Comportillo Gran Reserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Bodegas Ontañón
Alue: Rioja
Koko: 0.75 l
Hinta: 7.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu on todella runsas, punamarjainen, kevyen maamainen ja vaniljaisen tamminen. Rustiikkisuus ja tammi osoittavat siis tyypillistä Riojaa löytyvän lasista.

Maku on hieman kevyempi mitä tuoksu antoi odottaa, mutta suutuntuma on kuitenkin pyöreän täyteläinen. Raikkaan hapokkaassa ja miellyttävän marjaisessa maussa on havaittavissa myös kevyttä vaniljaista tammisuutta sekä lähes hikistä eläimellisyyttä.

Tanniineja ei ole kovinkaan runsaasti ja ne, jotka lopulta tuntuvat, ovat silkkisen pehmeitä ja ystävällisiä. Jälkimaku on pitkä, hapokas ja kevyn karpaloinen.

Yleisvaikutelmana viini on hyvinkehittynyt, melko mehukas ja viehättävän rustiikkinen. Vaikka maku ei varsinaisesti hyökkää naamalle, on viinissä selvää Riojalaista, viiksekästä röyhkeyttä.

Alkon valikoimasta viiniä ei lödy, vaan viini oli tarttunut ostajan mukaan reilun seitsemän euron hintaan espanjalaisesta ruokakaupasta. Tällä hinnalla viinin hinta-laatusuhde asteikolla 1-5 on n. 13 tähteä. Sen sijaan naapurivallan Systemistä viiniä kyllä löytyy, mutta vasta n. 21 euron hintaan, jolla viinin hinta-laatusuhde humahtaa juuri ja juuri kolmeen tähteen - viini on siis siellä suomalaisen viinihinnoittelun viitekehyksessä jotakuinkin hintansa arvoinen.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin