Casa de la Ermita Dulce Monastrell

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Casa de la Ermita
Alue: Murcia
Rypäle: Monastrell
Koko: 0.5 l
Hinta: 12.49 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 3
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 2
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ensimmäiset lasilliset tulivat nautittua pullosta, joka oli otettu vain tovi pari etukäteen jääkaapista, mikä osoittautui hieman ongelmalliseksi: viinin viileys oli kyllä painanut viinin reipasta alkoholia jonkin verran alaspäin, mutta enemmän oli heikentynyt viinin makea hedelmäisyys. Itse hieman kyseenalaistaisin tuottajan suosituksen, joka sanoo viinin tarjoilulämpötilan olevan n. 7-8 asteessa. Viilennettynä viini vain maistui täyteläiseltä mutta melko yksiuloitteisen makealta punaviiniltä, jossa oli aivan liian paljon alkoholia.

Viinin alettua lämpeämään alkoi tasapaino löytymään niin tuoksun kuin maunkin osalta. Tuoksu oli hyvin Mourvèdremäisen tumman marjainen, mutta viinin runsas makeus muutti tuoksun paksun hillomaiseksi. Runsas alkoholisuus kuitenkin leikkasi edelleen tuoksun lävitse.

Viinin maku oli kuitenkin paljon tasapainoisempi ja miellyttävämpi: kypsä ja makea hedelmäisyys oli kasvanut sopimaan viinin korkeaan alkoholipitoisuuteen ja täyteläisen paksuun suutuntumaan. Aromimaailma oli tuoksua myötäillen hyvin makea ja kuningatarhilloinen, mutta mukana oli myös raikasta mausteisuutta, joka tuki viinin mehevää suutuntumaa happojen ja tanniinien loistaessa poissaolollaan.

Jälkimaussa makeus jäi vain hentona tunteena kielelle siinä missä tammi otti tuntuvan niskalenkin nielusta samalla kun mausteisuus pääsi vapaaksi hilloisen marjaisuuden ikeestä. Alkoholi ei lämmenneessä viinissä päässyt juuri dominoimaan, vaan pysyi hyvin ruodussa ja jäi jälkimaussakin vain lämmittämään miellyttävästi niin suuta kuin nielua.

Kokonaisuutena viini on miellyttävä mutta myös hieman yksipuolinen ja helppo, eikä se tarjoa juurikaan vastusta arvokkaammille makeille viineille. Toisaalta tämä myös heijastuu viinin hintaan, mikä on varsin kohtuullinen - etenkin 0,5l pullolle. Viinin hinta on siis jotakuinkin viinin veroinen.

Helppo valinta suklaisten hetkien viinikumppaniksi.

Wombut (rek.)

04/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sain pullon tuliaisena, ja kokoa on 0,75 sekä etiketti erilainen kuin alkon sivuilta tämä 0,5l, mutta uskon kyseessä olevan about sama "Casa De La Ermita Monastrell" (Organic cultivo ecologico) Eli ehkä jonkin sortin luomuviinistä kyse, en tiedä.

Anyway, tässä minun pullossani on todella toffeen tyylinen tuoksu, joka myös ulottuu makuun pehmeytenä. Jälkimaku on viipyilevä, ja pehmeys muuttuu hiukan jopa tulisen mausteiseksi lopussa. Ehdottomasti pitää tutkia tätä "Monastrelliä" lisää.

Ellosen Jussi (rek.)

01/2011

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Heti eteisaulassa havaitsemme pitkän, punaisen ja juhlavan maton, jota pitkin kelpaa tallustella aitiopaikalle. Viinin marjaisuus tuo veden kielelle, joka huomaa pian olevansa sokerihuurutettu.
Varsinainen täsmäviini liköörien ystäville, jotka pitävät punkeroita happamina tanniinipommeina. Itseasiassa tämän viinin oikea lajimääritelmä olisi punaviinilikööri.
Portviinien ja banyulsien nautiskeluveteraanille tämä on kuin hammasraudoitettu teini laulamassa Idols-karsinnoissa 'Satisfactionia'.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin