Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva

Tyyppi: Punaviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Miguel Torres
Alue: Katalonia
Rypäle: Cabernet Sauvignon (85 %), Tempranillo (15 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 14.78 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Keskitäyteläinen
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Sumpsan Sulttaani

07/2016

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvää, rohkeaa, riittoisa

Jukaa

05/2014

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tyylikäs tasapainoinen hedelmäinen=makeahkon oloinen viini epsanjasta. Suorsan mainitsemaa kuivaa puuta löytyy yhä mutta nyt sopivassa suhteessa. CS:t ei ole lemppareitani mutta tämä maistuu hyvältä

Peksi (rek.)

09/2011

Vuosikerta: 2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei vastaa hintalaatusuhdetta millään tasolla.

RST

06/2010

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kaivoin kaapista sinne unohtuneen pullon ja yllätyin positiivisesti. Suun mukainen, vielä napakka ja herkullinen medium naudan ulkofileen kanssa pihagrillistä.

Jesus (rek.)

04/2010

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pienoinen pettymys Torresin tempranillon jälkeen. Halvemmallakin saa parempia.

Youtuben katselija

03/2010

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Marko Repairs testaa tämän viinin Youtube-kanavallaan (suomeksi):

http://www.youtube.com/watch?v=lNHd_uzWcfo

Löytyy Youtubesta myös otsikolla: "Viña Albali Gran Reserva 2002 kymmenen euron punaviini"

Repairsin tähdet tälle: * * *

TK (rek.)

11/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Heti avaamisen ja lasiin kaatamisen jälkeen yllätys oli iloinen: Rioja Altan kypsän tempranillon mustikkaisuus ja nahka kohtaavat geneerisen cabernet sauvignonin; maussa sopivat tanniinit hivelevät kielen sivuja samalla, kun marjaisuus hellii kielen päällystä. Jotain jöi kuitenkin puuttumaan, ja kun näin pullon liki 14 euron hinnan, en arvellut antaa hinta-laatu-suhteesta kuin 4.

Muttamuttamen. Eilen avattu pullo oli tänään, yön yli hengähdettyään saanut aivan uusia ulottuvaisuuksia. Rioja Altan alueen nahkaisuus ja mustikka olivat edelleen paikalla, jopa hieman korostuneina, mutta nyt makuun oli jostain ilmestynyt aivan selvää Bordeaux'n/Pauillacin lyijykynää. Tanniinit olivat myös hieman heltyneet eivätkä olleet aivan yhtä rankkoja ja vaativia kuin eilen.

Koko paketti oli yön aikaan henkistynyt ja terävöitynyt siinä määrin, että eilinen arvio 4 joutaa muistojen romukoppaan - vauhdilla - ja sen tilalle selkeä 5, viinilehtimäisellä kommentilla "tähän hintaan viini on todellinen löytö!" varustettuna.

Näitä muutama pottu kellariin tahi kaappiin vuodeksi tai kolmeksi ja pokkana voinee odottaa herkkua suu napsaen.

Rainholder

09/2009

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mä sain just kokkailtua? okei en osaa nyt sanoa tätä ehkä gastronomisesti oiken:
-viljaporsaan fileetä
-pastaa
-haudutettua porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja tomaattia+yrttejä
-hunajainen juustokerma-kastike paprikatuorejuustolla höystettynä

tämä viini ja toimii...

hka (rek.)

03/2009

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Korkki ehjä, kuiva, hyväntuoksuinen, pitkä (50 mm). Viinin väri tiilenpunainen. Tuoksussa marjaisuutta, mausteisuutta, herukkaa ja karhunvatukkaa. Maku seuraa tuoksua. Kohtalaisen tasapainoinen, miellyttävä. Melko pitkä jälkimaku.

Viinin kumppanina nyt vaimon paistama pizza (parsa-salami-ananas), jota viini komppasi ihan kiitettävästi.

Kokonaisvaikutelma selvästi parempi kuin edellisillä kerroilla. Viimeinen lasillinen jäi saunomisen jälkeen nautittavaksi. Maistui ihan sellaisenaan ja nostaa arvosanan nyt hyvän loppupinnistyksensä ansiosta hyväksi neloseksi.

hka (rek.)

01/2008

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
No niin, nyt piti tuo vuosikerta 2001 tarkistaa ja selvittää oliko edellinen 2004 vuosikerran pullo vain poikkeus hyväksi havaitusta linjasta.

Yritin nyt tehdä kaikki mallikkaasti ohjeen mukaan. Pullo kellarista ajoissa lämpenemään (suositeltu nautittvaksi 17 asteisena). Pullo auki ja ilmastumaan ja myös ensimmäiset lasilliset ajoissa ilmastumaan. No lopputulosta ei silti voi pitää ihan 5 arvoisena, mutta parempaan suuntaan liikuttiin.

Pullon takaetiketissä on aika paljon tietoa tuotteesta. Esimerkiksi arvostelumuistiinpanot helmikuulta 2005 (paljon kehusanoja!) Vanhentamisesta mainitaan: Asianmukaisesti kellaroituna viini jatkaa paranemistaan yli seuraavat 10 vuotta.

Vaimon kanssa emme ihan tulleet vakuuttuneiksi kaikista noista mainesanoista. Yrittämällä viinille voisi juuri ja juuri antaa arvosanaksi 4, mutta kyllä myös tuo 3 on aika lähellä oikeaa.

Tuo edellä arvosteltu vuosikerta 2004 oli näiden ohjeiden mukaan aivan liian tuore ja olisi kyllä ollut syytä antaa kypsyä varastossa joitain vuosia.

Harmi, että Alko ei kerro hinnastossaan näistä asioista.

hka (rek.)

12/2007

Vuosikerta: 2004

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ostin ennen joulua Alkosta pullon vuosikertaa 2004. Nautimme sen eilen juustojen kera. Viini ei yltänyt lähellekään sitä mitä tuo vuosikerta 2002 edellä.

Olisikohan viini vaatinut kypsentämistä varastoimalla. Nyt se ei ollut alkuunkaan pehmeä, vaan pikemminkin kova ja pistävä. Viimeiset lasilliset olivat hieman paremman makuiset johtuen todennäköisesti viinin ilmastumisesta laseissa.

Yhteinen arviomme jäi kyllä nyt luokkaan 2 (vaatimaton).

Kellarissa on odottamassa vielä yksi pullo vuosikertaa 2001 ja yksi pullo vuosikertaa 2002. Tuo 2001 pitäisi varmaan aika pian käyttää pois. Jännä nähdä minkälaisen arvostelun nuo pullolliset saavat.

hka (rek.)

07/2007

Vuosikerta: 2002

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tätä tuli ostettua kaksi pulloa Siljan Tukholman risteilyltä viime vuoden toukokuussa. Oli klubilaisille tarjoushintaan (alle 7 euroa/pl). Nyt toinen on nautittu ja sen perusteella toisen on annettu jäädä kellariin odottamaan myöhempää käyttöä. (Hyvää kanattaa säästää!).

Muutti käsitykset punaviineistä parempaan suuntaan. Aikaisemmin olimme vaimon kanssa käyttäneet uuden maailman punaviinejä (Gallo/Zinfandel). Tämä oli todella hyvää. Pehmeää ja täyteläistä. Piti ihan ostaa Alkosta tilalle lisää. Tosin ei enää löytynyt vuosikertaa 2002, vaan nyt oli tilalla vuosikerta 2003. Toivottavasti se on yhtä hyvää kuin tuo 2002. Aika näyttää. Nyt kellarissa odottamassa ainakin vuoden ennen käyttöä.

Heikki (rek.)

04/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viini on lämmin, pippurinen, tumman herukkainen, joukossa kypsiä hedelmiä. Hintaluokassaan ihan hyvä.

MTM

04/2007

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kaunis rusehtava väri. Tuoksussa runsaasti kypsiä marjoja, vaniljaa, savua, paahtunutta tammea. Maku runsas ja muheva. Suutuntumaltaan miellyttävän pehmeä. Kypsiä marjoja, tammea ja vaniljaa. Jälkimaku hieman suuta kuivattava mutta ei kuitenkaan liikaa. Tasapainoinen viini.

Amatööri

04/2006

Vuosikerta: 2001

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tuossa eräänä päivänä nautin pitkästä aikaa Torresin Gran Coronasta ja täytyy todeta, että kannattaisi useammin palata vanhoihin klassikoihin. Viini suorastaan puhkesi kukkaan pienen goudajuustopalan seurassa. Mikä tasapaino alle 12 €:n!

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin