Vignamaggio Chianti Classico Gherardino

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Villa Vignamaggio
Alue: Toscana
Rypäle: Sangiovese (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 16.48 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 10
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 2
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Jorge (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aluksi todella kiinni, mutta dekantoinnin jälkeen avautuu kehittynyt maku. Kypsää marjaa, hivenen paahtunutta nahkaa ja Sangioveselle tyypillistä herukkaisuutta.Maku melko lyhyt ja vaatinee vielä tunnin lisää avautuakseen. Tanniinit sulaa hiljalleen ja hyvä tästä tulee. Tykkäsimme!

JN (rek.)

04/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvällä hetkellä avattu, mukavasti kypsynyt, mutta vielä runsaasti tanniineja. Yhdyn Ellosen Jussin kommenttiin - ehdottomasti ruokaviini. Sopi pääsiäisruokien kanssa loistavasti yhteen. Vaati noin 3-4 tuntia avautuakseen kunnolla, jonka olin myös ennakoinut. Tunnistettava chianti, löytyy neilikkaa ja tummia marjoja. Tasapainoa ja pituutta. Vuosikerroissa on ollut eroja, mutta Alkon valikoimasta tämä on yleensä ollut se halvin vaihtoehto, koska alle kympin chiantit ovat olleet niin vetisiä ja takakireitä. Tosin niissäkin on ollut pullokohtaisia eroja.

perttu (rek.)

11/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Minulle tämä Chianti oli pettymys, vaikka chiantit yleensä maistuvatkin. Maku oli todella lyhyt ja vähän 'vetinen'. Hieman puolukkaa/karpaloa ja hapokkuutta. Voi tietysti olla että tässäkin oli kyseessä huono pullo. 5e lisähintaan saa nyt Antinorin Chianti Classicoa jossa on paljon enemmän kaikkea kuin tässä.

Ellosen Jussi (rek.)

02/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Joskus elämä on yhtä hässäkkää. Silloin on onnekasta, mikäli lähistöllä sijaitsee Tukkimiehen tavaratalo nopeine eineksineen. Pesto- ja juustotäytteisiä tortelloneja, romano-kastiketta, prosciuttoa ja Reggianon parmesania.
Vignamaggio on kuin luotu tälle orkesterille. Nuori kapinallinen swengaa samassa sarjassa karkean pippurin, synkän juuston ja tomaattisen ensimaun kanssa.
Ehdottomasti ruokaviini, joka kumartaa ainoastaan yhden ystävän suuntaan, saapasjalkakissan. Jotakin viinin makupaletista kertoo jo se, että edelliset arvioijat ovat puristaneet viinistä saman verran adjektiiveja kuin ventissä on numeroita.

Aave (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tumma, hieman kehittynyt ja hieman sakkaantunut. Miellyttävä tuoksu on runsaan karpaloinen, kirsikkainen sekä mehevän lakritsainen. Ilmauksen seurauksena myös hieman kehittyneempiäkin piirteitä, kuten nahkaa ja keitettyjä juureksia. Keskitäyteläisen ja jo melko notkean viinin hapokas maku tuo mieleen vihreän omenan. Aromeiltaan tämä chianti tarjoaa makeaa kirsikkaa, karpaloa ja karvasmantelia. Kaiken kaikkiaan mukavan tyypillinen ja tarpeeksi monipuolinen mutta auttamatta hieman lyhyt ja lähinnä bitterinen. Kovien juustojen, oliivien, prosciutton ym. kanssa oli pullo paikallaan. Pieni kypsyttäminen lienee tehnyt terää.

jtm (rek.)

09/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nuorekkaan oloinen, hapokas ja tanniininen. Edelleen pähkinää tuoksussa. Maku ei kuitenkaan ole kovin monipuolinen ja oikein huutaan ruokaa seurakseen. Sopi yllättävän hyvin Präst-ostin kera. Pituutta oli kohtalaisesti. Monipuolisempaakin chiantia olen maistanut, mutta ruokajuomana vaikka juustoiselle pastalle. Toki olisi halvempiakin vaihtoehtoja...

Tomppa (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvin tasapainoinen ja miellyttävä kokonaisvaikutelma. Alkoholipitoisuus ja hapokkuus tuntui vahvana poltteena suussa. Hieman hedelmäistä raikkautta.

Laadukkaan tuntuinen chianti, jossa ei mitään erityispiirteitä. Täyteläisyys jäi mietityttämään...
Hyvää tavaraa kaikin puolin.

JN (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maistoin tätä uutena vuotena vain ohimennen, joten en ajan kanssa ehtinyt analysoimaan makua.

Mieleenpainuvinta oli hasselpähkinän tuoksu. Se antoi viinille miellyttävää persoonallisuutta. Myös muut löysivät sen.

Hyvää tässä oli myös pituus, maku viipyili arvokkaasti. Selkeästi astetta parempi chianti. Valitettavan nuori vain.

Henkka

10/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kaksi eri pulloa ja kaksi aivan erilaista arviota! Ensimmäinen pullo nautittiin huhtikuussa ja sisältö oli silloin tummaa lähes läpinäkymätöntä. Tuoksu oli voimakkaan kirsikkainen, tupakkaa ja tammea myös reilummalla kädellä. Maku tiivis, täyteläinen, hyvä kompromissi nuorekasta hedelmää ja kehittynyttä notkeutta.
Se toinen pullo tuli juotua heinäkuussa ja aiheutti suuren pettymyksen: oli kuin olisi juonut tavallista halpaa chiantia classicon sijaan. Läpinäkyvä väri, todella hento hedelmä sekä tuoksussa että maussa. Kirpeä ja mitäänsanomaton.
Takaetiketti ja korkki olivat erilaisia kuin ensimmäisessä pullossa, en tiedä oliko niillä mitään tekemistä asian kanssa, mutta vaikea on uskoa, että näissä kahdessa pullossa olisi joskus ollut samaa ainetta!
1. pullo 5p.
2.pullo 1,5p.

jhm (rek.)

06/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä chianti on tullut alkuvuodesta Alkon hyllyille.Hiljattain on myös tullut jo 2004 vuosikerta myyntiin.
Tuoksu on melko kevyt,hieman tammea ja kirsikkaa pienen ilmastoinnin jälkeen.Maku on taas enemmän tyypillistä chiantia,eli keskitäyteläinen,pehmeä,notkea,
aika tiivis kirsikkaisen hedelmäinen riittävällä jälkimaulla.
Pastan kanssa mainio yhdistelmä.
Alkosta on kuitenkin saatavilla samassa hintaluokassa täyteläisempiä chianteja (esim.Brolio) joka oli enemmän minun makuuni.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin