Simonsig Shiraz

Tyyppi: Punaviini
Maa: Etelä-Afrikka
Valmistaja: Simonsig Estate
Rypäle: Shiraz
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Vuoden Viinit kilpailu 2004: 3. sija
    Punaviinit 8,50 - 11,50 euroa
    (Vuosikerta: 2001)
    Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Legless Scotsman (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täyteläinen ja hieno viini kyseessä. Lakritsia, tammea, paahdettua sokeria ja marjoja. Tarkemmat pisteet: 86/100.

crestfall (rek.)

12/2010

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
En ole monia Etelä-Afrikkalaisia ole maistanut, mutta niistä joista olen, pitää Simonsigin Shiraz kärkipaikkoja.
Tuoksu on mausteisen voimakas ja monista eteläafrikkalaisista tuttua käryä löytyy myös tästäkin. Väri on hieman rusehtava, tiilen värin suuntaan kallellaan.

Suutuntuma on todella pyöreä, täyteläinen, vähän enemmän kypsynyt ja voimakkaan mausteinen. Viinin omintakeinen, hieman palaneen ja suklaisen tahi tervaisen maun yhdistelmä maistuu selvästi viinissä - allekirjoittaneella tämä maku tuntuu jopa aistimuksena kitalaen takana, "nenässä" (samalla suunnalla missä wasabi tuntuu).
Suoraan pullosta lasiin tämä täyteläinen viini saattaa omasta mielestäni olla jopa liian tuhti sellaisenaan, se kaipaa seuraa tukevista ruokalajeista tai kovista juustoista.
Kuitenkin reilun tunnin ilmauksen jälkeen viini on avautunut hieman helpostilähestyttävämmäksi ja toiminee hyvin lämpimänä seurustelujuomanakin.

Tanniineja ei viinistä juuri löydy; suoralta kädeltä niitä ei aisti ollenkaan ja pidempään suussa pyörittelemällä niitä voi juuri ja juuri aistia. Viinissä kuitenkin on sopivasti ryhtiä tukevan maun ja reilujen happojen ansiosta vaikka parkkihappoja ei hirveästi tunnu olevan.
Viinin reilu alkoholi ja runsas, kepeästi poltteleva mausteisuus lämmittää mukavasti suuta ja nielua. Jos dekantteria ei taloudesta löydy, tehnee vartin-parinkymmenen minuutin jäähy jääkaapissa viinin ärhäkälle terälle oikein hyvää.

Pähkinänkuoressa: ei parhaita syrah-viinejä, mutta positiivinen yllätys, ja etenkin e-afrikkalaisista viineistä pitävälle todella tutustumisen arvoinen tuttavuus. Hinta rokottaa tähtiä, alle kympin viininä Simonsig olisi ollut helposti viiden tähden veijari, etenkin verrattuna vastaavan hintaluokan muihin saman alueen punaviineihin.

tuija ö

11/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pitääkö viinin olla näin täyteläinen? mielestäni ollaan rajamailla. tämä lienee alkon täyteläisin viini, kevyesti siis raskaalla tavalla). etelä-afrikan käry ja shiraz tekevät viinin mausteiseksi, tammi on fiksusti taustalla. suosittelen ennen tarjoilua tunniksi jääkaappiin, jotta ei tule hiki juodessa. liharupoat, riista ja pihvit. alkoholia peräti 14,5 %, joten muista hieman viilentää viiniä. tyypillinen etelä-afrikan shiraziksi tuoksultaan, mutta maku on poikkeuksellisen voimakas.

juppe

12/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
hyvä perus shiraz, ei maailman paras, mutta löytyy myös luonnetta. hyvä ostos, kaikki kohdallaan

nakke

12/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Maussa tervaa ja savua. Aluksi vaisunoloinen, mutta kitalaessa pyöritellessä muuntuu sangen kelvoksi seurajuomaksi. Vähän ehkä liian yllätyksetön minulle, mutta voisin juoda toistekin.

Paula och Abraham

10/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tunnistaa shiraz-rypäleeksi.

Tuoksu toffeinen ja upean tervainen. Maku seuraa tuoksua, mutta yllättäen paljon miedommin. Kuitenkin pyöreä.
Kaipaa ruokaa, tylsähkö seurusteluun.
Luulimme, että olisi hyvä lämmike sadepäivän jälkeen. Pettymys siitä, kun ei ollutkaan.

3-

Juha

12/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
No jaa, kyllä tää on ihan perustavaraa, vaikka shirazista jää aina odottaan vivahteikkaita makuelämyksiä. Tässä neutraalissa juomassa niitä ei ole.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin