Paternina Banda Azul Crianza

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Federico Paternina
Alue: Rioja
Rypäle: Tempranillo, Garnacha, Mazuelo
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 7
Suosituksia: 0
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Jukaa

04/2014

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tavis.

Legless Scotsman (rek.)

09/2013

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskitäyteläinen, marjaisa, tamminen, tanniininen, pisteet: 81/100.

hka (rek.)

07/2012

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Alkon uuden viiniluokituksen mukaan tämä viini on vivahteikas ja kehittynyt, mikä tarkoittaa, että viini keskitäyteläinen tai täyteläinen, jossa kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Nämä maininnat koskevat siis vuosikertaa 2007. Minulle enemmän merkitystä on sillä, että viinin kerrotaan olevan keskitäyteläinen. Tuo vivahteikas ja kehittynyt pitää Alkon mukaan sisällään myös sen, että viini saattaa olla hyvä juustoviini ja omiaan nautiskeluun. Viinin kohdalla on lisäksi maininnat: viikunainen, hapankirsikkainen, hennon mausteinen, lääkeyrttinen.

Kellarissani toukokuusta 2010 maannut vuosikerta 2005 saa Viinistä viiniin kirjasessa kolme tähteä ja maininnan ”viinin hinta vastaa sen laatua”. Miten tuo kaksi vuotta kestänyt kellarointi on vaikuttanut viiniin oli nyt kiinnostuksen kohteena.

Tämä viini oli pullossa, jota peitti metallinen verkko. En oikein ymmärrä sitä, miksi se siinä oli. Mielestäni se ei nostanut viinin arvostusta tippaakaan. Teki vain hieman vaikeammaksi pullon avaamisen. No, korkki lähti helposti irti. Oli kunnollinen ja pitkähkö (45 mm). Tuoksui hyvälle.

Viinin väri aika erikoinen: aika voimakkaasti ruskeaan vivahtava punainen. Tuoksussa mausteisuutta, ripaus tallia ja nahkaa. Maussa mausteisuus dominoi. On aluksi aika kirpeä, mutta tasoittuu sitten ja jättää melko miellyttävän suutuntuman. Pituuttakin maussa on ihan kohtuullisesti.

Viinin kumppanina uudet perunat ja lehtipihvit maustevoin kera. Yhdistelmä toimi ihan kohtuullisesti. Ehkä hieman tuhdimpi viini olisi ollut vielä parempi seuralainen, mutta kyllä tämäkin menetteli.

Nautiskeluun tai juustoviiniksi tästä ei kyllä ole, mutta vaikkapa piknik-viininä saattaisi toimia hyvinkin.

En kyllä löytänyt mitään sellaisia piirteitä, jotka olisivat voineet jalostaa viiniä varastoinnin aikana. Viinin olisi voinut nauttia ilman seisottamista sellaisenaan.

Hyvä kolmonen on tälle viinille passeli arvosana, kun mitään suuria yllätyksiä tai puutteita ei tullut esille.


-TB- (rek.)

04/2012

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Makean marjaisasta tuoksusta tulee mieleen lounasruokalan marjarahka-jälkiruoka, onko tämä hyvä vai huono asia on toki mielipidekysymys. Maku jatkuu marjaisana mutta sopiva hapokkuus parantaa viinin olemusta. Kevyttä tammisuuttakin lopussa.

Tasapainoinen ja helppo kokonaisuus, kuitenkin varsin tylsä ja mitänsanomaton.

KM

11/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskitäyteläinen, kirsikkainen, viikunainen, tamminen ja mausteinen. Ihan passeli Crianza. Muistaakseni on joskus maistunut paremmalle mutta se voi johtua myös fiiliksistä.

Hannu Hakanen

12/2006

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pettymys! Erittäin karvas ja pistävä maku. Väri ok.
Vaikka decanteroitu puoli tuntia ennen tarjoilua, silti tosi pettymys. Mieluiten haluaisin vähintään rahat takaisin. Älkää ostako!!!

merufi

04/2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeä,keskitäyteläinen viini, jonka olemus viehättää erityisesti miehiä. Sopii ruokaviiniksi maultaan vahvemmille annoksille, kuten esim. pihveille.
Hinta/Laatu suhde "kelpo 4" paikallisella supermarketin hinnalla, joka on hieman yli viisi euroa normaalihintaisena ja alle viisi euroa tarjouksessa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin