Nederburg Shiraz

Tyyppi: Punaviini
Maa: Etelä-Afrikka
Valmistaja: Distell
Rypäle: Shiraz
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.39 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Vuoden Viinit kilpailu 2009: 2. sija
    Rhonen rypäleiden punaviinit, hinta alle 10 €
    (Vuosikerta: 2007)
    Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Vader (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeä syrahiksi.

Maisteltu 5.6.2010.

Teukka

11/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oiken miellyttävä jokseenkin voimakas maku näin enskertalaiselle. ostan kyllä uudelleenkin.

Annu

04/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Suosikkini täyteläisistä punaviineistä. Täyteläisyyttä taittaa/miedontaa sinihomejuuston nauttiminen samanaikaisesti -> täydellinen yhdistelmä.

Kimpulainen (rek.)

12/2009

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä oli Viikkarilla laivan viininä ja täytyy kyllä sanoa vannoutuneena cabernetin ystävänä, että tässä on uusi suosikkiviini juhlapöytään.
Täyteläinen, ehkä hieman kahvin aromeja - oikein hyvä
Hintalaatu erittäin hyvä.

Timo & Merja

09/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeän makeahko shiraz joka ei jättänyt kylmäksi. Kierrekorkki ilmeisesti on korjannut vanhat korkkiongelmat. Mausteinen ja täyteläinen suuntäyteinen maku. Pippuripihvin kanssa tosi hyvä seuralainen, mutta vahvan, ryhdikkään viinin ystäville menee sellaisenaankin. Hinta/laatusuhde hyvä.

Antti (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tukeva, paahteisen täyteläinen ja mausteinen punkku. Kenties vähän liian voimakas sellaisenaan siemailtavaksi, mutta entrecoten ja vanhan goudan kanssa maistui erittäin hyvältä. Mielestäni sopii hyvin pihvin kaveriksi, suositeltava valinta.

Aapo ja Paula

01/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tamminen, sopivaa tanniinisuutta tuskin erottaa, joten miellyttävä seurusteluviini. Lämmin, mausteinen, kaikki sopivassa suhteessa, mukavan helppo suussa. Pihvin kanssa ok, mutta ei mitään ylimääräisiä kiksejä. Muuttui melkeinpä peruspunkuksi ruoan kanssa. Mieluummin maukkaana lipittelyviininä pikkunaposteltavan kera.

Elisa

12/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Oikein mukava yllätys oli tämä. Omani oli myös kierrekorkillinen, joten ei ongelmia siinä. Maukas ja mausteinen, täyteläinen viini. Ostan toistekin.

Poro-

11/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Voimakasarominen, hyvätuoksuinen vahva punaviini. Sopii hyvin esimerkiksi pippuripihvien kaveriksi. Makeahko aromi. Erittäin maukasta mielestäni.

Aikaisemmat arvostelijat puhuivat korkkiviasta: oma yksilöni oli kierrekorkillinen joten ei ongelmia...

myyrä

11/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Parhaillaan voimakkaan liharuoan tai voimakkaiden juustojen kanssa, en suosittelisi tätä viiniä maisteltavaksi yksinään. Maku on todella dominoiva pelkiltään, mutta yhdistettynä maukkaaseen, ikääntyneeseen juustoon pääsee todella oikeuksiinsa. Voimakkuudesta huolimatta maku ei ole pistävä ja jos pitää punaviineistä ja on tottunut niitä juomaan, tuntuu jopa makeahkolta.

En sanoisi että tämä viini herättää yöllä vatsavaivoihin, paitsi siinä tapauksessa jos on nauttinut puoli pulloa tyhjään vatsaan. Vaikka maku on voimakas, hapokkuus on kohdallaan enkä huomannut saaneeni minkäänlaista reaktiota tanniineista, joista saan normaalisti jyskyttävän päänsäryn jopa pienistäkin määristä (tyypillisempää halvoille viineille).

Suosittelen maustetun ja/tai voimakkasaromisen liharuoan tai juustojen kanssa, ei seurusteluviiniksi.

Heikki (rek.)

02/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kolme pulloa tätä viiniä juoneena voin kertoa, että tämän viinin heikkous on korkki: kaksi kolmesta korkista olivat viallisia, hajosivat käsiin. Se pullo, mikä oli kunnossa, oli tosi hyvä valinta.

Pekka Holopainen

04/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri kohtalainen; hieman kehittynyt. Valmistaja ratsastaa vanhan Nederburg Edelroodin maineella; sekä uudempi Edelrood että tämä Shiraz eivät ole lähelläkään vanhan tasoa. Maku on tiukka ja hirvittävän kova; happorakenne tasoittuisi 5 - 10 vuoden varastoinnilla. Varokoot ne, joilla on muovipaikkoja suussaan! Ainoa viini, joka herättää yöllä vatsavaivoihin!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin