Perdera

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Argiolas
Alue: Sardinia
Rypäle: Monica di Sardegna, Carignano, Bovale
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.25 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 5
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 1
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Ellosen Jussi (rek.)

06/2010

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nihkeä työpäivä päättyi Stockan tiskille, josta hamuttiin nopeata ja arkista. Kotiin saavuttua piti sitten sortua hifistelyyn ja lopulta uunista nostettiin hartaasti pesto-pippuri-kermakastikkeessa haudutettuja naudan jauhelihapihvejä. Lisukkeena coleslaw-salaattia.
Samea, parjattu ja alennushintainen (11e) Perdera toimi aterian ohessa kuin harmaaohimoinen kanttori, joka saapuu huomaamatta hautajaisiin poistuen yhtä salamyhkäisesti. Ja soittaa täysin virheettömästi Matkamiehestä maan.
Vaan ei kuitenkaan tajuntaaköyrivää Bridge over the troubled wateria vieraiden hämmästykseksi.
Tällä hinnalla ja tämän aterian daamina olen kuitenkin pakoitettu pisteytykseen..

hka (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En olisi arvostelussani viinille läheskään noin tyly kuin edellinen arvostelija. Perdera on tietysti hieman outo lintu punaviinien joukossa, muttei silti mitenkään poikkeuksellinen.

Nautimme vaimon kanssa pullollisen ihan tavallisen spaghetti-jauheliha-aterian kera. Ennen ateriaa viini antoi itsestään kohtuullisen hyvän tuoksun. Maku oli pitkä, mutta kuiva - siis todella kuiva. Aterian kanssa nautittuna viini toimi paremmin. Kuivuus hävisi ja toimi juustoisen jauhelihakastikkeen ehdoilla ihan kiitettävästi.

Mikään huippuviini ei silti tullut esille, mutta viini on ihan kelvollinen ruokaviini. Hintaansa nähden arvosanaksi tulee hyvä kolmonen 3+.

Ei ehkä innosta heti ostamaan tätä lisää, mutta pastan kanssa kyllä ihan toimiva vaihtoehto.

JMA (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksussa apteekkia/kemikaaleja, tummaa marjaa, jalkahikeä ja maata.
Tuntematon rypäleyhdistelmä - monica, bovale ja carignano - ei saa viintä syttymään. Keskimaku on lattea, mutta pistävä, eikä jälkimakua ole lainkaan. Paprikalla ja mustapippurilla ryyditetty possunkyljys ei parantunut, vaan viini tuli kepoisen ruuan jyräämäksi. Eikä toiminut myöhemmin edes juustojen kera.
Viinissä ei ole mitään aineksia kypsytykselle.
En suosittele.

jtm (rek.)

06/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Juuri avattuna toimi hyvin tomaattisen pastan kera, tuntui hapokkaalta ja tasapainoiselta. Nyt useaa tuntia myöhemmin lämmin ja pyöreä. Hapokkuus on väistynyt pehmeän hedelmäisyyden tieltä. Aromi on minun makuuni. Sopii hyvin myös Juustoportin Tilsitin kanssa. Minä kaipaisin ehkä jopa lisää jälkimakua. Erilaiset on mielipiteet...

jhm (rek.)

07/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Valmistettu harvinaisesta paikallisesta rypälelaijkkeesta Monica,josta lähinnä tehdään arkiviinejä Sardiniassa.
Väri on nuorekkaan sinertävänpunainen.
Tuoksu on keskitäyteläinen,jopa vähän rehevä,marjainen ja hieman musteinen(!)
Maku aika täyteläinen,hapot ja tanniinit dominoivat alkuvaikutelmaa,taustalla diskreettiä hedelmää,vähän tammea ja mustetta.Pitkä jälkimaku.Ilmastoinnin ja pizzan jälkeen vaikutelmana edelleen rehevähkö,hapokas viini jonka hedelmäisyys jää vähän happojen varjoon.Vaatii tuhtia liharuokaa.2-3 vuotta kellarissa ei myöskään tekisi pahaa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin