Catania Crianza

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Viñedos y Bodegas Gormaz
Alue: Kastilia-León
Rypäle: Tinta del País (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.85 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 1
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Erittäin hyvänviinin makuinen viini. Täyteläinen, hyvä jälkimaku, väri tumma ja kirkas. Sopii ruoan kanssa sekä seurusteluviiniksi.

    Taustatiedot viinille on kirjoittanut: ritvak (24.04.2012)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

10/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään Catania on hyvin tumman läpinäkymätön, sävyltään reunoille asti mustaan taittuvan viininpunainen. Tuoksu on hyvin tummanpuhuva, lihainen ja nahkainen. Seassa on kevyesti puista tammea ja tuoretta luumua.

Maku on makeankypsä, paahteinen, luumuinen, kevyen punamarjainen, viskisen tamminen ja jopa kevyesti pureksittavan paksu, mutta samalla myös hieman ohuehkon oloinen. Yleisvaikutelmaltaan viini on pehmeä ja helppo.

Lyhyehkö jälkimaku on mausteisen tamminen ja siinä korostuu keskimaussa taustalla piileskelleet tuoreet punaiset marjat.

Kokonaisuutena Catania on ihan maukas, mutta myös hieman simppeli ja turhan geneerinen nuori espanjalainen. Viinissä ei varsinaisesti ole mitään vikaa ja se toimii ihan hyvänä yleisviininä, mutta siinä on melko vähän persoonallisuutta. Viini on ihan maistuva ja hyvin balanssissa, mutta jää taakse aiemmin tapaamistani Riberoista. Kelvollinen arkiviini perusruoille, ei sen kummempaa. Joskus kuitenkin sekin riittää.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin