Pata Negra Gran Reserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Cosecheros Abastecedores
Alue: Valdepeñas
Rypäle: Tempranillo
Koko: 0.75 l
Hinta: 10.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Mato

02/2016

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin talvella pari laatikko 2007 Gran Reservaa 10€ laatikko ( Espanjassa). Hyvää viiniä, ostan Suomessakin joskus joskin 'vähän' toiseen hintaan...

Tet

12/2012

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mikä tää viini on? Kaks eri pulloa maisteltu viikomaisteluiden välissä. Molemmilla mieleen tulee ainoastaan palautus alkoon. Jotenkin hapanta ja keittymätöntä.
Pakko palauttaa.

Sillointällöin

12/2012

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Nautin kolme lasillista, ei tullut päänsärkyä. Maku on täyteläinen,hieman vaniljaa, mutta aavistuksen vetinen. Tätä voi siis huoletta juoda.Ja voi tarjota muillekin,jos raskii.

Legless Scotsman (rek.)

05/2012

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keskitäyteläinen, pureskeltava, tamminen, miellyttävä, sherryinen, tanniininen. Pisteet: 84/100.

Wombut (rek.)

03/2012

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hapokkaan ja raikkaan tuoksuinen. Pehmeä ja pirskahteleva alkumaku joka synkkenee hiukan suussa pyöriteltäessä. Pehmeät tanniinit. Ripaus makeutta niin sopisi illanistujaisiin, puolestaan enemmän tanniineja, ryhtiä ja luonnetta, sopisi lihaisan ruuan seuraksi. Nyt jäi hiukan puolitiehen.

tiitu (rek.)

02/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
kuin joku olisi lirauttanut etikkaa viiniin. pahanmakuista lirua. tämä ei siis vika vaan ominaisuus. omaan makuun reilusti ylikehittynyt gran reserva, eikä muutkaan seurueesta tykänneet. jos tykkäät että viinissä saa olla makua isolla M:llä, niin sit suosittelen ;P

54j69s (rek.)

12/2009

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hiinä ja hiinä kinkun kaa

Porvari (rek.)

01/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Todella puinen ja ohut, luiru viini. En valitettavasti löytänyt mitään hyvää sanottavaa tästä viinistä....

hka (rek.)

01/2009

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki kuiva, ehjä, kohtalaisen pitkä (44 mm), hyväntuoksuinen. Väri reilun täyteläisen punainen, tummahko (ehkä siitä nimi Pata Negra). Tuoksu hienostuneen miellyttävä: marjaisuutta, mausteisuutta, vaniljaa ja tammisuutta. Maku: ensivaikutelma pehmeän hyväilevä, jota seuraa harmooninen hieman terävämpi jälkimaku. Kokonaisuus varsin miellyttävän tasapainoinen.

Uuden vuoden aaton kunniaksi mukana nyt kolmea eri juustoa (Bavarie mini brie mit Garlic, Saint Albray ja Viinitarhurin juusto) ja itseleivottua ranskalaista patonkia. Lisukkeina vielä Carrin crackkereitä, päärynälohkoja ja viinirypäleitä.

Jos ei näillä eväillä makunautinto nouse huippuunsa, niin sitten ei millään muullakaan. Viini oli hyvin "kotona" tässä seurassa. Niin ja vielä yksi tekijä, joka on syytä mainita: taustalla soi huippujazz parhaiden artistien esittämänä. Sekin itsetyöstetyltä CD:ltä.

Hinta huomioon ottaen ei voi olla päätymättä täyteen viitoseen.

JTM (rek.)

03/2007

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yhdyn viimeiseen. Vaniljainen on oikea termi kuvaamaan viiniä. Maku on turhan yksiulotteinen eikä se siitä muuksi muutu. Vaniljaa pullossa. Näitä saa halvemmallakin. Häviää kirkkaasti vaikka Paterninan Banda Rojolle.

Paul och Abe

01/2007

Vuosikerta: 1999

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Täällä oltiin taas sitä mieltä, että erittäinen tamminen.
Ihana viini, jonka tuoksu tuntui olevan läpipaksua tammea. Kiva viini siis parin lasillisen verran, joka soljui alas tanniinittomana.
Reilusti (ei tulisesti) maustetun jauhelihapadan kanssa viini osoitti erinomaisuutensa ja paljasti uusia makuja. Ei tosiaankaan hölmömpi viini, joka maksaa alta 60 markkaa aka. 10 euroa.

JN (rek.)

06/2006

Vuosikerta: 1998

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mukavasti kypsynyt, tyyliltään melko virheetön tempranillo...

mutta nimenomaan tempranillo. Mustasta etiketistä ja Pata-nimestä huolimatta melko kevyt viini, makeahko, ei tammea eikä tanniineja. Tuoksu hento, maku miellyttävän pyöreä, simppeli.

Sopii kesään, eikä hintakaan hirvitä, mutta jos tykkää tukevista ja vahvoista viineistä niin tämä voi olla laimea kokemus.

Wiro

03/2006

Vuosikerta: 1998

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tempranillon ystävälle aluksi helpohko, mutta kuitenkin monimuotoinen ja enempi maistellessa makuaan parantava erittäin mielenkiintoinen tuttavuus. Väri on tempranilloksi hyvin kaunis. Tätä tulen ostamaan varastoon asti

Raato

01/2006

Vuosikerta: 1998

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksu likainen, ei herätä juomahaluja. Mutta iloiseksi yllätykseksi viini on taivaallista. Tätä pitää ostaa lisää, sillä tämä herkku ei ole edes hinnalla pilattu. Viini on mietoa, helposti juotavaa, mutta ei silti mehumaista vaan sopivan voimakasta. Väri sopisi edustamaan kaikkia maailman punaviinejä "viininpunaisuudellaan". Ei siis kirkkaan ja läpikuultavan punaista vaan tumman ja sopivan sumuisen punertavaa. Sai tanniinisista, voimakkaista ja mausteisista pitävän viininystävän ällistymään eleganttiuidellaan, vähempikin voi olla paljon.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin