Coma Vella

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Mas d'en Gil
Alue: Katalonia
Rypäle: Garnacha Peluda (20 %), Garnacha País (20 %), Cabernet Sauvignon (25 %), Cariñena (20 %), Syrah (10 %), Merlot (5 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 30.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 2
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

crestfall (rek.)

10/2012

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väriltään Coma Vella on hyvin tumman ja syvän kirsikanpunainen, keskellä lasia vain hieman läpinäkyvä, reunoilla selvästi enemmän.

Tuoksu on melko tuhti ja runsas, tumman hedelmäinen ja -marjainen, Priorateille tyypillisen paahteinen, suklainen, vaniljaisen tamminen ja mausteinen. Tammi on hyvin integroitunut tuoksuun, eli se on selvästi esillä, muttei dominoi kokonaiskuvaa vaan jättää hyvin tilaa mehevälle hedelmäisyydellekin.

Suussa Coma Vella on mehevä, tukeva ja pyöreän muhkea. Maku pehmeähkö ja melko moderniin tyyliin melko hedelmävetoinen, mukana on kuitenkin sopivaa happojen komppia. Tammi tuntuu melko selvästi, aromeiltaan hennosti makean suklaisena ja vaniljaisen mausteisena. Alkoholia on maussa selvästi (15%), mutta silti viinin ilmaisussa on jonkinlaista miellyttävää viileyttä. Aromimaailmaltaan viini on tammen ohella boysenmarjainen, karhunvatukkainen, kevyen nahkainen ja pippurinen, sekä melko tanniininen. Kuten olin odottanut, viini on tyylillisesti modernihko, lihaksikas ja melko helpostilähestyttävä, muttei erityisen kosiskeleva vaan tyylillä ja hyvällä maulla tehty. Iältään viini ei vaikuttanut olevan enää mitenkään nuori, muttei missään nimessä erityisen kehittynytkään, joten viini on vasta pikku hiljaa lähenemässä huippuaan – todennäköisesti viini on upeassa tikissä 10 vuoden kuluttua vuosikerrasta.

Jälkimaku on keskimakua selvästi lämpimämpi, kielellä häilyy tumman hedelmäinen, mausteisen tamminen, makean suklainen ja tämän kaiken keskellä ilahduttavan yllättävästi voimakkaan mineraalinen maku. Erityisesti karvas tanniinisuus, raikas mineraalisuus ja nielussa tuntuva lämmön hohka jatkuvat melko pitkään.

En kuitenkaan sanoisi viinin olevan – laadustaan huolimatta – ihan hintansa väärti. Vastaavantasoisia, laadukkaita ja maukkaita espanjalaisia kun saa ihan puolet halvemmallakin hinnalla.

Wineserver (rek.)

02/2010

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Houkutteleva pehmeä tuoksu. Pehmeä, täyteläinen, voimakas maku, jossa marjoja, mausteita ja tammea. Arvokkaampi, mutta upea viini esim. Marmoripihvin kanssa nautittavaksi.
Pisteet: 91

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin