Barbazul

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Huerta de Albalá
Alue: Muut
Koko: 4.5 l
Hinta: 167.52 e
Pakkaus: Pullo 6 x 0,75 l
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

05/2012

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään viini on hyvin tumma verisenpunainen, mutta selvästi kevyen läpinäkyvä. Tuoksu on todella runsas ja paahteinen, taittuen kevyesti hillomaisuuteen. Tuoksu on kuitenkin selvästi enemmän marjaisuuteen kuin hedelmäisyyteen taittuva, tarjoillen hieman Cabernet'ta mieleentuovaa herukkaa ja runsaasti meheviä, tummia marjoja, erityisesti makeata mustikkaa ja karhunvatukkaa. Aluksi tuoksussa on aavistus makeata tammea, joka avauduttuaan rupeaa kehittymään paahtuneeksi ja suklaiseksi aromikkuudeksi.

Maussa tuntuu kevyttä ylikypsää hedelmäisyyttä, taittuen aina kohtalaiseksi hilloisuudeksi asti – kuuma kotiseutu on selvästi havaittavissa. Hedelmäisyys on tummaa, makeaa ja hyvin konsentroitunutta mustikkaa, viikunaa, luumua ja karhunvatukkaa. Ensimaussa viini on makean vaniljaisen tamminen, kehittyen jälkimakua kohti kitkerän puiseksi. Suutuntuma on pehmeä eikä erityisen hapokas. Muhkean hedelmäisyyden seasta kohtalaiset tanniinit eivät tunnu juuri yhtään, mutta silti suun limakalvot ovat muutaman lasillisen jälkeen kuivahtaneet melko tehokkaasti.

Keskipitkähkössä jälkimaussa maistuu kevyesti makea viikunaisuus ja luumuisuus, mutta pääosin jälkimakua hallitsee kuiva, bitterisen mausteinen tammisuus.

Kokonaisuutena viini on helppo, pehmeänmuhkea ja miellyttävä seurustelu- ja arkigrillausviini. Tuhdit espanjalaisaromit toimivat hyvin tuhdin punaisen lihan seuralaisena, mutta viini on sen verran pehmeä ja helpostilähestyttävä, ettei se tarvitse ruokaa pyöristämään kulmia.

Omaan makuuni viini ei ollut nappiosuma, sillä pidän hillitymmistä, aromeiltaan kuivemmista ja hapokkuudeltaan ryhdikkäämmistä tapauksista, mutta viini oli silti kokonaisuutena varsin hyvä VdlT-tason punaviini. Suurta "ahaa"- tai "vau"-elämystä viini ei kyennyt tarjoilemaan, mutta herätti ainakin alustavan mielenkiinnon Albalán korkeatasoisempiin viineihin. Kyllä tätä kuitenkin mielummin juo kuin n. kympin aussi- tai chileläispunkkuja, jotka ovat yhtä meheviä ja helppoja, mutta jäävät usein kauas tämän viinin runsaudesta. Silti sanoisin että viinin hinnassa on euron parin verran liikaa, sillä latomalla tusinan rahoja tiskiin saa jo pelkästään Alkon Espanja-hyllyltä useita erinomaisia VdlT-, DO-, ja DOQa-viinejä – Barbazul painii kovassa sarjassa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin