Tiempo Briego

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Bodegas Briego Albe
Alue: Kastilia-León
Rypäle: Tempranillo (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 16.65 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 0
  • Hartwa/Traden kuvaus ominaisuuksista:

    Rypäleet ovat kasvaneet kymmenen hehtaarin viinitarhalla Ribera del Duerossa. Alueella vallitsee mannerilmasto, siellä on varsin kuivaa ja lämpötilaerot yön ja päivän välillä ovat suuret.

    Rypäleet on poimittu käsin, minkä jälkeen viiniä on käytetty kontrolloidusti kymmenen päivän ajan terästankeissa. Viiniä on vanhennettu ensin kolmen ja puolen kuukauden ajan uusissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä, minkä jälkeen sitä on kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä.

    Tuottajan mukaan viini on valmis nautittavaksi, mutta se kypsyy vielä kuuden vuoden ajan. Ruokasuosituksena selkeänmakuiset, tummat liharuuat.

    Taustatiedot viinille on kirjoittanut: hka (04.06.2015)
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

S

04/2010

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Toimii.

jtm (rek.)

03/2010

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Vahva bouquet. Tallintausta hyvin voimakas. Väri on tumman viininpunainen ja rakenteeltaan raskas. Mausteinen ja erittäin miellyttävä viini. Tanniinit ovat hyvin pehmenneet mutta saavat edelleen viinin maistumaan pitkään. Myös hedelmää on vielä mukana, hyvin kypsää viikunaa ja tummaa luumua. Kannatti kypsytellä!

Aave (rek.)

05/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinilehdet syrjään ja kiinni viinin syrjään. Tuoksussa luumua ja viikunaa sekä vaniljaa ja nahkaa. Keskitäyteläinen, notkea ja suhteellisen pitkä maku jatkaa samoilla linjoilla - mutta tuoksua tallisempana. Jälkimaussa myös aavistus lyijykynää.

Voimakkaasti tammitettu hyvärunkoinen tempranillo edustaa perinteistä espanjalaisuutta ja mikäpä siinä.

Arvostelija (rek.)

09/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinilehti 6/2002 antoi Tiempo Briegolle täydet viisi pistettä: todellinen löytö, kuin laittaisi rahaa pankkiin!

Näin onkin.

Tuottajan mukaan viini on valmis nautittavaksi, mutta se kypsyy vielä kuuden vuoden ajan. Vuotuinen tuotanto lienee ollut jossain vaiheessa noin 100 000 pulloa.

Viinimestari

08/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinilehti 1/2006 ****-tähteä "Viini on enemmän kuin hintansa arvoinen".
Sommelier Pekka Koiranen: "Intensiivinen, tumman purppuranpunainen väri. Intensiivisessä ja jännittävän mausteisessa tuoksussa on mustia marjoja ja aavistus suolakurkkua. Voimakkaan, mutta hyvin integroituneen tammen alta löytyy reilusti hedelmää. Erittäin täyteläinen ja konsentroituneen hedelmäinen maku on hyvärakenteinen. Vahvat, mutta kypsät tanniinit ja jäntevä happorakenne. Hieno keskimaku ja pituus. Jälkimaku on herkullisen hedelmäinen ja kevysesti mineraalinen."

Juuso (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2000

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kiertäessäni korkkiruuvia korkin sisään,tuntui terä uppoovan kuin vanhaan naiseen.Syy selvisi,kun sain koko korkin vedettyä ulos pullosta.Korkki oli kolmanneksen pituutesta verran halki.Selkeästi huomasi miten viinin punaväri oli vallannut korkin puoleen väliin asti.Ajattelin ensimmäisenä että näinköhän on korkkivikainen pullo osunut kohdalle.Ensimmäinen nuuhkaisu lasiin...tuoksu vaikutti hieman tunkkaiselta.Väri oli jo hieman rusehtavan punainen.Maku kovin notkea,sitten tuntui pippuria,hitunen tammea.Aika vaisu olo jäi viinistä...maistan joku päivä vielä toisen pullon,joka kaapissa odottaa avaamista.

voipa (rek.)

04/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jonkun arvion mukaan Alkosta saatava viini olisi ollut optimissaan nyt mutta tanniinit olivat vielä perin voimakkaat ja suuta kuivasi tätä juodessa. Vaatii ehdottomasti ruokaa. Hintalaatusuhde ehkä paranee vielä.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin