Bixio Amarone Classico della Valpolicella

Tyyppi: Punaviini
Maa: Italia
Valmistaja: Bixio
Alue: Veneto
Rypäle: Corvina Veronese (70 %), Rondinella (15 %), Molinara (15 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 30.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

lator (rek.)

01/2015

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
86 pistettä.

JN (rek.)

07/2009

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nyt täytyy kyllä antaa eriävä mielipide. Voi olla, että vuoden kypsytys on tehnyt tälle hyvää, sillä tämä oli amarone-vertailussa aivan huippupäässä - siis oman makuni perusteella.

Tämä oli ainoa viini, joka tuntui täysin kypsältä juotavaksi, ja sisälsi hyvin ranskalaiseen tapaan lyijykynää ja sikarilaatikkoa. Kirsikka oli läsnä, mutta kuivattuna ja taatelisena, rustiikkisena.

Tanniinit olivat pehmeät ja kokonaisuus tasapainoinen. Tämä tuntui vähemmän lahjakkaalta kuin muut amaronet, mutta ylitti itsensä, koska tuntui hyvin varautuneen juuri tähän hetkeen.

Jos löytyy kaapista niin nyt kannattaa juoda. Tätä myös ostaisin alkosta jos tarvitsisin heti juotavan amaronen. Ranskalaisen viini ystäville, ei ehkä amarone-faneille.

mörkö

03/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Laiskuus huipussaan, kun tänne kirjoitetaan pelkästään linkkejä!

Toppenin arvostelu "avattuna":

Pitkän aikaa on ollut suunnitelmissa korjata tämäkin puute viinisivistyksessä. Samaan tyyliin muutama vuosi sitten maistoin ensimmäisen kerran laatu-Chablis’ta pitkän jahkailun jälkeen ja nyt oli siis vihdoinkin Amaronen vuoro. Chablishan valloitti maistajansa saman tien, ja niinpä Premier Cru- sekä Grand Cru -viinejä on tullut maistettua monia viimeisen muutaman vuoden aikana.

Amarone sen sijaan ei valloittanut alkuunkaan. Jossakin näin kehuja Alkossa myytävästä Il Bixiosta, mutta kuka sitten onkaan ne kehut kirjoittanut omaa kummallisen viinimaun. Eikä todellakaan niin, että perinteisesti omalaatuinen Amarone olisi minut yllättänyt, päinvastoin. Petyin suuresti viinin “tavallisuuteen” - yhtä hyvin lasissa olisi voinut olla kolmasosalla hinnasta ostettu perus-Valpolicella!

Väri oli vielä jotakuinkin sitä mitä odotin eli syvän ja tummanpunainen. Tuoksusta lähtien sitten mentiinkin metsään. Makea luumuisuus ja niin pois päin? Missä lienee muttei ainakaan tässä viinissä. Lähinnä kuivan oloinen viini keskipitkällä jälkimaulla.

Il Bixion kaverina nautittiin ensin chipotlekanaa ja pilahviriisillä, myöhemmin viini kaatui kurkusta alas ihan pelkiltään. Myönnettäköön, että ruoka ei ollut optimaalinen viinille, mutta se ei viiniä kyllä paranna. Ihan jees juoma, mutta ryöstöhinta makuun/laatuun nähden.25.50e @ Alko

Toppen (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
http://viinikellari.wordpress.com/2008/03/11/il-bixio-amarone-classico-della-valpolicella-2004/

jhm (rek.)

03/2008

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri on tummanpunainen ja lievästi ruskeahtava reunoilla.
Tuoksu alussa marjainen ja hieman maa-arominen.
Maku on melko täyteläinen ja marjaisan hedelmäinen.Loppua kohden lyö kuitenkin pieni kitkeryys läpi,johtuen ehkä hedelmän vähentymisestä,korkeasta alkoholiprosentista ja mahdollisesti amaroneviinien luontaisesta pienestä kitkeryydestä.Joka tapauksessa,tämä viini ei ollut optimaalisesti kehittynyt eikä välttämättä tule enää parantumaan tästä.Pienoinen pettymys.
2+

Ninni

04/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieman pettymys oli. Korkkivikaa epäiltiin kun tuoksahti kovasti maakellarille, liekö ominaishaju tässä? Muuten ok viini mutta halvemmalla saa parempia viinejä.

Tani

11/2006

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu: Voimakas, marjainen, kutsuva.

Väri: Tummanpunainen

Maku: Aromikas, marjaisa, alkoholi lyö jopa hivenen liikaa läpi, eli karvastelee ja peittää viinin muita aromeja. Rusina nousee selvästi voimakkaimmin esille yksittäisistä aromeista. Alkoholia on peräti 15 % tässä viinissä. Kaikkinensa laadukas viini, mutta tarpeettoman hinnakas. Parempaa viiniä saa kaksi pulloa samalla rahalla.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin