Hécula

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Bodegas Castaño
Alue: Muut
Rypäle: Monastrell
Koko: 0.75 l
Hinta: 9.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Täyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Armiidak (rek.)

06/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kyllähän tämä ihan kelvollisesti toimi tapaspöydän antimien kanssa, mutta se Wau-efekti; "Onpas hyvää viiniä", jäi tulematta.

Viini maistui suussani myös jotenkin tunkkaiselta.

Mieheni piti viinistä minua vielä vähemmän.

2,5

Japi (rek.)

02/2012

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuoksultaan ehkä jopa hieman tunkkainen. Mausta tuli vahvasti mieleen tupakka tai sikari. Ja jostain syystä tää punaviini herätti mielenkiinnon ja tuli sellanen fiilis, etten vielä ole tästä saanut tarpeekseni..odotan innolla kesää kun voin maistella sikarin kanssa =)

Vader (rek.)

12/2011

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Voimakas, ohut maku, hyvin tanniininen. Ei parhaimmillaan sellaisenaan.

Maisteltu 3.7.2010 WMC:n Meksiko-illassa.

II amatööri

07/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Arvostelut luettuani hiukan jännitin. Eikä syyttä. Ensimaistiaiset avaamisen jälkeen maistuivat karmealle. Sitten ateriana hyvin maustettua broileria, uutta keitettyä perunaa, salaattia, jossa myös keltaista ja oranssia paprikaa, sekä kevätsipulia. Olipa sopivaa viiniä. Molemmat pidimme tästä. Myös aterian jälkeen. Voimakas, omasta mielestäni tasapainoinen maku, siis sellainen, josta ei erikseen mitään erityistä nouse esille. Vain hyvän viinin maku.
Olenkin sitä mieltä, että viini on kuin elävää ainetta. Kunhan viini on muuten virheetöntä ja järkevää. Kaikki riippuu, ehkä myös nauttijan jalkaterien asennoistakin

Ellosen Jussi (rek.)

11/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Yleensä en arvostele samaa viiniä useampaan kertaan, mutta Hécula antaa aiheen tähän poikkeamaan. Ensimmäisen Héculani avasin tasan neljä vuotta sitten, eikä lempi oikein leimahtanut (kts. yllä). Muutamia kertoja vastaan ollaan kävelty sen jälkeenkin, kyläreissuilla ja maistajaisissa, eikä viini silloinkaan ole säväyttänyt millään tavalla.
Eilen päätin laittaa Héculalle sellaiset täsmäpöperöt, että nyt pitäisi tärpätä ! Pippuroitu naudanfilé, sinihomejuusto-herkkutattikastike ja uuniperunat houkuttelivat pikarin sisältämää uutetta parhaan kykynsä mukaan. Turhaan. Viini lepäsi hyvin happea haukanneena ja juuri oikeassa lämpötilassa - kuolleena kuin lahna. Maku myötäili terävää ja yksitotista tuoksua, jälkimaku katosi kuin taskuvaras ihmisjoukkoon. Tämän hintaluokan hispano-viinit antavat yleensä melkoisen makukimaran tumman lihan ja juuston kera. Héculalle pitää nostaa hattua siitä, ettei se reagoinut mitenkään pöydän antimiin, sama tympeä ilme säilyi kasvoilla.
Kuitenkin tämä viini on monien alan asiantuntijoiden mukaan Varsinainen Löytö ja Upea Hintaluokassaan.
Ja näin on ollut jo monta vuotta. F...k you.

jhm (rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä kiinnosti monastrell- tai mourvedrerypäleen takia.Maistelin taannoin Hewitson Mourvedre Old Garden 2004 joka oli erinomaisen pehmeä ja täyteläinen aussiviini samaisesta rypäleestä.
Tämä Hecula on kyllä hieman kalpea varjo siitä.

Tuoksussa ja maussa hillittyä,vaimeata tummaa hedelmää,etenkin mustikkaa.Korkea alkoholi-% lyö hieman läpi,aiheuttaen alussa pienen kitkerän jälkimaun.Suuntuntuma muutenkin hieman kulmikas happojen ansioista.Eikä tämä juuri parantunut vuorokauden jälkeen jääkaapissa.Tosin helposti juotava viini joka tässä bulkkiviinien hintaluokassa on ihan mukiinmenevä.

JN (rek.)

11/2007

Vuosikerta: 2003

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mukavasti kypsynyt ja mehevän lihaisa. Varmaan avasin juuri oikeana hetkenä. Sopi täydellisesti soya-bolognese -kastikkeen seuralaiseksi.

Tuoksu muistuttaa todella paljon portviinejä, maku on kumminkin kuiva ja sopivan hapokas. Mausta löytyy rusinaa ja kuivattuja hedelmiä, ja kokonaisuus on tasapainoinen runsaasta alkoholista huolimatta.

gm

09/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Olen tottunut juomaan Helsingin rautatieaseman Oyster-baarissa jotain Heculaa. Tuoksu on ollut vahvan tamminen.
Alkosta ostetun pullon tuoksu oli vahvan alkoholinen (14.5) ja marjaisen raaka, hiukan yrttinen. Jälkimaku jäi hyvin tympeäksi.

Pippuroidun ja (suolaisen) pihvin ja tomaattikastikeen kanssa viini oli kuitenkin poikkeuksellisen hyvä yhdistelmä. Nautin tästä liitosta suunnattomasti.

anon

11/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Melko täyteläinen ja lämmin. Ei kovin typiillinen epsanjalainen. Chilestä ja E-Afrikasta löyty vastavan hintaisia parempiakin...

Ellosen Jussi (rek.)

11/2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Asiantuntijoiden arvostama viini, ollut paljon tapetilla viime aikoina. Väri tyylikäs, tuoksu rustiikkinen. Itse maku tuotti itselleni melkoisen pettymyksen; tummanpuhuva, kuiva ja yksiulotteinen aromeiltaan. Saattaa olla mieluisa pöytäkumppani argentiinalaisen viinin ystävälle, joka syö seuraksi pippuroitua lammasta.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin