Marqués de Riscal Reserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Marqués de Riscal
Alue: Rioja
Rypäle: Tempranillo (90 %), Graciano, Mazuelo
Koko: 0.75 l
Hinta: 19.9 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
Arvosteluita: 5
Suosituksia: 1
Pettymyksiä: 0
Ostoslistalla: 1
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

hka (rek.)

04/2014

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämän viinin ostin heinäkuussa 2011 Berliinin Tegelin lentoaseman Travel Value Shopista (Heinemann). Siellä se maksoi €15,50.

Nyt noudin pullon hyvissä ajoin kellarista ilmastumaan ja lämpenemään juomalämpötilaan. Nautimme vaimon kanssa sitä sitten pääsiäisaterialla karitsan sisäfileen kera. Viini tarjosi mallikkaita makunautintoja. Päällimmäisenä viinistä tuli esille reilu tammisuus, mutta se ei dominoinut liikaa. Kokonaisuutta hallitsi hyväilevän pehmeä suutuntuma. Viini jätti myös pitkän jälkimaun. Tätä olisi kernaasti nauttinut useammankin lasillisen, mutta jätimme osan siitä huomiselle pasta-aterialle.

Hinta/laatusuhteen arvioiminen ei tuota nyt vaikeuksia. Kun yhtään heikkoa kohtaa ei tullut esille, voi viinille huoletta antaa täydet pisteet.

Japo

08/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Enpä ole mikään vakioarvostelija, mutta mauksi ihan ok. Ei mikään ihmeellinen sanoisin. Voi olla että kesän helteet (+30c) vaikuttivat säilyvyyteen/makuun, mutta ei tavara pilalla ole. Espanjasta tuotu ja säästö tuo 3 euroa lentokentältä. Eiköhän tuo tuosta mene sienipiiraan kera. Mielestäni tuplahinta verrattuna moneen kaveriinsa. (alkon hinnoin)

aslak2 (rek.)

12/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeä ja maukas. Hyvä viini. Mutta espanjalaisten viinien tapaan liialla tammella pilattu. Tammi/vaniljanmaku peittää hedelmäisyyden. Eikä tätä viiniä kannata espanjan lentokentiltä tuoda. Hinta lähes sama kuin suomessa. Hinta-laatusuhde ei kovin hyvä.

espanalaisen ystävä

12/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Teeren kanssa muodosti täydellisen yhdistelmän. Ponnahti heti tämän hetken lempiviiniksi. Tuhdin ja voimakkaan viinin ystävälle täys kymppi etenkin liharuokiin. Sopii myös nautittavaksi itsekseen. Ei pizzan kanssa.. ;)

jtm (rek.)

02/2008

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuli nautittua Espanjassa pizzan kera. Siihen tarkoitukseen oli turhan tuhtia. Muistutti paljon Ceceresia. Voimakkaan tamminen ja tanninniitkin tuntuivat. Viini oli raskas ja pönäkkä. Enemmän nautin edullisemmasta Coto de Imazin Reservasta. Vuosien lisääntyessä varmasti tämänkin hintalaatu nousee neloseen. Voisin ostaa kellariin ellei olisi niin paljon muutakin sinne sopivaa...

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin