Museum

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Finca Museum
Alue: Kastilia-León
Rypäle: Tinta del País (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 11.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 2
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

-TB- (rek.)

01/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Luumumainen ja aavistuksen kirpeänkin marjaisa. Sopivat tanniinit ja kevyt tammisuus kaikki hyvässä tasapainossa. Hyvä perusviini, muttei kuitenkaan tarjoa mitään poikkeuksellisen suurta makunautintoa, mitä nyt ei toki tämän hintaiselta viiniltä voi odottaakaan.

Hinta/laatu-suhde hyvä 3++

Legless Scotsman (rek.)

11/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Suutuntumaltaan täyteläinen viini, jota kiva pureskella. Tamminen ja tanniininen viini. Tarkemmat pisteet: 88/100.

Jezza (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Museumin tultua tilausvalikoiman syövereistä viime vuonna Alkon vakiovalikoimaan, on sen menekki ollut tasaisen varma. Vuosikerta 2005 on saanut paljolti suitsutusta ympäri viinipiirien ja sain kuin sainkin käsiini pullollisen tätä historiallisen kuuloista Espanjalaista. Aiempi maistamani vuosikerta tilausvalikoimasta ei jäänyt juurikaan makunsa puolesta mieleen, enemminkin viinin persoonallinen nimi oli jäänyt muistiin.

Museumin tuoksun aromimaailma muodostuu nahkaisesta mausteisuudesta. Maussa avautuu ensiksi häivähdys tummaa marjaisuutta sekä jo tuoksussa tullutta mausteisuutta. Nahkaisuus ei maussa ole kovinkaan dominoiva tekijä, vaan se pysyttelee tanniinisuuden ohella taustalla luomassa viiniin runkoa. Jälkimaku on pitkä ja se jää suuhun elämään kaikessa mausteisuudessaan. Kaiken kaikkiaan aromimaailma on ryhdikkään tyylikäs ja roteva, ja siksi se sopikin oivalla tavalla grillipihvin kylkeen illanistujaisissamme.

Vuosikerta 2005 ei tuota pettämystä, vaan viini on hintaansa nähden löytö. Tästä viinikaappiin muutamaksi vuodeksi kypsytettävää, mikäli vaan sattuu vielä jostain käsiinsä saamaan..

5 pistettä tälle oivalle Espanjan kasvatille.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin