehkä saisivat olla jopa voimakkaammat. Pasta bolognesen kanssa kuitenkin heräsi eloon paremmin. Alkon tiedot ovat ainakin 2008 vuosikerran osalta väärät, koska valmistajan ja etiketin mukaan viinissä on sangiovesen ohella hieman myös canaioloa ja mammoloa (mistä varmaan syvää väriä).

lator (rek.)

08/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
89 pistettä.

Jii

02/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvin samankaltainen kuin edeltävä 2004 vuosikerta, mutta huomattavasti valmiinpi juotavaksi. Kehittynyt ja runsas maku. Tästä sai sen mitä 2004 lupasi, mutta ei pystynyt toimittamaan.

Erinomainen hintalaatusuhde ja ikäistään kehittyneempi kokonaisuus.

jtm (rek.)

08/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toscanan viinien ystävälle täyttää mukavasti ammottavaa aukkoa Alkon valikoimissa. Hintakin on tälle viinityypille edullinen. Tämä jalo viini ei ehkä ole lajinsa kaikkein monisävyisimmästä päästä, mutta ihan mallikappaleeksi tämäkin soveltuu.

Kirsikkainen ja sopivan happoinen kuiva punaviini joka tietysti istuu ruuan kanssa paremmin kuin yksinään. Viinillä uskoisin olevan hivenen kypsytyspotentiaalikin, vaikka ei mikään tanniinipaukku olekaan...

Mikis

05/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tasapainoinen, pitkähkön ilmaamisen jälkeen. Laadukas, ehkä kuitenkin se viimeisin potku mausta puuttuu. Punaisen lihan kanssa ehkä hiukan liian mieto, mausteinen porsas tai lammas voisi osua paremmin pirtaan.

jhm (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu aika kevyt,hieman tallia,multaa ja tammea.
Maku oli alussa miltei tyrmäävän tamminen.Pienen ilmastoinnin jälkeen tasoittui vähän,jolloin se oli keskitäyteläisen tamminen ja tanniininen,hedelmäisyys jossakin kaukana takana.Hieman yksioikoinen maku jossa parkkihapot saivat pienen karheuden aikaiseksi kitalakeen.Meni jotenkuten broilerpizzan kanssa,mutta soolona ei tehnyt kummempaa vaikutelmaa.
Tuomio:2½

JMA (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri sinipunainen ja reunoilta oranssihtava.
Tuoksussa lantaa, mädäntynyttä olkea, hevosen häntää eli tallia eli karvaista hevostyttöä.
Hämmästyttävän selkeän tuoksun vastapainoksi maku on jotain muuta kuin mitä kuvittelisi. Maku on rapea ja suunmyötäinen, lisäksi sopivan hapokas ja mukavan tasapainoinen.
Viini oli seurana paahtopaistille ja sopii mukavasti lihapadoista aina pihveihin.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin