Palazzotto Cabernet Sauvignon

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Maculan
Alue: Veneto
Koko: 0.75 l
Hinta: 23.1 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
Arvosteluita: 4
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
 • Maahantuojan (Vindirekt Finland) tiedot:
  Luonnehdinta:
  Erittäin syvä väri. Tuoksu on runsas, mausteinen, vaniljainen ja syvä. Maku on täyteläinen, paahteinen, tamminen, pehmeiden tanniinien ryhdittämä.

  Rypälelajikkeet:
  100 % cabernet sauvignon

  Viinitilan tietoja - Maculan:
  Maculanin viinitalo sijaitsee Breganzen kylässä, Vicenzan kaupungin pohjoispuolella, Veneton maakunnassa. Talon omistuksessa on 11 hehtaaria viinitarhoja ja näiden ohella talo viljelee leasingsopimuksella noin 24 hehtaaria. Maculan on puhdas perheyhtiö jo kolmannessa sukupolvessa, nykyään talon johdossa on viinintekijä Fausto Maculan. Talo tunnetaan teknisesti innovatiivisena ja modernina ja sen erikoisuutena on Italian eliittiin lukeutuvat makeat viinit, joita se tuottaa kuivatuista, jalohomeisista rypäleistä. Makeiden viinien ohella talo tuottaa moderneja ja aromikkaita valkoviinejä ja täyteläisiä punaviinejä. Makeiden viinien tuotantoa varten talo viljelee lajikkeita, kuten moscato, vespaiola, garganega ja tocai. Kuivia valkoviinejä se tuottaa pinot grigio-, pinot blanc-, tocai-, chardonnay- ja sauvignon blanc-lajikkeista. Punaviinien tuotannossa talo on keskittynyt kahteen lajikkeeseen, cabernet sauvignon ja merlot.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Larttu

12/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Suomesta ei valitettavasti saa, mutta saksasta pullo 15€ mihin hintaan tämä viini on pilkkahintainen. Täyteläisyys ja tanniinit ovat hyvässä tasapainossa ja viini on monipuolinen ruokaviini tummalle lihalle. Kuten myös halvempi Maculan eli Brentino. Palazzotto kelpaa kyllä nautiskeluunkin, mutta ensisijaisesti ruokapöytään.

Lauri

11/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Palazzotto ei mielestäni ole paras maculanin punaviineistä, esimerkiksi Brentino on todella hyvä vaikka huomattavasti halvelmpi. Sitä ei valitettavasti ole Alkossa, jos olisi niin hintakin voisi pyöriä 15€ kieppeissä.

Palazzotto on kuitenkin hintansa väärti, syvä ja vivahteikas viini. Tuoksussa lakritsia, hedelmää ja tammea. Maku on tanniininen ja tamminen, voimakas ja pitkä.

Kannattaa antaa ilmaa kunnolla, ja varastointi voi olla paikallaan.

pekauppi

09/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensituntuma lupaava, ehkä vähän yllättäväkin. Väriltään hyvin tummanpunainen.

Tuoksussa raikkaita marjoja.

Maku täyteläinen, ei liian hapan vaan sopivan oloinen. Hieman tanniininen, juuri sen verran että sen erottaa. Vahva ja pitkä maku, jälkimaussa tummien marjojen makua.

Hieman hinnakas mutta laadukas

tomaso

02/2008

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
testivoittaja (neljästä, 7 hengen raati)!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin