L'Avenir Cabernet Sauvignon

Tyyppi: Punaviini
Maa: Etelä-Afrikka
Valmistaja: Laroche
Alue: Coastal Region
Rypäle: Cabernet Sauvignon
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.98 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Wineserver (rek.)

08/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tumma väriltään. Mustaherukkainen, mausteinen, lämmin, hieman nahkainen ja savuinen aromi. Tanniininen, hedelmäinen, pehmeä, pitkä ja erittäin täyteläinen maku.
Pisteet: 88

Arnold

08/2009

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hinta on pudonnut ja vuosikerta nuorentunut. Tasaisen hyvää punaviiniä, joka ei kuitenkaan säväyttänyt mitenkään, eikä siinä ollut mitään erikoisia makuvivahteita. Vähän kallista (14.99 euroa pullo), halvemmallakin saa yhtä hyviä viinejä. Hinta-laatusuhde on mielestäni 2.5, mutta pyöristin sen ylöspäin 3:een.

JN (rek.)

05/2009

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hinta on pudonnut 7 euroa ja viini kehittynyt 2 vuotta edellisestä arvostelusta.

Sama vuosikerta ja uusi arvostelu: tällä kertaa viini teki paljon suuremman vaikutuksen. Maku on avoin ja todella muheva, hyvin kehittynyt, edelleen kyllä tummanpuoleinen ja tuottaa kauhuelokuvan ajatuksia. Tämä tuo ajatuksiin vankityrmän, hautausmaan, veren - ja tietenkin paksun mustaherukkaisen cabernetin.

En usko, että tätä kannattaa odotella 20 vuotta, nyt alkaa olla hyvässä kunnossa, kun on jo aikansa muhinut lämpimässä Alkon hyllyillä tai varastossa.

Niklas (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään tumma.

Arvoisa herrasväki ja ladyt, kyllä se nyt niin on, että tämä hehkutukseni eteläafrikkalaisista punaviineistä ei taida saada loppua. Tuoksultaan hurmaava. Tällä kertaa en vain löydä täydellisesti kuvailevia adjektiiveja, joten yksinkertaisesti: hienostunutta mustaherukkaa, setriä, maaperää, graniittista kalkkikiveä joka ilmenee eräänlaisena tomuisuutena. Pullo ei ole ehtinyt olla auki kuin noin 2 h, mihin tämä kehittyneekään ajan kanssa. Käytännössä tuoksussa on enemmän kuin kaikuja Ranskan St Julien seudun eleganteista caberneista, ja jälleen mihin hintaa!

Maku myötäilee täysin tuoksua. Mukavan pirteä hapokkuus ja tanniinisuus täydentävät tämän viinin kokonaisuuden erittäin miellyttäväksi. Jälleen on tärkeä kuitenkin muistuttaa että tämä old school tavaraa. Ei hedelmäpommia vaan vihreää yrttistä mineraalisuutta.

Suosittelen löytämään tämän. Alkon valikoima on erittäin niukka eteläafrikkalaisten punaviinien osalta tässä hintaluokassa, mutta kaikki kokeilemani todellakin osoittavat sen mitä viinikriitikot ovat alkaneet puhua; parhaat punaviinit - vanhan mantereen rypäleistä - tulevat hinta huomioiden hyvin todennäköisesti tältä seudulta.

Säilyvyys potentiaali on noin 10-20 vuotta helposti.

Aave (rek.)

07/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vastadekantoituna tuoksu oli hedelmäinen ja miellyttävä antaen runsaasti makeahkoa mustaherukkaa, hentoa vaniljaa sekä pientä vegetaalisuutta ja maltillista tallisuutta mutta kääntyi hengitettyään kohti tervaa ja kivipölyä.

Täyteläinen ja kuivan notkea maku käyttäytyi hieman vastaavasti tarjoten ensin mustaherukkaa raikkailla tammiaromeilla ja sitten porkkanankantoja kivipölyssä maitomaisen tammen saattelemana. Jälkimaku oli varsin pitkä ja todella tervainen. Pari tuntia dekantoinnista viini alkoi olla jo jotenkin kasassa - tai sitten aloin itse olla suopeammalla tuulella.

JN (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Outo viini. Jotenkin tästä tuli mieleen zombielokuvat: sateinen yö, hautausmaa, multa, veri ja suolenpätkät. Myös sellaisia kommentteja kuultiin kuin "vaatehuone" ja "märkä pieni koira" - eikä viini ollut mitenkään pilaantunut, maku oli outoudessaankin selkeä ja mehevä.

Cabernet-pruuvissamme juuri kukaan ei ollut innostunut tästä muuten kuin kuriositeettina. Aika kallis kuriositeetiksi.

Jones (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Larochen imperiumin ensimmäinen sato L'Avenirin tilalta Stellenboschin alueelta.


Viini on tyypillisen eteläafrikkalainen, tuoksussa paljon savua ja tervaa kuten myös rypäleelle tyypillistä herukkaisuutta lasin täydeltä. Väri on hyvin tumma ja viinin olemus paksu.

Maku jatkaa samoilla linjoilla.Runsaan hedelmäinen ja yllättävän pehmeät tanniinit näin nuoreksi viiniksi kuitenkin ja jälkimaku on runsas ja pitkähkö.
Minua kuitenkin liiallinen tervaisuus ja savu sekä tuoksussa että maussa häiritsee. Koko pullo tätä olisi jo tuskaa kun lasillinenkin jättää tervapastillin maun suuhun tunneiksi.
Isosta riistasta varmaan sopivin käyttötarkoitus löytyy ja miksei hiilillä grillatuille lihakimpaleille..
Tuhtien makujen ystäville.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin