Mayor de Castilla Gran Reserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: García Carrión
Alue: Ribera del Duero
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.49 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinin tuoksusta nousee nenään tuntuvaa tallinpohjaa ja yleisvaikutelmaltaan tuoksu on muheva ja ronski. Väri on todella syvän punainen ja läpinäkymätön, himmeässä valaistuksessa juoma näyttääkin lähes mustalta.

Suutuntuma on todella paksu, lähes pureksittavan täyteläinen ja mehukas. Maku on runsas ja intensiivinen, kypsän hedelmäinen ja kehittynyt. Aromit ovat hyvin perinteisen espanjalaisia; paahtuneita, tammisia ja rustiikkisia. Tammi maistuu, mutta se ei kuitenkaan dominoi viiniä, vaan antaa muille aromeille tilaa pyöriä suussa.

Maussa maistuvat reilut, melkeinpä kireät hapot, sekä erittäin runsaat mutta pehmeät tanniinit.

Jälkimaku on pitkä, voimakas ja kevyen bitterinen. Kokonaisuutena viini on aivan loistava perinteinen Ribera del Duero, joka kruunaa varmasti minkä tahansa tuhdimman liha-aterian, mutta on aivan loistava valinta täyteläisten viinien ystäville seurusteluviininä.

Lisäksi suosittelen viinille dekantointia, sillä viiniin oli ehtinyt kerääntyä pieni sakkakerron pullon pohjalle.

Viini löytyi hyvin kuluttajaystävälliseen 9,49 euron hintaan Espanjan auringon alta, ja koska kyseessä lienee tämän viinin ensimmäinen sikäläisille hyllyille saapunut vuosikerta, ei tuotetta ole varmasti vähään aikaan odotettavissa monopolimme hyllyille. Toivon kuitenkin sydämestäni viinin saapuvan joskus tänne pohjolankin perukoille, ja toivottavasti myös järkevällä hintalapulla varustettuna. Joka tapauksessa, viini on loisto-ostos melkeinpä hintaan kuin hintaan, ja voin lämpimästi suositella jokaista Espanjaan matkaavaa viininystävää ostamaan laatikollisen tätä mukaansa. Paikallisella hinnoittelulla viinin hinta-laatu-suhde lasketaan kolminumeroisissa luvuissa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin