Masi Costasera Amarone Classico

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Masi
Alue: Veneto
Rypäle: Corvina (70 %), Rondinella (25 %), Molinara (5 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 36.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Armiidak (rek.)

12/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei ollut liian makea, niinkuin pelkäsin, mutta ensi vaikutelma jäi silti aika vaisuksi, vaikka pullo oli ajoissa avattu hengittämään.

Ei toiminut tumman suklaan kanssa yhtään, ihan jees sinihomejuuston kera ja pitkään kypsynyt gouda+viikunahillo sai aikaan sen kaivatun jälkimaun.

Laivalta 25€, hieno viini, muttei tähän hintaan.

Zahal (rek.)

01/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vaatii kyllä pitkän hapetuksen, muuten puskee pahasti läpi. jotenkin feikattu viini, liian tehdyn makuinen. Ei todellakaan "tyylikäs" viini. En suosittele ainakaan tuohon hintaan

Lovejoy

01/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Huokaus!
Siis nyt toivon että olisin päässyt maistamaan tuota vuoden 2001 tuotetta. Nimittäin tämä vuosikerta oli ainakin pettumys, olinhan odotellut jo tovin että saisin kyseistä viiniä käsiini. Säästin sen suurin odotuksin jouluviiniksi. Marjaisuus oli tallella, mutta muuten maku jäi latteaksi ja hieman vetiseksi. Miksi jätin zinfandelin kauppaan?
Koska arvostellaan hinta/laatu suhdetta, niin voisin sanoa, että jos tämä olisi maksanut, sanotaan vaikka 10,99 niin se olisi saanut 5 tähteä, laivan hinnalla 4, mutta alkon ryöstöhinta pudottaa tylyyn 2:n. Tällä rahalla saa parempaakin italialaista.

jhm (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täyteläinen,runsaasti punaista ja tummaa hedelmää,kukkaisia vivahteita,lakritsaa,pitkä jälkimaku.
Korkea alkoholi-% ei lyö liioin läpi,enkä olisi uskonut tätä amaroneksi sokkotastingissa.Perfetto.

hka (rek.)

08/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vuorossa oli eilen Viking Linen tax-freestä ostettu Masin Amarone, jonka aukaisin ilmastumaan kaksi tuntia ennen nauttimista. Korkki kunnollinen, alaosasta kostea, hyvän tuoksuinen.

Väri violettiin vivahtava vahvan punainen. Tuoksu voimakkaan täyteläinen hienostunut. Maku miellyttävä, täyteläinen, tamminen ja tanniininen. Kohtalaisen pitkä jälkimaku.

Viinin kumppanina Saint Albray-punahomejuusto ja Juustoportin tilsit-tyyppinen Kellarimestarin juusto, joista varsinkin jälkimmäinen istui viinin kanssa "mukavasti yhdessä", muttei Albraykaan ollut "ulkona pelistä".

Houkutus olisi tietysti suuri antaa tälle viinille täysi viitonen, mutta kyllä se nyt jää valitettavasti vain neloseen, lähinnä korkean alkoholipitoisuuden lyödessä hieman läpi. Ei ehkä myöskään parhaimmillaan juustoviininä.

JMA (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väristä päätellen ei juurikaan kehittynyt vielä.
Tuoksu pumppaa kirsikkaa täyslaidallisen nenään.
Maussa ensi hyökkäyksen jälkeen runsaasti punaista marjaa ja luumua hienossa tasapainossa. Jälkimaku lämmittää kurkussa pitkään.
Yrttinen karitsa tokeni viinillä pehmeän nautittavaksi kokonaisuudeksi - paistoliemestä johdettiin kastike Mannerheimin salaisen reseptin mukaan.

Viikkarin hinnalla taas pakko-ostos.

jtm (rek.)

10/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Valitettavasti Viikkarilta on jo Tignanellot ja Solaiat loppu, mutta tätä herkkua sentään saa vielä. Alla oleva H/L-suhde on Alkon hinnalle. Viking Linen hinnalla Pisteitä tulisi täydet viisi. Eipä ole juuri lisättävää aikaisempiin kommentteihin. Suussa sulavan pehmeä ja kirsikkainen totta tosiaan. Alkaa olla tämä 2003 jo parhaimmillaan, sen verran pehmeää oli. Runsaalla parmesaanilla, pinaatilla, mintulla ja kermalla sävytetty uunipasta toimi hienosti tämän tuhdin juoman kaverina.

Nenna

04/2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Aivan ehdoton! Maistoin joulupöydässä tätä ensimmäistä kertaa ja se sopi siihen aivan täydellisesti. Seuraavalla kerralla tax-freestä oli pakko ostaa lisää, hinta on Alkoa huomattavasti edullisempi. Aivan ihana viini, italialaiset viinit on nousussa ehdottomasti. Juustojen kanssa kannattaa ehdottomasti kokeilla, erityisesti suosittelen sveitsiläistä gruyereä. Siinä on aivan lyömätön yhtälö. Tietysti kuivatut hedelmät tekevät kauppansa siinä samassa juustopöydässä.

J.U.Oppo

05/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Parhaita lajissaan! Käytin tätä verrokkina kun arvioin Cornasin toista pulloa (jota epäilen vialliseksi). Amarone voitti 11-1, Cornasin olis pitänyt pärjätä hyvin. Amarone lähti mukaan Viikkarilta, kuten myös Tignanellot ja Solaiat, Loistava Myymälä!!!

motovili

05/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vaimon kanssa käytiin huhtikuun lopulla pikkuristeilyllä ketsuppilinjan laivalla Turusta Tukholmaan ja takaisin. Sieltä tarttui mukaan tämä Masin Amarone.
Olin jo pitkään haeskellut kontaktia amaronen kanssa.
Sen hinta oli suorastaan halpa (20 eur) verrattuna Alkon hinnaston verrokkiin.
Ja se juoma oli todellista nektaria. Parasta mitä olen tähän asti maistanut. Samettisen pehmeää, hieman makea häivähdys jälkimaussa. Kermaatoffeeta ja kirsikkaa erittäinen sopuisasti yhdistettynä.
Vaimoni ja minun mielestä erittäin hyvä, suorastaan upea kokemus, jonka muistaa vielä vuosienkin päästä.

Suosittelen lämpimästi poikkeamista Viking Linen tax-free:ssa

Ellosen Jussi (rek.)

02/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on imelän huumaava, mutta tasapainoinen. Maku tuo maistajan lähemmäksi maanpintaa; karhunvatukka ja mokka taistelevat elintilastaan miellyttävän täyteläisen alkoholisuuden (15 %) pitäen huolta bassopoljennosta. Viinin kaverina ahmittiin juustoja; maalaisbrietä, oliivi-tomaattigoudaa, vuohenjuustoa ja suolakeksiä kyytipojaksi. Keittona oli sitä ennenkin mainostettua Kermaista Savuporokeittoa, jota löytyy ihan säilyketölkkiversiona useissa kaupoissa. Jos joku tietää hvyiä täsmäreseptejä laatuamaroneille, olen kuulolla.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin